Elma Schouten

Hengelosestraat 100
7514AK Enschede

T 054 120 1557
E [email protected]

Mediator Dinkelland

Elma Schouten

  • Titus Brandsmastraat 7
  • 7572CE Oldenzaal
054 120 1557 Stuur een e-mail Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator Rechtbankmediator RvR geregistreerd High Trust MfN registermediator RFEA i.o.
Gesprekslocaties in de buurt
Oldenzaal (11km)
Titus Brandsmastraat 7, 7572CE Oldenzaal
Hengelo (15km)
Hamerstraat 10, 7556MZ Hengelo
Enschede (20km)
Hengelosestraat 100, 7514AK Enschede
Bij u thuis
Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator Rechtbankmediator RvR geregistreerd High Trust MfN registermediator RFEA i.o.
Scheidingsbemiddelaar Elma Schouten

Wat mag u van uw scheidingsmediator regio Dinkelland, Elma Schouten, verwachten?

Besluiten u en uw partner om te gaan scheiden, dan dient er veel geregeld te worden. Al deze zaken kan ik als mediator duidelijk in kaart brengen en daarnaast kan ik gedurende het proces structuur bieden. Ik bied hulp bij het opstellen van een echtscheidingsovereenkomst en ouderschapsplan en maak berekeningen betreffende de kinderalimentatie, vermogensverdeling en (eventuele) partneralimentatie. Om tot deze afspraken te komen voeren we gesprekken die ik als scheidingsmediator in Dinkelland zal begeleiden. Graag leid ik u naar een nieuwe start als collega-ouders of enkel als ex-partners.

Contact opnemen

Contact opnemen met Elma Schouten

Uw mediator in Dinkelland

Waarom Dé ScheidingsMediator? Ervaren MfN-registermediators Altijd wel een mediator bij u in de buurt Deskundig, begripvol en ontzorgend Ontvang ondersteuning van A tot Z

Elma Schouten - mediator in Dinkelland

Als uw scheidingsbemiddelaar probeer ik een veilige sfeer te creëren voor een eerlijk en open gesprek. U en uw partner zullen de inhoud van dit gesprek bepalen. Ik streef er als scheidingsmediator in Dinkelland naar dat jullie onderlinge communicatie wordt hersteld, dat er duidelijkheid ontstaat over hoe jullie verder willen en jullie op deze manier weer samen door één deur kunnen.

Een scheiding is ingewikkeld en kent vele aspecten. Daarom heb ik besloten om mij op te laten leiden in al deze aspecten en in 2015 ben ik mijn scheidingspraktijk gestart. Dreigt de scheiding complex te worden, dan zal ik u als SCHIP mediator helpen om de communicatie weer te herstellen en duidelijke afspraken te maken. Empathie, vertrouwen, luisteren en integriteit zijn voor mij de belangrijkste kenmerken van mediation en coaching.

Professionele scheidingsbegeleiding

Naast MfN Familiemediator en MfN register mediator vind ik het belangrijk dat kinderen ook een stem krijgen tijdens de scheiding. Evenals de juridische en emotionele kanten zijn ook de financiële en fiscale kanten van scheiding belangrijk. Om u in al deze facetten goed te kunnen begeleiden, heb ik ervoor gekozen om de specialistische opleiding tot financieel echtscheidingsadviseur te volgen. 

Ik haal er als mediator bij scheiding dan ook telkens weer veel voldoening uit als mijn cliënten het gevoel hebben dat zij gehoord en goed geïnformeerd zijn en op basis daarvan een goede beslissing hebben kunnen maken.

Contact opnemen met Dé ScheidingsMediator in Dinkelland?

Willen u en uw (ex)partner een scheiding aanvragen en spreekt mijn werkwijze u aan? Neem dan gerust contact met mij op voor het maken van een afspraak voor een (gratis) kennismakingsgesprek. Indien gewenst kan dit gesprek ook in de avonden of in het weekend plaatsvinden. Meestal vinden de mediationgesprekken en het kennismakingsgesprek bij u thuis plaats, maar indien dat niet mogelijk is kan ik in overleg ook een ruimte bij u in de buurt zoeken.

Het kennismakingsgesprek duurt maximaal één uur en de mediationgesprekken circa 2 uur. Gedurende het kennismakingsgesprek kan ik mijn werkwijze aan u uitleggen en kunnen jullie beiden beslissen of ik de persoon ben die u gedurende het proces mag begeleiden. Neem contact op met Dé ScheidingsMediator Dinkelland voor meer informatie of advies.

Contact opnemen 054 120 1557
Interessante artikelen
054 120 1557 Stuur een bericht Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek met Elma Schouten