Samira Akbari

Veluwezoom 5
1327AA Almere

T 036 202 3571
E [email protected]

Mediator Dronten

Samira Akbari

  • Albert Einsteinweg 4
  • 8218NH Lelystad
036 202 3571 Stuur een e-mail Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator MfN registermediator
Gesprekslocaties in de buurt
Lelystad (16km)
Albert Einsteinweg 4, 8218NH Lelystad
Almere (37km)
Veluwezoom 5, 1327AA Almere
Bij u thuis of online middels videobellen
Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator MfN registermediator
Scheidingsbemiddelaar Samira Akbari

Wat u van scheidingsmediator Samira Akbari mag verwachten

Helderheid, structuur en overzicht tijdens het scheidingsproces. Dat is waar ik mijn cliënten het meest mee help tijdens deze moeilijk periode in hun leven. Mijn naam is Samira Akbari en ik ben scheidingsmediator in Dronten. Cliënten mogen van mij verwachten dat ik hen help met alle financiële, juridische, praktische én emotionele aspecten van de scheiding. Ik besteed veel aandacht aan het proces, maar zeker ook aan de mensen zelf. Ik bied graag een luisterend oor en oordeel niet. Neem contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen

Contact opnemen met Samira Akbari

Uw mediator in Dronten

Waarom Dé ScheidingsMediator? Ervaren MfN-registermediators Altijd wel een mediator bij u in de buurt Deskundig, begripvol en ontzorgend Ontvang ondersteuning van A tot Z Direct contact met de mediator

Maak kennis met Samira Akbari

Ik ben geboren in Afghanistan en opgegroeid in Nederland. Mijn passie voor het vak van mediator werd al tijdens mijn rechtenstudie gewekt, toen ik mijn studiebegeleidster aan het werk zag. Cliënten die elkaar bij binnenkomst nog niet wilden groeten, gingen na afloop van het gesprek lachend samen de deur uit. Ik besefte wat de kracht en impact van mediation kan zijn en besloot uiteindelijk dat dit mijn vakgebied moest worden. Ik heb diverse opleidingen gevolgd, mag mijzelf MfN-geaccrediteerd familiemediator noemen en heb in 2017 een eigen praktijk geopend.

Sindsdien help ik mensen in Dronten en omgeving om hun huwelijk waardig af te ronden. Mijn juridische achtergrond, kennis en ervaring als mediator en persoonlijke eigenschappen maken dat ik cliënten van A tot Z kan begeleiden tijdens hun echtscheiding. Collega-mediators omschrijven mij als empathisch, assertief, alert, begripvol, warm, eerlijk en integer.

Rust in het echtscheidingsproces

Gedurende een echtscheiding komt er zoveel op de betrokkenen af, dat ze vaak ‘door de bomen het bos niet meer zien’. Samen met mijn cliënten bespreek ik daarom stap voor stap alles wat er bij de scheiding komt kijken. Op die manier bewaak ik de rust en het overzicht in het proces. Ik zeg vaak dat scheiden lijkt op het uit elkaar halen van een vlecht. Het ontvlechten van een relatie behoort zorgvuldig te gebeuren, om te voorkomen dat er een rommelige knoop ontstaat. We behandelen alle financiële, juridische en fiscale aspecten van de echtscheiding. Ik attendeer mijn cliënten bijvoorbeeld op juridische valkuilen en kan desgewenst een vermogensopstelling maken en de alimentatie berekenen. Cliënten bepalen zelf welke afspraken er uiteindelijk op papier komen. Ik laat mijzelf jaarlijks bijscholen, zodat mijn financiële en juridische kennis altijd up-to-date is.

Interculturele mediation in Dronten

Mede dankzij mijn culturele achtergrond ben ik tevens gespecialiseerd in interculturele mediation, waarbij verschillen van afkomst en/of cultuur een rol spelen. Dat kunnen ook echtscheidingen zijn.

Interculturele verschillen kunnen een rol spelen in het conflict, maar ook in de oplossing. Soms maak ik hierbij gebruik van een tolk, maar omdat ik vloeiend Engels, Duits, en Farsi (Dari) spreek, is dit meestal niet nodig.

Kinderen bij echtscheiding in Dronten

Zijn er kinderen bij de echtscheiding in Dronten betrokken, dan besteed ik tijdens de mediation veel aandacht aan hen. Ik zorg dat de ouders voldoende begeleiding krijgen, zodat de negatieve impact van de scheiding voor hun kinderen zoveel mogelijk beperkt wordt. Dat doe ik veelal door praktische tips te geven. Wat zeg je bijvoorbeeld wel en niet tegen een kind dat allerlei vragen heeft over de scheiding? En wat kun je doen wanneer een kind zich actief begint te bemoeien met de scheiding? Ik probeer er aan bij te dragen dat mijn cliënten ook na de scheiding als ouders een goede band kunnen onderhouden. Die rol vervullen ze immers voor de rest van hun leven.

Maak gratis en vrijblijvend een afspraak

Een echtscheiding leidt bijna altijd tot een gevoel van verlies bij alle betrokkenen. Na jarenlang lief en leed gedeeld te hebben, kan de nasmaak van het huwelijk erg bitter zijn. Mediation bij echtscheiding in Dronten is een efficiënt, informeel en laagdrempelig middel om een van de moeilijkste periodes in het leven te overbruggen en de bittere nasmaak zoveel mogelijk te verzachten. Omdat mediation niet alleen draait om de cijfers, is er ruimte om alles te bespreken wat nodig is voor een mooie toekomst zonder elkaar. Ieder echtpaar is uniek. Mag ik u helpen om uw scheiding ook waardig en uniek te maken? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen 036 202 3571
Interessante artikelen
036 202 3571 Stuur een bericht Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek met Samira Akbari