Bert le Blanc

Arnhemseweg 6
3817CH Amersfoort

T 033 203 4649
E [email protected]

Scheidingsadvocaat in Amersfoort

Of scheiden met hulp van mediator?

U en uw partner willen uw huwelijk of geregistreerd partnerschap beëindigen. Maar hoe pakken jullie dit aan? Vele mensen zullen al snel aan het inschakelen van een advocaat denken, maar dit is niet altijd nodig. Een goedkope en snellere optie is een mediator. Kom meer te weten over het verschil tussen een advocaat voor echtscheiding in Amersfoort en een mediator en maak de voor u best passende keuze.

Bert le Blanc

Mediator Amersfoort
Heeft u vragen of wilt u een gratis kennismakingsgesprek plannen?Direct contact

Het werk van een echtscheidingsadvocaat in Amersfoort

Wanneer u kiest voor een scheidingsadvocaat in Amersfoort,zal deze u helpen bij het aanvragen van de echtscheiding. De advocaat zal alle juridische aspecten samen met u doorlopen en vervolgens een voorstel maken dat geheel naar uw wensen is opgesteld. Dit voorstel zal bij uw partner neer worden gelegd waarna deze goedgekeurd af afgewezen kan worden. Mocht uw partner het er niet mee eens zijn, dan kunt u een tegenvoorstel verwachten.

Komt u er niet uit, dan wordt het proces meegenomen naar de rechtbank. Afspraken waar u onderling niet uit bent gekomen worden nu vastgelegd door de rechter. In dit geval kunnen de door de rechter gemaakte afspraken tegen uw wensen in gaan. U heeft zelf geen inspraak meer en moet akkoord gaan met wat de rechter heeft besloten.

Het werk van een mediator

Het is naast een scheidingsadvocaat in Amersfoort ook mogelijk om te kiezen voor een mediator. Hierbij kiezen u en uw partner ervoor om gezamenlijk de scheiding te regelen. Een mediator is onpartijdig en zal kiezen voor het belang van beide partijen. Samen worden alle onderwerpen besproken omtrent de echtscheiding en begeleidt de mediator het volledige proces. Zo zal de mediator ook ondersteuning bieden wanneer u en uw partner het op bepaalde vlakken niet helemaal eens zijn. Afspraken komen te staan in de echtscheidingsconvenant die wordt ingediend bij de rechter. Het is niet nodig om aanwezig te zijn bij een zitting waarbij de scheiding schriftelijk wordt vastgelegd. Het scheiden via een mediator gaat in de meeste gevallen sneller dan wanneer beide partijen een eigen advocaat voor echtscheiding in Amersfoort inschakelen. Daarnaast is het ook een stuk goedkoper.

Maak voor uw situatie de juiste keuze

Het inschakelen van elk een eigen advocaat voor echtscheiding in Amersfoort is een verstandige keuze wanneer u écht niet meer met uw ex-partner door één deur kunt. U bent bereid het "gevecht" aan te gaan en u wilt begeleiding die alleen úw belangen behartigt.

Bent u beide nog in staat afspraken te maken en heeft u ook respect voor uw partners belangen? Dan is het kiezen voor een mediator een snelle en vooral ook voordeligere optie. In plaats van het financieren van allebei een advocaat, kunt u de kosten van een mediator delen. De scheiding met behulp van een mediator verloopt sneller dan wanneer u kiest voor een vechtscheiding. Neem contact op met onze Amersfoort mediator voor het maken van een gratis kennismakingsgesprek.

Vind een mediator voor een gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode
033 203 4649 Stuur een bericht Plan vandaag nog je gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog je gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog je gratis kennismakingsgesprek met Bert le Blanc