Gesprekslocaties in de buurt

Mediation Amersfoort (24km)
Arnhemseweg 6
3817 CH Amersfoort
Mediator Nieuwegein (38km)
Nevelgaarde 40
3436 ZZ Nieuwegein

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Wie is Bert le Blanc?

Al sinds 1985 los ik beroepsmatig geschillen tussen partijen op, maak ik conflicten beheersbaar en help ik om ze te voorkomen. Dit deed ik eerst als advocaat en later als eindverantwoordelijk bedrijfsjurist. Als voorzitter van een grote sportvereniging, scheidsrechter en lid van de tuchtcommissie van de KNVB heb ik ook allerlei conflicten voorbij zien komen. 

Vanwege mijn ervaringen met conflicten adviseerden mensen uit mijn directe omgeving mij om als mediator in Almere aan de slag te gaan. “Jij bent een geboren bemiddelaar” is iets wat ik vaak te horen heb gekregen. Ik besloot daarom de stoute schoenen aan te trekken en het advies van de mensen uit mijn omgeving op te volgen om als scheidingsmediator in Almere te beginnen. Tot op de dag van vandaag heb ik hier geen spijt van, want ik zet mijn ervaringen graag in om mensen weer een nieuwe toekomst te geven. 

Mijn werkwijze bij een echtscheiding in Almere

Als u een beroep op mij doet voor mediation in Almere, begin ik met de ‘scheidingsmelding’. Het doel hiervan is om te achterhalen wie op welk moment heeft aangegeven te willen scheiden en waarom. Ik vraag beide partijen naar de manier hoe zij dit ervaren hebben en of jullie allebei achter deze beslissing staan. Vervolgens inventariseren we samen wat er allemaal geregeld moet worden en op basis hiervan maak ik een stappenplan. Ik zorg er uiteraard voor dat jullie niets vergeten, zodat de echtscheiding uiteindelijk tot in detail geregeld wordt.

Wat anderen over Mediator Almere zeggen

Daar zijn we trots op

Uitstekende service

Snel, vriendelijk en duidelijk. Zeker aan te bevelen!

Charissa – Deventer
10 december 2023

Helpend

Esther gaf op een prettige manier informatie, advies en sturing in het samen afspraken maken over de scheiding. Mede met dank aan haar hebben we alle afspraken volledig en weloverwogen kunnen maken zonder onderwerpen over het hoofd te zien waar we zelf niet over na gedacht zouden hebben. Mediation kost even wat maar ik vond het de inverstering waard.
Madelief uit Beverwijk
10 december 2023

Ivette is een professionele, maar ontzettend vriendelijk ondersteuner in een lastige periode.

Ivette heeft met ons heel prettig alle stappen doorlopen om een goed plan en convenant op te stellen waar wij beide ons in kunnen vinden. Ivette is erg professional, maar ook een lief persoon. Er was genoeg ruimte om ook even stil te staan bij persoonlijke momenten. Ondanks de niet leuke situatie, heb ik Ivette het hulp als zeer prettig ervaren.
Natascha uit Emmercompascuum

en fijn duidelijk contact.

Mijn ervaring met Annette,was zeer postief,erg betrokken fijn om mee te praten,dacht goed mee. En heeft ons/mijn heel goed geholpen,in de gehele afhandeling van de medeation.
D H Kloes uit alkmaar

Fijn

Ivette is een fijn persoon om als mediator te hebben. Ze is onpartijdig, legt duidelijk en goed uit. Zeker een aanrader wanneer je een mediator nodig hebt.
Wendy uit Sleen

Transparante communicatie

Deskundig en transparant heeft Gabrielle ons door het mediationtraject geholpen, waar mijn ex-partner en ik zeer blij mee zijn.
Fatima uit Naarden

Is alles duidelijk? Dan stel ik een concept van het echtscheidingsconvenant op. Dit concept nemen we tijdens de vervolgbijeenkomsten goed door. Om er zeker van te zijn dat u begrijpt wat er in het convenant staat, toets ik of u weet wat de afspraken inhouden en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. Zo blijft jullie achteraf ellende bespaard.

Hoe zit het met de kinderen?

Zijn er kinderen in het spel? Dan vraag ik u tijdens de eerste bijeenkomst of zij op de hoogte zijn van de scheiding. Als dit nog niet het geval is, help ik om de beste manier te vinden om hen in te lichten. Weten de kinderen al wel van de scheiding? Dan gaan we in gesprek over hoe jullie  toekomst er als ouders uit zal zien en maken we afspraken met betrekking tot de kinderen. Op basis hiervan stel ik een concept van het ouderschapsplan op die ik vervolgens met u bespreek.

Maak een afspraak voor mediation in Almere

Lopen jullie tegen problemen aan in het scheidingsproces? Dan biedt mediation in Almere uitkomst. Als ervaren scheidingsmediator ben ik jullie graag van dienst. Willen jullie meer over mij of mijn werkwijze weten? Of zijn jullie benieuwd of ik de beste mediator voor jullie scheiding ben? Maak dan een afspraak via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.