Wanneer u en uw partner van elkaar willen scheiden, zijn er een heleboel zaken die geregeld moeten worden. Deze zaken zijn vaak lastig te regelen wanneer emotie en gevoelens de overmacht hebben. U kunt samen besluiten een scheidingsmediator in te schakelen als deskundig derde partij. Er is vaak nog een hoop onduidelijkheid wanneer het gaat om het inschakelen van een scheidingsmediator. Lees hier wat een MfN registermediator allemaal wel en niet doet.

Waar kan een mediator u mee helpen?

Een scheidingsmediator dient als neutraal tussenpersoon die het gesprek tussen u en uw partner begeleidt. Zo helpt hij u en uw partner communiceren zonder dat er te veel obstakels in de weg staan . Met behulp van de mediator kunnen er duidelijke afspraken worden gemaakt tijdens een goed verlopend gesprek. Zo worden de problemen tussen u en uw partner samen opgelost.

U wordt tijdens het gehele scheidingsproces begeleid door de scheidingsmediator die u en uw partner voorziet van informatie waar u afspraken over zult moeten maken. Zijn rol hierin is om een overeenstemming teweeg te brengen waarmee u beide tevreden bent. Deze afspraken gaan bijvoorbeeld over de kinderen, het huis en over geldzaken. Zo worden er verschillende (financiële) consequenties besproken waar u rekening mee zul moeten houden. De mediator helpt hierbij een middenweg te vinden voor u en uw partner.

Bekijk hier het echtscheiding stappenplan >

Ook de machtsbalans wordt door de mediator bewaakt waardoor u en uw partner een gelijke zeggenschap hebben over afspraken en kwesties die besproken moeten worden. De afspraken moeten resulteren in een win-win situatie die voor beide partijen gunstig uitpakken.

Wat doet een scheidingsmediator vooral niet?

Een scheidingsmediator maakt geen beslissingen. Zo liggen de keuzes van het gehele scheidingsproces bij u en uw partner. De mediator verschaft alleen de informatie waar u als stel een beslissing over moeten maken. Wanneer u niet in staat bent om tot een overeenkomst te komen, zal de mediator alternatieven bespreken en de beslissing in goede banen leiden om zo tot een overeenstemming te komen.

Een veelgemaakte fout is dat mensen mediators vaak vergelijken met een therapeut. Een scheidingsmediator is er dus NIET om uw relatie te redden. Wel helpt hij bij het maken van afspraken zodat alles op een goede manier verloopt en u ieder uw eigen weg kan gaan.

Neem contact op met Dé ScheidingsMediator

Wanneer u hulp nodig heeft tijdens uw scheidingsproces kunt u contact opnemen met een van onze mediators bij u in de buurt. Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek waarin meteen de prangende vragen worden beantwoord, de kosten van een mediator bij scheiding worden besproken en het vervolgtraject wordt besproken. U weet dus precies waar u aan toe bent. 

Onze mediators zitten in heel Nederland, van mediation Amersfoort tot Amsterdam en van mediator in Utrecht tot Tilburg. Gebruik de postcode module en vind Dé ScheidingsMediator bij u in de buurt.