Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Joure (23km)
De Brekken 6
8502 TN Joure
Mediator Leeuwarden (26km)
Polluxweg 20
8938 AZ Leeuwarden
Mediator Lemmer (28km)
Lemsterpad 54a
8531 AA Lemmer

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Eddy Kolk

Meer dan tien jaar geleden heb ik de stap gezet om me te scholen tot mediator. Een gesprek tussen twee vrouwen, dat ik toevallig opving langs de lijn bij een voetbalwedstrijd van mijn zoontje, was de reden waardoor ik de stap heb gezet. Beide vrouwen hadden te maken gekregen met een echtscheiding, die beide niet zo prettig waren verlopen. Een van de vrouwen was helaas in een vechtscheiding terecht gekomen. De ander baalde van de wijze waarop de scheiding uiteindelijk tot zijn einde was gekomen. ‘Dat moet beter kunnen’, dacht ik.

Mijn werkwijze als mediator in Bolsward

Uit ervaring weet ik dat mensen in een scheidingsproces ook zelf niet altijd precies weten wat ze willen. Niet alleen hebben ze een conflict met de ander, ook ‘in henzelf’ spelen tegenstrijdige gevoelens en belangen. Die vertroebelen het zicht op een oplossing en beperken de kans op een oplossing. Als scheidingsmediator in Bolsward en omgeving help ik dan ook de belangen en verlangens van beide partijen helder in beeld te brengen. Samen kijken we hoe die wensen in vervulling kunnen gaan. Ik vind het belangrijk dat beide partijen elkaars belangen respecteren en ruimte voor elkaar maken.

Wat anderen over Eddy Kolk zeggen

Daar zijn we trots op

Deskundig en betrokken.

Eddy is een zeer deskundige en betrokken mediator, die voor ons de op dat moment zo nodige rust en orde schepte in een zeer zware en verdrietige tijd. Hij dacht in alles met ons mee zodat we ondanks alle zorgen en verdriet de scheiding op een zo respectvolle manier af konden ronden.
Elsa uit Kraggenburg
10 december 2023

Prima en gekwalificeerde mediator!

In het toch pijnlijk proces van een echtscheiding hebben wij aan Eddy een prima mediator gehad. Integer, correct en menselijk. Wij hadden iemand als hem nodig om alles netjes af te handelen.
Jan uit Emmeloord

Prima mediatoor.

Prima man met verstand van zaken en mensen. Hij heeft ons prima en vlot geholpen. Zeer goed over te spreken.
Hillie Wolf uit Emmeloord.

Daarbij probeer ik te vermijden dat cliënten steeds meer water bij de spreekwoordelijke wijn moeten doen, net zolang tot deze niet meer te drinken is. Omdat geld vaak een belangrijke rol speelt, maak ik tijdens de mediation in Bolsward gebruik van een fiscaal jurist. Die bekijkt de gevolgen voor eventuele belastingtoeslagen en maakt alimentatieberekeningen.

Scheiden met kinderen

Kinderen die betrokken zijn bij een echtscheiding kunnen de situatie – uiteraard ongewild – extra gecompliceerd en emotioneel maken. Als het mogelijk en gewenst is, geef ik hen dan ook graag een stem. Dat levert vaak veel informatie op die bijdraagt aan een duurzame oplossing voor de kinderen én de ouders. Ik ben namelijk gecertificeerd Stiefplan-coach, waardoor ik ouders, stiefouder én kinderen kan helpen met het vormen van een samengesteld gezin. Bent u geïnteresseerd in een kennismakingsgesprek met mij als scheidingsmediator in Bolsward? Neem dan contact op met Dé Scheidingsmediator voor een vrijblijvende afspraak. En bent u ervan overtuigd dat ik voor u de juiste mediator ben? Dan gaan we samen het proces in, zodat alle betrokkenen uiteindelijk een nieuwe start kunnen maken.