Dé Scheidings Mediator

T 085 019 3300
E [email protected]

Kosten scheidingsmediator

Wist u dat een compleet mediation traject van Dé ScheidingsMediator al mogelijk is vanaf €54,- per persoon? Op deze pagina vertellen we u alles over de te verwachten kosten tijdens een scheiding met mediation. Tevens vertellen we u wanneer u recht heeft op een financiële tegemoetkoming. Wilt u specifiek de kosten voor uw persoonlijke situatie weten? Tijdens een gratis informatie- en kennismakingsgesprek kunnen wij u een indicatie geven van het te verwachten kostenplaatje.

Vind een mediator voor een gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode

Wat zijn de scheidingsmediator kosten mét tegemoetkoming

Alle aangesloten mediators werken samen met de Raad voor Rechtsbijstand en kunnen voor u toevoeging (subsidie) aanvragen. Hierdoor is een volledige mediation vanaf €55,- per persoon mogelijk is. Heeft u recht op subsidie dan is dit het totale bedrag voor het aantal mediationgesprekken dat nodig is – het is dus geen uurtarief. 

Heeft u recht op een financiële tegemoetkoming?

U heeft recht op de financiële tegemoetkoming van de Raad voor Rechtsbijstand (toevoeging) als u in het jaar 2018 niet meer dan een bepaald inkomen en een bepaald vermogen hebt gehad. U vindt op deze website meer informatie hierover.

Als het gaat om de norm voor inkomen, zijn er twee varianten: u heeft een of meer ingeschreven minderjarige kinderen op uw officieel inschrijvingsadres of dit is niet het geval. Is dit wel het geval dan is de de norm €39.400,-. Heeft u een inkomen gehad dat lager was, dan heeft u wat het inkomen betreft recht op toevoeging. Zijn er geen minderjarige kinderen ingeschreven op uw officieel inschrijvingsadres, dan is de norm €27.900,-.

Als het gaat om de norm voor vermogen, is het eenvoudiger: er mag in 2018 niet meer dan €30.000,- aan Box 3 vermogen (tweede huis en/of spaargeld) per persoon zijn geweest; dus voor twee personen mag u gezamenlijk tot €60.000,- Box 3 vermogen hebben gehad.

Wel moet hieraan worden toegevoegd dat het zogenaamde ‘financieel resultaat na scheiding’ nog roet in het eten kan gooien. De toevoeging op grond van inkomen en vermogen is namelijk altijd voorlopig; zij wordt pas definitief als het financieel resultaat (het geheel van het direct beschikbare geld dat u overhoudt na de verdeling van uw vermogen) niet hoger is dan € 15.423,-. Heeft u persoonlijk meer dan dit bedrag op uw bankrekening staan, dan wordt de toevoeging ingetrokken en betaalt u het met uw mediator overeengekomen uurtarief.

Zijn de kosten van een scheidingsmediator fiscaal aftrekbaar?

Een deel van de kosten is inderdaad fiscaal aftrekbaar. Wanneer u partneralimentatie ontvangt of gaat ontvangen, dan zijn de kosten die worden gemaakt om deze partneralimentatie te verkrijgen, behouden of verhogen, aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Hierin vallen ook de kosten die de mediator maakt om dit voor u te regelen. De overige werkzaamheden van de mediator zijn echter niet aftrekbaar. U ontvangt dus een gespecificeerde factuur waar in staat hoeveel tijd de mediator bezig is geweest met de werkzaamheden rondom de partneralimentatie.

Zoek een mediator

Wat kost een scheiding verder en wie betaalt de kosten?

Als u samenwoont met of zonder een samenlevingscontract, zijn er naast de kosten van de mediator geen andere kosten aan een scheiding verbonden. Hebt u echter een geregistreerd partnerschap of bent u officieel gehuwd, dan moet er voor uw scheiding een gemeenschappelijk verzoek bij een rechtbank worden ingediend. De kosten hieraan verbonden worden hieronder verder gespecificeerd. Aangezien scheiden met een mediator er naar streeft om op een goede manier uit elkaar te gaan, worden de kosten van de scheiding verdeeld tussen beide partners, tenzij anders door u besloten.

