Gesprekslocaties in de buurt

Mediation Amersfoort (13km)
Arnhemseweg 6
3817 CH Amersfoort
Mediator Nieuwegein (19km)
Nevelgaarde 40
3436 ZZ Nieuwegein
Mediator Almere (36km)
Veluwezoom 5
1327 AA Almere

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Veel ervaring met het oplossen van conflicten

Als advocaat, bedrijfsjurist, voorzitter van een grote sportvereniging en voetbalscheidsrechter heb ik in mijn leven met heel wat conflicten te maken gehad. Het ligt in mijn aard om op die momenten bemiddelend op te treden en te proberen het conflict beheersbaar te maken en op te lossen. Op een bepaald moment heb ik besloten om hiervan mijn beroep te maken en te gaan voor een carrière als mediator in Doorn. Sindsdien help ik stellen in Doorn die hun huwelijk op een waardige manier willen afronden en een goede basis willen leggen voor een toekomst zonder elkaar. 

Goede afspraken over zorg voor de kinderen

Voor veel ouders in Doorn staat het belang van hun kinderen tijdens de scheiding voorop. Niet onterecht, want de kinderen hebben immers niet gekozen voor de breuk. Tijdens de mediation staan zij voor mij dan ook centraal. Ik geef advies over de omgang met de kinderen tijdens de scheiding en ondersteun jullie bij het maken van plannen over de toekomstige zorg voor de kinderen. We bespreken hoe jullie je rol als ouders voor jullie zien en samen maken jullie daar heldere en werkbare afspraken over. Die leg ik voor jullie vast in een ouderschapsplan

Wat anderen over ons zeggen

Daar zijn we trots op

Zeer deskundig in zijn vakgebied, zeer goede communicatie en bereikbaarheid en vlotte afhandeling!

Dhr Richard Gregoire verstaat zijn vak en is heel goed benaderbaar. De gevraagde opdrachten zijn zeer accuraat en vlot behandeld en afgehandeld. Ik heb al vaker gebruik gemaakt van de diensten van dhr. Richard Gregoire en alle keren naar volle tevredenheid.
Andre uit Den Haag
10 december 2023

Goede hulp bij moeilijke zaken

Je kan zelf een hoop maar het is heel fijn als er iemand zit die vanaf afstand kan kijken naar de situatie waar je in zit. En ook op die manier je kan begeleiden daarin.
Frans uit Woerden

Geweldig

Wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Maar zeer professioneel en luisterde aandachtig.
Lisa uit Breukelen

Geweldige mediator

Richard is iemand die op zeer prettige en menselijke wijze met belang voor beide partijen en betrokken kinderen de zaken deskundig oppakt. Hij denkt in oplossingen en mogelijkheden. Richard heeft belangeloos meer tijd in onze bemiddeling gestoken dan vooraf afgesproken. Ik zou een ieder wie voor de vervelende taak van een echtscheiding staat Richard aanraden.
Eveline uit Den Haag

Ik heb een goed gevoel overgehouden aan het hele traject.

Wij zijn goed bijgestaan in het hele proces en hebben in goed overleg alles goed kunnen regelen.
Danielle uit Woerden

Prettig geholpen

Prettig geholpen
Christiaan van der Slik uit Zoetermeer

Aandacht voor praktische zaken én de emoties

Naast de zorg voor de kinderen, moet er natuurlijk nog veel meer geregeld worden bij een echtscheiding. Tijdens de scheidingsmediation in Doorn komen alle financiële, juridische, fiscale en praktische aspecten natuurlijk aan bod. Ik zorg ervoor dat jullie niets over het hoofd zien en daarbij kunnen jullie vanzelfsprekend steunen op mijn uitgebreide kennis en ervaring. 

Desondanks is een scheiding veel meer dan het maken van een serie afspraken. Het beëindigen van een vaak jarenlange relatie gaat vrijwel altijd gepaard met veel emoties: verdriet, boosheid en onmacht vechten vaak om voorrang. Ook daar is aandacht voor tijdens de mediation in Doorn. Ik creëer de rustige sfeer die nodig is om hierover in gesprek te gaan. Ook heb ik een goed ontwikkeld gevoel om die emoties in goede banen te kunnen leiden. Het uitspreken van gevoelens draagt bij aan het verwerken van de echtscheiding. 

Gratis en vrijblijvend kennismaken

Als mediator in Doorn maak ik mij er sterk voor dat jullie met een gerust hart een krabbel onder de officiële stukken kunnen zetten. Willen jullie meer weten over mijzelf en mijn manier van werken? Tijdens een gratis en vrijblijvend eerste gesprek vertel ik er graag meer over. Neem contact op met Dé ScheidingsMediator in Doorn voor de mogelijkheden.