Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Almere (24km)
Veluwezoom 5
1327 AA Almere
Mediator Nieuwegein (25km)
Nevelgaarde 40
3436 ZZ Nieuwegein

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Bert le Blanc

Scheidingsmediator Bert Le Blanc

Cliënten met een gerust gevoel hun handtekening onder de scheidingspapieren – en de gevolgen daarvan – laten zetten. Dat is bij elke mediation bij echtscheiding in Culemborg weer mijn doel. U mag van mij verwachten dat alles wat ik als scheidingsmediator doe, daaraan bijdraagt. Willen jullie je echtscheiding ook in een rustige sfeer goed regelen? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Meer over Bert le Blanc →

Bert le Blanc als mediator scheiding Amersfoort

Cliënten omschrijven mij als een goede luisteraar, die altijd rustig blijft en snel doorheeft wat er speelt. Het zit in mijn aard om bemiddelend en conflict oplossend te werk te gaan. Gedurende tientallen jaren heb ik als advocaat en bedrijfsjurist conflicten opgelost, beheersbaar gemaakt en weten te voorkomen. Ook heb ik in die tijd veel kennis opgedaan over juridische en financiële zaken. Die eigenschappen, vaardigheden, ervaring en kennis zet ik nu in als scheidingsmediator in Amersfoort. Ik ben erg blij dat ik een aantal jaren geleden het advies van een goede vriend heb opgevolgd om mij te richten op een carrière als mediator. Ik vind het geweldig om mensen in staat te stellen om zelf hun conflict op te lossen en goede afspraken te maken over de toekomst.

Mediation Amersfoort voor een goede afhandeling van de scheiding

Het begint altijd met het creëren van een rustige sfeer, waarin jullie allebei de ruimte krijgen om jullie verhaal te doen. Dat gaat vaak gepaard met emoties en die mogen er tijdens de mediation altijd zijn. In de loop der jaren heb ik een goed gevoel ontwikkeld voor het in goede banen leiden van die emoties. Daarnaast zorg ik voor duidelijkheid. Nadat we samen geïnventariseerd hebben wat er allemaal geregeld moet worden, maak ik voor jullie een stappenplan. Op die manier weten jullie precies waar jullie aan toe zijn tijdens de echtscheiding.

Mediation Amersfoort: in gesprek over de gevolgen

Vervolgens gaan we in gesprek over alles wat er geregeld moeten worden. Zaken als de woonsituatie, de verdeling van de bezittingen, pensioenen en a3917entatie passeren de revue. Wanneer jullie speciale wensen hebben, dan onderzoek ik wat de mogelijkheden zijn. Als de afspraken zijn gemaakt en vastgelegd in het echtscheidingsconvenant, dan lopen we samen de stukken nog eens na. Daarmee check ik dat jullie je realiseren wat er afgesproken is en wat daar de mogelijke gevolgen van zijn. Op die manier voorkomen we dat er achteraf weer opnieuw onrust ontstaat.

Wat anderen over Mediation Amersfoort zeggen

Daar zijn we trots op

Uitstekende service

Snel, vriendelijk en duidelijk. Zeker aan te bevelen!

Charissa – Deventer
10 december 2023

Helpend

Esther gaf op een prettige manier informatie, advies en sturing in het samen afspraken maken over de scheiding. Mede met dank aan haar hebben we alle afspraken volledig en weloverwogen kunnen maken zonder onderwerpen over het hoofd te zien waar we zelf niet over na gedacht zouden hebben. Mediation kost even wat maar ik vond het de inverstering waard.
Madelief uit Beverwijk
10 december 2023

Ivette is een professionele, maar ontzettend vriendelijk ondersteuner in een lastige periode.

Ivette heeft met ons heel prettig alle stappen doorlopen om een goed plan en convenant op te stellen waar wij beide ons in kunnen vinden. Ivette is erg professional, maar ook een lief persoon. Er was genoeg ruimte om ook even stil te staan bij persoonlijke momenten. Ondanks de niet leuke situatie, heb ik Ivette het hulp als zeer prettig ervaren.
Natascha uit Emmercompascuum

en fijn duidelijk contact.

Mijn ervaring met Annette,was zeer postief,erg betrokken fijn om mee te praten,dacht goed mee. En heeft ons/mijn heel goed geholpen,in de gehele afhandeling van de medeation.
D H Kloes uit alkmaar

Fijn

Ivette is een fijn persoon om als mediator te hebben. Ze is onpartijdig, legt duidelijk en goed uit. Zeker een aanrader wanneer je een mediator nodig hebt.
Wendy uit Sleen

Transparante communicatie

Deskundig en transparant heeft Gabrielle ons door het mediationtraject geholpen, waar mijn ex-partner en ik zeer blij mee zijn.
Fatima uit Naarden

De belangen van de kinderen centraal

Het belangrijkste tijdens een echtscheiding is misschien wel dat de kinderen niet de dupe worden van de beslissing van hun ouders. Daarom staan de belangen van jullie kinderen tijdens de echtscheiding centraal. Ik geef tips en advies over de omgang tijdens het scheidingsproces en ga met jullie in gesprek over het toekomstig ouderschap. We maken in ieder geval afspraken over de verdeling van de zorg en opvoeding van de kinderen, de verdeling van de kosten daarvan en de manier waarop jullie elkaar over de kinderen informeren. Die afspraken leggen we vast in een ouderschapsplan.

Een mediator in plaats van een echtscheidingsadvocaat

Een echtscheidingsadvocaat

Een advocaat wordt ingeschakeld door één partij. Deze advocaat zal opkomen voor uw belangen bij het aanvragen van uw scheiding. Zowel u als uw partner kunnen een eigen advocaat in handen nemen. Als dit gebeurt, zullen de advocaten samen een onderhandeling aangaan voor een regeling. Als deze onderhandelingen niets opleveren, zal de scheiding bij de rechter voorgelegd worden. Het proces met een advocaat is normaliter vrij lang en kan ook als moeizaam worden ervaren. Het voelt alsof uw ex-partner en uzelf elkaars tegenstanders zijn, terwijl jullie juist samen naar een passende oplossing zouden moeten zoeken.

Een mediator inschakelen

U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van mijn diensten als scheidingsmediator. Het inschakelen van een mediator zorgt voor een effectieve regeling waarbij er gezamenlijk gekeken wordt naar een passende oplossing. De oplossing moet voor beide partijen aanvaardbaar zijn. Het scheidingsproces verloopt doorgaans sneller wanneer u gebruik maakt van een mediator. Daarnaast zullen kosten lager blijven en houdt u een prettiger gevoel over aan het proces dan wanneer u een advocaat voor uw echtscheiding in Amersfoort inschakelt.

De definitieve scheiding met een mediator

De definitieve scheiding begint pas wanneer het ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant ondertekend zijn. Een scheidingsprocedure verloopt altijd via een rechter, maar door gebruik te maken van een mediator is het voor u niet nodig om naar een zitting toe te gaan. Dit komt omdat de scheiding schriftelijk geregeld is.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek mediation Amersfoort

Een echtscheiding is vrijwel altijd een heftige periode die gepaard gaat met veel emoties. Hoe jullie hier later op terugkijken hebben jullie grotendeels voor een belangrijk deel zelf in de hand. Willen jullie je huwelijk in Amersfoort op een waardige manier afsluiten en mag ik jullie daarbij helpen? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator.