Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Heemskerk (2km)
Strengweg 34
1969 MB Heemskerk
Mediator Haarlem (11km)
Diakenhuisweg 39
2033 AP Haarlem
Mediator Hoofddorp (21km)
Opaallaan 1180
2132 LN Hoofddorp

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Esther van Diepen

Bijna drie decennia lang heb ik in de financiële dienstverlening gewerkt bij een van de grootbanken in Nederland, onder meer als financieel planner. Het was mijn passie om mensen te helpen op belangrijke momenten in hun leven. Die passie heb ik nog steeds, want een echtscheiding is zo’n belangrijk moment. Tijdens mijn laatste jaar bij de bank heb ik meegedraaid in de pilot Vakspecialist Scheiden. Ik kwam tot de conclusie dat ik mensen graag ‘aan de voorkant’ van hun echtscheiding wil helpen. Als scheidingsmediator heb ik daar mijn vak van gemaakt. 

Na het volgen van diverse opleidingen heb ik begin 2019 mijn eigen praktijk geopend. De financiële en fiscale kennis en ervaring die ik gedurende vele jaren als financieel planner heb opgedaan, gebruik ik sindsdien dagelijks bij het begeleiden van echtscheidingen in Beverwijk. Tijdens de mediation staat bij mij voorop dat cliënten goede afspraken voor de toekomst maken en ook beseffen wat die afspraken betekenen. Ik stel beide partijen in staat om op basis van de juiste informatie keuzes te maken. Ik hanteer een zakelijke insteek, maar als het nodig is schakel ik snel richting de emotionele kant. Ik maak de mediation altijd persoonlijk en dat wordt gewaardeerd door mijn cliënten. Er is altijd ruimte voor een lach en een traan. 

Wat anderen over Esther van Diepen zeggen

Daar zijn we trots op

Mijn ervaring met Esther als mijn mediator heb ik als heel fijn ervaren.

Esther stond altijd klaar voor mij waar neer ik haar nodig had. Ze maakt haar beloftes waar zodat er een vertrouwensband kon worden opgebouwd. Esther is open, spontaan, direct en toont compassie en begrip. Ze wist mij goed uit te leggen over bepaalde zaken en daar ook eerlijk in te zijn zodat je weet waar je aan toe bent. Esther maakt een deskundige en betrokken indruk zodat je het gevoel hebt dat je in goede handen bent. Zonder haar was het scheidingsproces voor mij nog lastiger en moeilijker geweest. Bedankt Esther voor alles! Groetjes Ellen
Ellen Rijnders uit Heemskerk
10 december 2023

Geweldig

Een professionele, neutrale en tevens empatische mediator. Ze wil het echt goed voor je regelen. Ze werkt snel. En ze heeft ons ook geholpen met de hypotheek. Ik ben Esther enorm dankbaar!
Esther uit Koog aan de Zaan

Fantastisch

Esther heeft ons ontzettend goed geholpen. Wij zijn samen met Esther tot een bemiddeling gekomen qua ouderschapsplan en alimentatie. Esther werkt snel en denkt echt aan beiden partijen. Ze luistert echt naar de wensen en behoeftes van beiden kanten wat wij als zeer prettig hebben ervaren. Ik/wij raden Esther zeker aan.
Lindsay uit Beverwijk

Zeer deskundige, warme zakelijk begeleiding

Esther heeft ons goed meegenomen in de verschillende mogelijkheden die wij hadden. Ze gaf ons beiden ruimte voor ons eigen verhaal, zonder daarover een mening te hebben. Zij probeerde met onze input op een zakelijke manier tot afspraken te komen.
Wendy uit Zaanstad

Goede begeleiding

Esther heeft ons de juiste begeleiding gegeven om onze zaken te behartigen. Als zeer prettig ervaren, omdat Esther ook vraagt naar de persoonlijke situatie.
Danny uit Heemskerk

hele goede begeleiding in een moeilijke tijd.

Wij hadden niet echt een mediator nodig. Maar ben zo blij dat we dit gedaan hebben. Ze is er voor alle 2 en dat is echt heel goed.
rob uit beverwijk

Omdat kwaliteit bij mij hoog in het vaandel staat, zorg ik dat ik altijd op de hoogte ben van de nieuwste wet- en regelgeving rondom echtscheidingen. Ik volg regelmatig cursussen om mijn kennis op peil te houden en daarnaast train ik mijn capaciteiten als mediator. Een voorbeeld daarvan is de cursus Geweldloos Communiceren, die ik gevolgd heb. 

Kinderen bij echtscheiding in Beverwijk

Zijn er kinderen bij de echtscheiding betrokken, dan heb ik veel aandacht voor hun positie. Omdat kinderen het vaak moeilijk hebben met de scheiding van hun ouders, is het belangrijk dat het ouderschapsplan vooral in het belang van de kinderen wordt opgesteld. Ik vraag ouders in Beverwijk om door de ogen van hun kinderen naar het plan te kijken. Is bijvoorbeeld het gewenste aantal wisselmomenten per week praktisch uitvoerbaar? Dat soort vragen leg ik de ouders voor, om samen tot een gedegen ouderschapsplan te komen. 

Afspraken voor de toekomst

Het mooie aan mediation is dat mensen zelf in staat worden gesteld om afspraken met elkaar te maken. Wat hebben beide partijen nodig – zowel emotioneel als financieel – om na de scheiding weer verder te kunnen? Bent u bereid om die vraag samen te beantwoorden en kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met Esther van Diepen.