Guus Bax

De Brekken 6
8501ZN Joure

T 0513 418836
E guus.bax@descheidingsmediator.nl

Mediator Drachten

Guus Bax

  • De Brekken 6
  • 8501ZN Joure
  •  
0513 418836 Stuur een e-mail Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator RvR geregistreerd High Trust RvR geregistreerd
Scheidingsbemiddelaar Guus Bax

Wat u van Guus Bax als scheidingsmediator in Drachten mag verwachten

Een echtscheiding markeert het einde van een huwelijk, maar tegelijk ook de start van een nieuwe periode. Als scheidingsmediator in Drachten help ik stellen die gaan scheiden om in te zien dat een frisse start voor allebei mogelijk is. Wanneer ze bij mij aan tafel ontdekken dat wat zij het liefste willen haalbaar is, terwijl ze ook de andere partij de ruimte kunnen geven om datzelfde te bereiken, is de mediation geslaagd. Dan kunnen alle betrokkenen het verleden achter zich laten en hun blik op de toekomst richten. Niet alleen de voormalige partners, maar indien van toepassing ook de kinderen. Klinkt dat als iets wat u graag zou willen, maar lijkt het onbereikbaar? Tijdens een gratis kennismakingsgesprek vertel ik er graag meer over. 

Contact opnemen

Contact opnemen met Guus Bax

Uw mediator in Drachten

Maak kennis met Guus Bax

Al ruim 15 jaar werk ik als mediator in Drachten en omgeving. Ik ben gespecialiseerd in familiezaken en zodoende begeleid ik onder meer echtscheidingen. Mijn ervaring met conflictsituaties gaat niettemin veel verder terug. Ook in verschillende functies bij de politie en de sociale dienst heb ik veel gewerkt met mensen die het niet met elkaar eens waren. Daarnaast heb ik meerdere opleidingen gevolgd die mij helpen bij mijn werk als mediator. Tevens ben ik de schrijver van het boek De Kunst van het Kiezen. Daarin leg ik een methode voor het maken van keuzes uit, die ik ontwikkeld heb aan de hand van onder meer mijn jarenlange ervaring met echtscheidingen. Dit boek wordt gezien als standaardwerk voor mediators. Ook geef ik cursussen aan collega’s over hoe ze hun cliënten in bepaalde gevallen het beste kunnen helpen. 

Mediation: méér dan een compromis

Soms wordt mediation voorgesteld als een proces waarbij twee partijen die tegenover elkaar staan, onder leiding van een onafhankelijke persoon tot een compromis dienen te komen. Zelf word ik echter niet enthousiast van een compromis, wanneer dat betekent dat beide partijen telkens weer water bij de spreekwoordelijke wijn moeten doen. Uiteindelijk is het resultaat dan niet meer te drinken. 

Voor mij is mediation dan ook veel meer dan dat. Ik word blij wanneer cliënten uit Drachten en omgeving ontdekken dat hun liefste wensen haalbaar zijn, terwijl ze ook de ander de ruimte kunnen geven om een goede nieuwe start te maken. Om dat te bereiken breng ik samen met de cliënten eerst hun wensen en belangen helder in beeld. Dat is niet altijd makkelijk. Vaak hebben de partijen immers niet alleen een conflict met elkaar, ook zelf worstelen ze met tegenstrijdige belangen en gevoelens. Dat maakt een goede afweging voorafgaand aan een keuze moeilijk. Tunnelvisie, oplopende stress en een vertroebeld zicht op de toekomst zijn vaak het gevolg. Regelmatig ontstaat er ook een sterke focus op geld, omdat dit concreet en tastbaar is. 

Dat proces wil ik als scheidingsmediator in Drachten doorbreken. Wanneer voor beide partijen duidelijk is wat hun belangen en wensen zijn, breng ik de financiële, juridische en fiscale gevolgen daarvan in beeld. Dat doe ik met behulp van een fiscaal jurist, die ook de alimentatieberekeningen maakt en rekening houdt met de gevolgen voor eventuele belastingtoeslagen. Met de opties helder op tafel, kunnen beide partijen hun keuzes maken, het verleden achter zich laten en de toekomst tegemoet gaan. 

Kinderen bij een echtscheiding

Kinderen kunnen een echtscheiding – vanzelfsprekend ongewild – extra gecompliceerd maken. Door met ze in gesprek te gaan, wordt ook hun kant van het verhaal belicht. Dat levert vaak informatie op die bijdraagt aan een duurzame oplossing voor alle partijen. 

Gratis kennismakingsgesprek

Heeft u hulp nodig bij echtscheiding in Drachten? Ik ga graag met beide partijen samen in gesprek om te kijken wat ik voor u kan betekenen. Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Interessante artikelen