Richard Gregoire

Overschieseweg 10M
3044 EE Rotterdam

T 010 321 1928
E [email protected]

Mediator Berkel en Rodenrijs

Richard Gregoire

  • Overschieseweg 10M
  • 3044 EE Rotterdam
010 321 1928 Stuur een e-mail Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator Rechtbankmediator RvR geregistreerd High Trust RvR geregistreerd
Gesprekslocaties in de buurt
Rotterdam (7km)
Overschieseweg 10M, 3044 EE Rotterdam
Delft (7km)
Delfgauwseweg 1, 2628EG Delft
Wateringen (12km)
Frij ’s-Gravenzandseweg 2, 2291PE Wateringen
Bij u thuis
Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator Rechtbankmediator RvR geregistreerd High Trust RvR geregistreerd
Scheidingsbemiddelaar Richard Gregoire

Wat u van Richard Gregoire als scheidingsmediator mag verwachten

Wanneer u de kans hebt om uw echtscheiding samen in goed overleg te regelen, waarom zou u die kans dan niet pakken? Ik ben van mening dat mediation bij een echtscheiding op z’n minst geprobeerd moet zijn. Mijn naam is Richard Gregoire en ik help cliënten in Berkel en Rodenrijs om samen goede afspraken te maken en hun scheiding op een waardige manier af te ronden. Kunt u de hulp van een praktische en oplossingsgerichte mediator gebruiken? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen

Contact opnemen met Richard Gregoire

Uw mediator in Berkel en Rodenrijs

Waarom Dé ScheidingsMediator? Ervaren MfN-registermediators Altijd wel een mediator bij u in de buurt Deskundig, begripvol en ontzorgend Ontvang ondersteuning van A tot Z

Maak kennis met Richard Gregoire

Jarenlang heb ik in de financiële dienstverlening gewerkt als hypotheek- en pensioenadviseur. Cijfers hebben nog altijd mijn interesse, maar op enig moment kreeg de behoefte aan het sociale aspect de overhand. Ik wilde meer met mensen werken en verbindingen tussen hen leggen. Daarom heb ik gekozen voor het vak van mediator en een eigen praktijk geopend. Sindsdien begeleid ik cliënten in Berkel en Rodenrijs tijdens hun echtscheiding.

Bij mijn beslissing om scheidingsmediator te worden, speelde ook mijn eigen ervaring mee. Enkele jaren daarvoor was ik zelf gescheiden en had mijn leven een flinke wending genomen. Als ervaringsdeskundige weet ik welke gevoelens er bij een echtscheiding spelen. Ik kan me goed inleven in de betrokkenen en weet ook dat het mogelijk is om er sterker uit te komen.  

Financiële kennis bij echtscheiding in Berkel en Rodenrijs

Niet alleen mijn eigen echtscheiding, ook mijn kennis en ervaring op het gebied van financiële, fiscale en juridische zaken helpt mij bij mijn werk als scheidingsmediator. Wanneer de mediation van start gaat kan ik al snel inzicht bieden in hoe de financiële situatie er na de scheiding uit gaat zien. Dat biedt rust, houvast en zekerheid voor de betrokkenen. Vervolgens gaan we aan de slag met het maken van afspraken over onder meer het vermogen, de woning, pensioenen en eventuele alimentatie. 

Zijn er kinderen bij de echtscheiding betrokken, dan maak ik samen met de ouders een ouderschapsplan. Vanzelfsprekend is het belangrijk dat afspraken over bijvoorbeeld co-ouderschap of een omgangsregeling door beide ouders gedragen worden. Daarnaast adviseer ik hen over de omgang met hun kinderen tijdens en na de echtscheiding. Zo help ik ouders om te voorkomen dat wat hen verdeelt, ook invloed heeft op de kinderen.  

Rust, openheid en vertrouwen bij echtscheiding

Als scheidingsmediator blijf ik onder alle omstandigheden rustig. Regelmatig hoor ik achteraf van cliënten dat juist dat hen heeft geholpen om er samen goed uit te komen. Mijn open persoonlijkheid maakt het voor veel mensen makkelijker om moeilijke dingen te delen. Mediation bij echtscheiding vindt plaats op basis van vertrouwen. Met de nodige input werk ik samen met mijn cliënten aan een positieve uitkomst van het ingrijpende proces van echtscheiding. Ik staar mij niet blind op regels en richtlijnen, maar probeer binnen de kaders tot een creatieve oplossing te komen waar alle partijen achter staan. Draagvlak is belangrijk. Oplossingen waar niet iedereen achter staat, kunnen later immers alsnog tot problemen leiden.  

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Als scheidingsmediator is het mijn missie om vechtscheidingen in Berkel en Rodenrijs uit te bannen. Er samen uitkomen en met de juiste begeleiding zelfgemaakte afspraken goed op papier zetten: dat zou toch iedereen moeten willen? Bent u het daarmee eens en kunt u hulp gebruiken bij het regelen van uw echtscheiding? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen 010 321 1928
Interessante artikelen
010 321 1928 Stuur een bericht Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek met Richard Gregoire