Margriet de Greef

Oosthaven 12
2801PB Gouda

T 0346 201 663
E [email protected]

Mediator Alphen aan den Rijn

Margriet de Greef

  • Europalaan
  • 2408BG Alphen aan den Rijn
0172 203 608 Stuur een e-mail Certificeringen: RvR geregistreerd MfN registermediator
Gesprekslocaties in de buurt
Alphen aan den Rijn (0km)
Europalaan, 2408BG Alphen aan den Rijn
Gouda (13km)
Oosthaven 12, 2801PB Gouda
Woerden (16km)
Pompmolenlaan 26, 3447GK Woerden
Lopik (28km)
Kerkstraat 7, 3413MP Jaarsveld
Bij u thuis of online middels videobellen
Certificeringen: RvR geregistreerd MfN registermediator
Scheidingsbemiddelaar Margriet de Greef

Uw mediator in Alphen aan den Rijn

In een veilige en rustige omgeving samen in gesprek om afspraken te maken over de afronding van jullie huwelijk? Dankzij mediation in Alphen aan den Rijn is het mogelijk. Ik help jullie met alles wat er bij een scheidingsproces aan de orde komt. We hebben het niet alleen over financiële en praktische zaken, maar ook over wat de scheiding met jullie persoonlijk doet. Dat alles om deze periode in jullie leven goed af te kunnen ronden en een solide basis te leggen voor een toekomst zonder elkaar. Kunnen jullie hulp bij scheiding in Alphen aan den Rijn gebruiken? Neem contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen

Contact opnemen met Margriet de Greef

Uw mediator in Alphen aan den Rijn

Waarom Dé ScheidingsMediator? Ervaren MfN-registermediators Altijd wel een mediator bij u in de buurt Deskundig, begripvol en ontzorgend Ontvang ondersteuning van A tot Z Direct contact met de mediator

Kennis over conflictoplossing

Ik beschik over een rustige uitstraling en mensen voelen zich bij mij vaak snel op hun gemak. Ik vind niet zo gauw iets vreemd en ik wil altijd graag weten wat mensen beweegt. Dat wist ik al lang voordat ik besloot om mediator te worden. In meerdere functies was ik vaak al de persoon die ingezet werd op het moment dat er klachten waren van een klant of strubbelingen tussen collega’s onderling. Waar ik destijds nog voornamelijk op gevoel handelde, beschik ik nu als mediator in Alphen aan den Rijn vanzelfsprekend ook over de benodigde kennis over conflictoplossing.

Ruimte voor emoties bij scheiding in Alpen aan den Rijn

Mediation in Alphen aan den Rijn begint vaak met het weer op gang brengen van de communicatie tussen cliënten. Die is vaak al langere tijd niet goed. Soms zetten mensen hun stoelen tijdens het eerste gesprek nog wat verder uit elkaar. Voor een succesvolle mediation is het noodzakelijk dat jullie weer in gesprek raken en daarom is het belangrijk om in te gaan op de achtergronden van jullie scheiding. Jullie krijgen allebei de kans om je eigen kant van het verhaal te vertellen en daarbij probeer ik ervoor te zorgen dat de ander ook écht luistert. Gehoord en (weer) gerespecteerd worden is vaak een belangrijke stap. Dat er daarbij emoties vrijkomen is helemaal niet raar, daar is alle ruimte voor.

Financiële en praktische zaken goed geregeld

Als de communicatie weer voldoende hersteld is, gaan we aan de slag met alle financiële, juridische, fiscale en praktische aspecten van de scheiding. Jullie gaan samen in gesprek om afspraken te maken en daarbij ondersteun ik onder meer door informatie te geven. Als mediator in Alphen aan den Rijn neem ik geen standpunt in en ik geef ook geen advies. De kracht van mediation is dat jullie zelf de regie houden en afspraken maken waar jullie allebei achter staan. Aan de hand daarvan stel ik voor jullie het echtscheidingsconvenant op.

Kinderen bij scheiding in Alphen aan den Rijn

Een goede verstandhouding ná de scheiding is extra belangrijk wanneer jullie samen kinderen hebben. Tijdens de mediation is er dan ook veel aandacht voor het in stand houden van jullie band als ouders. Samen maken jullie afspraken over onder meer de zorg voor de kinderen en de verdeling van de kosten. Onder meer door vragen te stellen zie ik erop toe dat die afspraken praktisch goed uitvoerbaar zijn en draagvlak hebben onder alle betrokkenen. Ik stel voor jullie het ouderschapsplan op.

Afspraak met Margriet de Greef

Bij het begin van de mediation in Alphen aan den Rijn zit de spanning bij cliënten vaak hoog. Toch lukt het vrijwel altijd om de sfeer al snel te verbeteren. Willen jullie meer weten over mediation en mijn aanpak? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator Alphen aan den Rijn voor een kosteloos en vrijblijvend eerste gesprek. 

Contact opnemen 0172 203 608

Veelgestelde vragen

Wat doet een mediator?

Wat doet een mediator uit Alphen aan den Rijn bij scheidingen?

Hoe ziet een mediation traject eruit?

Wat zijn de kosten van een mediator bij scheidingen in Alphen aan den Rijn?

Hoe vind ik een goede mediator in Alphen aan den Rijn?

Interessante artikelen
0172 203 608 Stuur een bericht Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek met Margriet de Greef