Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Alphen aan den Rijn
Europalaan
2408 BG Alphen aan den Rijn
Mediator Gouda (13km)
Oosthaven 12
2801 PB Gouda
Mediator Woerden (17km)
Pompmolenlaan 26
3447 GK Woerden

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Kennis over conflictoplossing

Ik beschik over een rustige uitstraling en mensen voelen zich bij mij vaak snel op hun gemak. Ik vind niet zo gauw iets vreemd en ik wil altijd graag weten wat mensen beweegt. Dat wist ik al lang voordat ik besloot om mediator te worden. In meerdere functies was ik vaak al de persoon die ingezet werd op het moment dat er klachten waren van een klant of strubbelingen tussen collega’s onderling. Waar ik destijds nog voornamelijk op gevoel handelde, beschik ik nu als mediator in Alphen aan den Rijn vanzelfsprekend ook over de benodigde kennis over conflictoplossing.

Ruimte voor emoties bij scheiding in Alpen aan den Rijn

Mediation in Alphen aan den Rijn begint vaak met het weer op gang brengen van de communicatie tussen cliënten. Die is vaak al langere tijd niet goed. Soms zetten mensen hun stoelen tijdens het eerste gesprek nog wat verder uit elkaar. Voor een succesvolle mediation is het noodzakelijk dat jullie weer in gesprek raken en daarom is het belangrijk om in te gaan op de achtergronden van jullie scheiding. Jullie krijgen allebei de kans om je eigen kant van het verhaal te vertellen en daarbij probeer ik ervoor te zorgen dat de ander ook écht luistert. Gehoord en (weer) gerespecteerd worden is vaak een belangrijke stap. Dat er daarbij emoties vrijkomen is helemaal niet raar, daar is alle ruimte voor.

Wat anderen over ons zeggen

Daar zijn we trots op

Goede hulp bij moeilijke zaken

Je kan zelf een hoop maar het is heel fijn als er iemand zit die vanaf afstand kan kijken naar de situatie waar je in zit. En ook op die manier je kan begeleiden daarin.
Frans uit Woerden
10 december 2023

Geweldig

Wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Maar zeer professioneel en luisterde aandachtig.
Lisa uit Breukelen

Zeer deskundig in zijn vakgebied, zeer goede communicatie en bereikbaarheid en vlotte afhandeling!

Dhr Richard Gregoire verstaat zijn vak en is heel goed benaderbaar. De gevraagde opdrachten zijn zeer accuraat en vlot behandeld en afgehandeld. Ik heb al vaker gebruik gemaakt van de diensten van dhr. Richard Gregoire en alle keren naar volle tevredenheid.
Andre uit Den Haag

Ik heb een goed gevoel overgehouden aan het hele traject.

Wij zijn goed bijgestaan in het hele proces en hebben in goed overleg alles goed kunnen regelen.
Danielle uit Woerden

Geweldige mediator

Richard is iemand die op zeer prettige en menselijke wijze met belang voor beide partijen en betrokken kinderen de zaken deskundig oppakt. Hij denkt in oplossingen en mogelijkheden. Richard heeft belangeloos meer tijd in onze bemiddeling gestoken dan vooraf afgesproken. Ik zou een ieder wie voor de vervelende taak van een echtscheiding staat Richard aanraden.
Eveline uit Den Haag

Prettig geholpen

Prettig geholpen
Christiaan van der Slik uit Zoetermeer

Financiële en praktische zaken goed geregeld

Als de communicatie weer voldoende hersteld is, gaan we aan de slag met alle financiële, juridische, fiscale en praktische aspecten van de scheiding. Jullie gaan samen in gesprek om afspraken te maken en daarbij ondersteun ik onder meer door informatie te geven. Als mediator in Alphen aan den Rijn neem ik geen standpunt in en ik geef ook geen advies. De kracht van mediation is dat jullie zelf de regie houden en afspraken maken waar jullie allebei achter staan. Aan de hand daarvan stel ik voor jullie het echtscheidingsconvenant op.

Kinderen bij scheiding in Alphen aan den Rijn

Een goede verstandhouding ná de scheiding is extra belangrijk wanneer jullie samen kinderen hebben. Tijdens de mediation is er dan ook veel aandacht voor het in stand houden van jullie band als ouders. Samen maken jullie afspraken over onder meer de zorg voor de kinderen en de verdeling van de kosten. Onder meer door vragen te stellen zie ik erop toe dat die afspraken praktisch goed uitvoerbaar zijn en draagvlak hebben onder alle betrokkenen. Ik stel voor jullie het ouderschapsplan op.

Afspraak met Margriet de Greef

Bij het begin van de mediation in Alphen aan den Rijn zit de spanning bij cliënten vaak hoog. Toch lukt het vrijwel altijd om de sfeer al snel te verbeteren. Willen jullie meer weten over mediation en mijn aanpak? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator Alphen aan den Rijn voor een kosteloos en vrijblijvend eerste gesprek.