Wat anderen over ons zeggen
Daar zijn we trots op
Review over Afra Koning, Arnhem Fantastisch
Goede communicatie, duidelijke zinsvorming, onderneemt gelijk actie mochten er foutjes instaan Sandra Van den broek, Beuningen Gld 30-09-2020
Review over Jan Snijders, Breda Vriendelijke, correct, zorgt ervoor dat jouw vragen geen vragen meer zijn
Jan is een vriendelijke en correcte man, probeert op een ontspannen wijze je zo goed mogelijk door dit proces heen te helpen. Staat direct klaar voor je vragen en zoekt dingen uit als hij het zelf niet weet. Antwoord ook snel. Ik kan hem zeker aanbevelen. Hoop hem zelf niet meer nodig te hebben. Haha. Henk, Kesteren 16-09-2020
Review over Ivette Folkers, Emmen Super echt super
ze is echt een topvrouw en zorgt dat alles goed loopt.. we hebben het allemaal goed ervaren.. we zouden iederern haar aan raden Sandra, Nieuw-Buinen 26-10-2020

Kosten advocaat

Het indienen van uw gemeenschappelijke verzoek aan de rechtbank wordt door een advocaat gedaan; iedere scheidingsmediator aan Dé ScheidingsMediator verbonden is, heeft een vaste advocaat die al zijn/haar zaken afwikkelt bij de Rechtbank. Wij hebben dus een jarenlange, vaste samenwerking met deskundige advocaten zodat wij dit zo efficiënt en voordelig mogelijk voor u kunnen afwikkelen. U moet dan denken aan bedragen tussen de €250,- en €350,-.

Kosten rechtbank bij scheiding

Aan de indiening van uw gemeenschappelijke verzoek aan de rechtbank zijn ook rechtbankkosten verbonden, het zogenaamde griffierecht. Voor diegene die toevoeging heeft ontvangen, is dat €40,50. Voor diegene die geen recht op toevoeging heeft, is dat €148,50. Dit zijn de kosten voor de behandeling van uw "zaak" door de rechter.

Voordelig scheiden in heel Nederland 

Met de hulp van Dé ScheidingsMediator kunt u goedkoop scheiden, waar dan ook in Nederland. Of u nu mediation in Amsterdam nodig heeft, een mediator in Zwolle zoekt of een bezoek wilt brengen aan een mediator in Breda: bij ons kunt u terecht. U kunt altijd gratis op kennismakingsgesprek en u ontvangt een duidelijk kostenoverzicht zodat u weet waar u aan toe bent wanneer u met ons in zee gaat. Vind een mediator bij u in de buurt en neem gratis en vrijblijvend contact op.

Waarom kiezen voor Dé ScheidingsMediator?

Kies voor kwaliteit met Dé ScheidingsMediator. Wij zijn een hecht netwerk met ervaren scheidingsmediators, verspreid over heel Nederland. Zo kunt u bijvoorbeeld bij ons terecht voor mediation in Limburg, LeidenAmersfoort en noem maar op. Alle mediators zijn aangesloten bij Mediatorsfederatie Nederland en daarmee MfN-geaccrediteerd. Daarnaast zijn onze mediators veelal juridisch en/of financieel opgeleid en is er een verplichting tot na- en bijscholing, waardoor de kennis op alle vlakken optimaal blijft.

Bekijk alle mediators

Onze mediators hebben allen veel ervaring in hun vak als scheidingsmediator. Er is daardoor niet alleen ruimte voor alle praktische zaken, maar er wordt ook rekening gehouden met het emotionele aspect. U kunt dus op alle gebieden rekenen op deskundige begeleiding tijdens uw scheiding, en u heeft naast de mediator géén andere professionals nodig.

Om het overzicht te bewaren behandelen we hier beneden nog een aantal vragen. Hier geven we beknopt antwoord, zodat u direct weet waar u aan toe bent als het op de kosten van mediation aankomt. Wel zo makkelijk.

Meest gestelde vragen

Zijn er nog andere kosten buiten de mediator?

Wanneer u officieel bent gehuwd of een geregistreerd partnerschap heeft, komen er nog additionele kosten bij. Er moet een gemeenschappelijk verzoek worden ingediend bij de rechtbank om uw scheiding wettelijk te beëindigen. Dit verzoek moet worden ingediend middels een door u te betalen advocaat (tussen de €250,- en €350,-). Ook worden de kosten van de rechtbank in rekening gebracht. Bij toevoeging kost dit doorgaans €40,50. Bij geen toevoeging kost dit €148,50.

Wat kost een mediator?

De kosten verschillen per mediator. Dit hangt tevens ook af van hoeveel sessies u wenst bij de mediator. Gemiddeld kost een sessie bij Dé ScheidingsMediator €150 per uur. Het volledige bedrag wordt gedeeld tussen u en uw partner.

Zijn de kosten van een mediator aftrekbaar?

De kosten van een mediator zijn aftrekbaar wanneer u partneralimentatie ontvangt of in de toekomst gaat ontvangen. Kosten die de mediator maakt omtrent de partneralimentatie zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Vind een mediator voor een gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode