Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Vleuten (1km)
Voreneng 34
3452 NN Utrecht
Mediator Utrecht (7km)
Oorsprongpark 7
3581 ET Utrecht

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Patricia van der Zande

Jarenlang hield ik mij voor een grote uitgever bezig met onder meer verhalen, tijdschriften en teksten, voordat ik op een bepaald moment besloot mijn hart te volgen. Ik wilde mij toeleggen op het vak van mediation en mensen helpen in de moeilijke periode rondom een echtscheiding. Nadat ik diverse opleidingen heb gevolgd, mag ik mijzelf onder meer MfN-registermediator noemen. In een veilige sfeer wil ik ervoor zorgen dat mijn cliënten zich tijdens de mediation gezien en gehoord voelen. Cliënten omschrijven mij regelmatig als iemand die recht door zee is, van aanpakken weet, zorgvuldig te werk gaat en zich niet van de wijs laat brengen.

Kinderen bij echtscheiding in De Meern

Voor veel ouders is de toekomst van hun kinderen een van de belangrijkste onderwerpen tijdens de echtscheiding. Dat is logisch. Ook zelf vind ik het belangrijk om stil te staan bij jullie toekomstige rol als ouders. Als coach van De Kinderen Scheiden Mee heb ik middels het Zandkastelenprogramma veel ervaring opgedaan met kinderen in een echtscheiding. Tijdens de mediation bespreek ik met ouders onder meer wat ze zelf belangrijk vinden in de toekomst en wat ze van elkaar verwachten. Daarnaast geef ik handvatten hoe ze met hun kinderen kunnen omgaan.

Wat anderen over Patricia van der Zande zeggen

Daar zijn we trots op

Good mediation

Patricia was professional and walked us through the mediation process in a good way. Sometimes it felt like we where taking extra time but I do understand that this was to make sure the decisions we took were 100% correct. Only thing to point out is that I felt charges were a bit higher than expected e.g. when calculating time to set up the parenting plan or answer emails
Angelos Panagiotopoulos uit UTRECHT
10 december 2023

Prima mediator!

Patricia is een prettige persoon om als mediator te hebben. Ze snapt waar ze het over heeft, biedt ruimte voor emoties en let ook nadrukkelijk op het belang van de kinderen. Ze heeft het hele traject op professionele wijze begeleid.
G. Janssen uit Vleuten

Goede hulp bij moeilijke zaken

Je kan zelf een hoop maar het is heel fijn als er iemand zit die vanaf afstand kan kijken naar de situatie waar je in zit. En ook op die manier je kan begeleiden daarin.
Frans uit Woerden

Ik heb een goed gevoel overgehouden aan het hele traject.

Wij zijn goed bijgestaan in het hele proces en hebben in goed overleg alles goed kunnen regelen.
Danielle uit Woerden

Geweldig

Wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Maar zeer professioneel en luisterde aandachtig.
Lisa uit Breukelen

Prettig

Patricia is een aardige, objectieve, onafhankelijke, prettige en deskundige mediator. Denkt met je mee. Geïnteresseerd. Neemt de tijd voor je.
JW uit Utrecht

Ook de kinderen betrek ik graag bij het proces. Een solide basis voor de toekomst voor het hele gezin is voor mij bij elke mediation het uitgangspunt. De gemaakte afspraken over onder meer de zorg- en contactmomenten en de alimentatie leggen we vast in een ouderschapsplan.

Financiële en juridische afspraken bij echtscheiding

Daarnaast zijn er vanzelfsprekend nog tal van andere zaken die tijdens een echtscheiding geregeld moeten worden. Als scheidingsmediator in De Meern informeer ik jullie over financiële, juridische en fiscale mogelijkheden en de consequenties van eventuele keuzes. Na elk gesprek krijgen jullie ‘huiswerk’ mee, bijvoorbeeld over huisvesting, pensioen of alimentatie. We nemen de tijd, want het is belangrijk dat jullie de zaken voor jezelf goed op een rijtje hebben, zodat jullie weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Ik kan desgewenst een alimentatieberekening of vermogensopstelling maken. Uiteindelijk komen we tot een serie afspraken waar jullie allebei achter staan. Die neem ik in begrijpelijke taal op in het echtscheidingsconvenant.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Hebben jullie de moeilijke keuze om uit elkaar te gaan gemaakt? En willen jullie solide afspraken maken op financieel, juridisch en fiscaal gebied én als ouders nog goed door één deur kunnen? Dan help ik graag bij jullie echtscheiding in De Meern. Neem contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.