Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Schagen (19km)
Laan 21
1741 EA Schagen
Mediator Castricum (45km)
Oude Parklaan 111
1901 ZP Castricum

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Annette Lenderink

Na jarenlang voor onder meer PTT Post, KPN, enkele Noord-Hollandse gemeenten en een deurwaarderskantoor te hebben gewerkt, heb ik een aantal jaren geleden gekozen voor het vak van mediator. Mijn belangrijkste drijfveer bij die keuze was mijn eigen ervaring met echtscheiding. Ik was 6 jaar toen mijn ouders gingen scheiden. Ik zag mijn vader amper en voelde het verdriet van mijn moeder. Die periode heeft een grote stempel gedrukt op mijn jeugd.

Bijna een halve eeuw later zet ik mij in voor de scheidende partners van nu. Ik ben een gevoelige en nieuwsgierige doorzetter en bied graag een luisterend oor. Ik ga een moeilijk gesprek niet uit de weg en voel mij op mijn best in situaties waarin ik mijn levenservaring en inlevingsvermogen optimaal kan benutten.

Meer over Annette Lenderink →

Aandacht voor alle aspecten van echtscheiding in Den Helder

Tijdens de mediation in Den Helder komen alle aspecten van jullie echtscheiding aan bod. Vanzelfsprekend moet er van alles geregeld en besloten worden met betrekking tot financiële, juridische en fiscale zaken. Wat gaat er bijvoorbeeld gebeuren met de eigen woning en hoe verdelen we de bezittingen? Ik geef jullie alle relevante informatie en laat zien wat de mogelijkheden zijn. Als de betrokkenen het samen eens zijn, is er vaak meer mogelijk dan vooraf wordt gedacht. De gemaakte afspraken leg ik vast in het echtscheidingsconvenant.

Om tot goede en weloverwogen keuzes te komen over de afhandeling van de scheiding en de toekomst, is het vaak nodig om ruimte te maken in de hoofden van de betrokkenen. Emoties mogen er zijn, maar ze kunnen het zicht op goede oplossingen vertroebelen. Daarom neem ik de tijd om alles wat van belang is in jullie conflict te bespreken en zo goed mogelijk uit te praten. Ieders behoeften, zorgen en wensen komen op tafel, zodat er begrip ontstaat voor de situatie van de ander.

Wat komt er kijken bij een scheiding?

Stap 1
Scheidingsmelding
Stap 2
Planning (gratis) informatiegesprek
Stap 3
Mediationsessies
Stap 4
Juridische vastlegging
Stap 5
Bekrachtiging van de scheiding
Stap 6
Nazorg

Wat anderen over Annette Lenderink zeggen

Daar zijn we trots op

Annette heeft ons prima begeleid en geholpen

Uit elkaar gaan is nooit leuk en bij ons waren er wat hobbels te nemen waar we samen niet uit kwamen. Annette heeft ons hierbij prima geholpen en begeleid.
Koen uit Heerhugowaard
10 december 2023

Deskundig en goed geholpen

Deskundig. Snel. Onpartijdig. Prettig in de omgang
René uit Obdam

Snel geregeld

Betrokken , duidelijk en snel geregeld
Jolanda uit Alkmaar

Top keuze

Via de scheidingsmediator bij Annette terecht gekomen. We waren zeer tevreden over haar kunde. Annette reageerd lekker snel op vragen die je stelt dat vonden we erg fijn. Door Annette zijn we zeer snel door het hele proces heen gegaan.
Lex van Dijk uit HEILOO

en fijn duidelijk contact.

Mijn ervaring met Annette,was zeer postief,erg betrokken fijn om mee te praten,dacht goed mee. En heeft ons/mijn heel goed geholpen,in de gehele afhandeling van de medeation.
D H Kloes uit alkmaar
10 december 2023

Kinderen bij echtscheiding in Den Helder

Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is dat er tijdens een scheiding voldoende aandacht is voor de kinderen en hun emoties. Kinderen kunnen de scheiding van hun ouders hun leven lang met zich meedragen, maar tegelijk ben ik ervan overtuigd dat het mogelijk is om de emotionele schade te beperken. Als de volwassenen het goede voorbeeld geven en de kinderen op de eerste plaats zetten, kunnen zij met de juiste bagage hun toekomst tegemoet gaan. Ik help bij het maken van afspraken over de kinderen en leg die vast in het ouderschapsplan.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Een wederzijds goed gevoel is belangrijk voor een geslaagde mediation in Den Helder. Tijdens het proces gaat het om gevoelige zaken, dus het is belangrijk dat jullie vertrouwen hebben in mij en mijn aanpak. Ook zelf vind ik het belangrijk dat mijn cliënten bij mij passen. Tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we dan ook bekijken of er een ‘klik’ is. Neem contact op met Dé ScheidingsMediator voor een afspraak.