Bert le Blanc

Arnhemseweg 6
3817CH Amersfoort

T 033 203 4649
E [email protected]

Advocaat voor uw echtscheiding in Amersfoort

Of kiest u toch voor mediation?

Een scheiding zorgt voor een emotionele en ingrijpende periode. Dit zal vaak voor een langslepend traject zorgen waarin u en uw partner verzeild raken. U moet diverse zaken regelen terwijl uw hoofd hier misschien niet naar staat. Emoties kunnen hoog oplopen en deze emoties kunnen ervoor zorgen dat de juiste keuzes en afspraken uitblijven. Het is dan van groot belang dat u een specialist inschakelt die uw echtscheiding op de juiste en professionele manier laat verlopen. Daarnaast kunnen er regelingen getroffen worden waar u niet alleen nu maar ook in de toekomst achter staat. Het is echter niet altijd nodig om een advocaat voor uw echtscheiding in Amersfoort in te schakelen. De juiste mediator kan u ook op weg helpen.

Bert le Blanc

Mediator Amersfoort
Heeft u vragen of wilt u een gratis kennismakingsgesprek plannen?Direct contact

Gebruik maken van een echtscheidingsadvocaat of een mediator

Een echtscheiding wilt u zo soepel mogelijk laten verlopen. Helaas is dit niet altijd mogelijk waardoor u niet de juiste afspraken kunt maken. U kunt dan een echtscheidingsadvocaat in Amersfoort inschakelen, maar u kunt ook kiezen voor een mediator. Maar wanneer kiest u voor een advocaat of een mediator?

Een echtscheidingsadvocaat

Een advocaat voor een echtscheiding in Amersfoort wordt ingeschakeld door één partij. Deze advocaat zal opkomen voor uw belangen en u bijstaan bij het aanvragen van uw scheiding. Zowel u als uw partner kunnen een eigen advocaat in handen nemen. Als dit gebeurt, zullen de advocaten samen een onderhandeling aangaan voor een regeling. Als deze onderhandelingen niets opleveren, zal de scheiding bij de rechter voorgelegd worden. Dit gebeurt alleen in gevallen waarbij u en uw partner erg hoog in uw emoties zitten en hierdoor niet tot een overeenkomst kunnen komen. 

Tijdens een zitting zal de advocaat het woord voor u voeren en u tijdens het proces ondersteunen. Het proces met een advocaat voor uw echtscheiding in Amersfoort is normaliter vrij lang en kan ook als moeizaam worden ervaren. Het voelt alsof uw ex-partner en uzelf elkaars tegenstanders zijn, terwijl jullie juist samen naar een passende oplossing zouden moeten zoeken.

Een mediator inschakelen

U kunt er tevens voor kiezen om gebruik te maken van een scheidingsmediator. Het inschakelen van een mediator zorgt voor een effectieve regeling waarbij er gezamenlijk gekeken wordt naar een passende oplossing. De mediator houdt er hierbij rekening mee dat de oplossing voor beide partijen aanvaardbaar is. Bij Dé Scheidingsmediator wordt er een onafhankelijke mediator aangeboden die helpt bij het regelen van uw scheiding. Alle belangrijke onderwerpen worden besproken en bij onenigheid wordt er gekeken naar een passende oplossing. Gemaakte afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Heeft u kinderen? Dan zullen afspraken ook vastgelegd worden in een ouderschapsplan. 

De definitieve scheiding begint pas wanneer het ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant ondertekend zijn. Een scheidingsprocedure verloopt altijd via een rechter, maar door gebruik te maken van een mediator is het voor u niet nodig om naar een zitting toe te gaan. Dit komt omdat de scheiding schriftelijk geregeld is. Het scheidingsproces verloopt doorgaans sneller wanneer u gebruik maakt van een mediator. Daarnaast zullen kosten lager blijven en houdt u een prettiger gevoel over aan het proces dan wanneer u een advocaat voor uw echtscheiding in Amersfoort inschakelt.

Kom in contact met Dé Scheidingsmediator

Er komt veel kijken bij een scheiding. Wilt u dit proces zo soepel mogelijk laten verlopen voor u, uw partner en eventueel uw kinderen? Kom dan in contact met onze mediator in Amersfoort. Het eerste kennismakingsgesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend. Wanneer mediation onverhoopt toch niet de gewenste oplossing biedt, kunt u altijd nog kiezen om een advocaat voor echtscheiding in Amersfoort in te schakelen. Neem gerust contact op om een afspraak te maken. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Vind een mediator voor een gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode
033 203 4649 Stuur een bericht Plan vandaag nog je gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog je gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog je gratis kennismakingsgesprek met Bert le Blanc