Dé Scheidings Mediator

T 085 019 3300
E contact@descheidingsmediator.nl

Kosten scheidingsmediator

Alle aangesloten mediators hanteren een vast uurtarief en verantwoorden hun werkzaamheden door overlegging van een verrichtingenstaat. Tijdens het (gratis) informatie- en kennismakingsgesprek kunnen wij u een indicatie geven van het te verwachten kostenplaatje.

Vind een mediator voor een
gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode

Wat zijn de scheidingsmediator kosten

Alle aangesloten mediators hanteren een vast uurtarief en verantwoorden hun werkzaamheden door overlegging van een verrichtingenstaat. Tijdens het (gratis) informatie- en kennismakingsgesprek kunnen wij u een indicatie geven van het te verwachten kostenplaatje.

Heeft u recht op een financiële tegemoetkoming?

Aan het begin van het mediationproces informeren wij u over de mogelijkheid van verkrijging van een zogenaamde toevoeging door de Raad voor de Rechtsbijstand. Dat is afhankelijk van uw eigen inkomen en/of uw vermogen. Komt u daarvoor in aanmerking, dan blijft uw bijdrage beperkt tot het bedrag aan eigen risico dat de Raad voor de Rechtsbijstand u in rekening brengt.

Zijn de kosten van een scheidingsmediator fiscaal aftrekbaar?

Ja, enkele kosten zijn fiscaal aftrekbaar. Wanneer u partneralimentatie ontvangt of gaat ontvangen, dan zijn de kosten die worden gemaakt om deze partneralimentatie te verkrijgen, behouden of verhogen, aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Hierin vallen ook de kosten die de mediator maakt om dit voor u te regelen. De mediator behandelt echter ook andere onderwerpen waarvan de werkzaamheden niet aftrekbaar zijn van de belasting. U ontvangt dus een gespecificeerde factuur waar in staat hoeveel tijd de mediator bezig is geweest met de werkzaamheden rondom de partneralimentatie.

Wat kost een scheiding verder en wie betaalt de kosten?

Naast de kosten van de mediator zijn er ook andere kosten aan een scheiding verbonden. Deze worden hieronder verder gespecificeerd. Aangezien scheiden met een mediator er naar streeft om op een goede manier uit elkaar te gaan, worden de kosten van de scheiding verdeeld tussen beide partners, tenzij anders door u besloten.

Kosten advocaat

Hoewel uw mediator het grootste gedeelte van de scheiding afwikkelt, is er voor één onderdeel een advocaat noodzakelijk. De documenten met de gemaakte afspraken (echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan) dienen namelijk door een advocaat te worden ingediend bij de rechtbank. Wij hebben een vaste samenwerking met een advocaat zodat wij dit zo efficiënt en voordelig mogelijk voor u kunnen afwikkelen.

Kosten rechtbank bij scheiding

Een scheiding dient te worden bekrachtigd door de rechtbank. Hieraan zijn zogenaamde griffierechten verbonden. Dit zijn de kosten voor de behandeling van uw "zaak" door de rechter.

Voordelig scheiden in heel Nederland 

Met de hulp van Dé ScheidingsMediator kunt u goedkoop scheiden, waar dan ook in Nederland. Of u nu mediation in Amsterdam nodig heeft, of een mediator in Zwolle zoekt: bij ons kunt u terecht. U kunt altijd gratis op kennismakingsgesprek en u ontvangt een duidelijk kostenoverzicht zodat u weet waar u aan toe bent wanneer u met ons in zee gaat. Vind een mediator bij u in de buurt en neem gratis en vrijblijvend contact op.

Waarom kiezen voor Dé ScheidingsMediator?

Kies voor kwaliteit met Dé ScheidingsMediator. Wij zijn een hecht netwerk met ervaren scheidingsmediators, verspreid over heel Nederland. Alle mediators zijn aangesloten bij Mediatorsfederatie Nederland en daarmee MfN-geaccrediteerd. Daarnaast zijn onze mediators veelal juridisch en/of financieel opgeleid en is er een verplichting tot na- en bijscholing, waardoor de kennis op alle vlakken optimaal blijft.

Onze mediators hebben allen veel ervaring in hun vak als scheidingsmediator. Er is daardoor niet alleen ruimte voor alle praktische zaken, maar er wordt ook rekening gehouden met het emotionele aspect. U kunt dus op alle gebieden rekenen op deskundige begeleiding tijdens uw scheiding, en u heeft naast de mediator géén andere professionals nodig.

Vind een mediator voor een
gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode