Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Roermond (12km)
Kapellerpoort 1
6041 HZ Roermond
Mediator Geleen (13km)
Transportlaan 1
6163 KW Geleen
Mediator Heerlen (20km)
Brederostraat 19
6414 EM Heerlen
Mediator Valkenburg (26km)
Vroenhof 116
6301 KJ Valkenburg

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Jo Augustin

Tientallen jaren geleden werd mij tijdens mijn studie rechten al duidelijk dat ik mij het prettigst voel in situaties waarin ik oog kan hebben voor beide kanten van de zaak. Dat kan bij scheidingsmediation. Beide partijen hebben hun eigen kant van het verhaal en daarmee ook hun eigen waarheid. Als scheidingsmediator in Echt stel ik u als mens centraal. Dat betekent onder meer dat ik ruimte bied voor de emoties die onlosmakelijk met een scheiding verbonden zijn. Dat emoties hoog oplopen is heel normaal en ook helemaal niet erg. Dankzij mijn jarenlange ervaring en met veel begrip en gevoel kan ik daar goed mee omgaan.

In de achtbaan van een echtscheiding zijn rust, overzicht en structuur heel belangrijk. Bij het begin van de mediation in Echt heeft u wellicht nog geen idee hoe het verder moet. Daarom bied ik inzicht in wat er allemaal gaat gebeuren en wat er op u afkomt. Ik leg alles uit wat u moet weten en beantwoord al uw vragen. En bent u ergens bang voor, dan zal ik proberen om die angst weg te nemen. We inventariseren wat er allemaal geregeld moet worden en gaan vervolgens aan de slag om goede, heldere en duurzame afspraken te maken voor de toekomst. Die komen gedurende het proces als vanzelf. Zodat u, naar de toekomst kijkend, weet dat u elkaar straks nog steeds een hand kunt geven.

Ook kan ik de aanvraag voor gesubsidieerde mediation doen, wanneer u daar met uw inkomen en vermogen voor in aanmerking komt.

Wat anderen over Jo Augustin zeggen

Daar zijn we trots op

Juiste balans tussen zakelijk/juridisch en empathie

Wij hebben een prettige ervaring met Mr. Augustin. Tijdens het intakegesprek (“ik zit hier voor U én voor U”), was snel duidelijk dat Mr. Augustin de juiste combinatie van juridische kennis, zakelijk inzicht en menselijke empathie heeft. Het proces is voortvarend en in harmonie gelopen, in de eerste plaats door onze eigen inzet (gunnen!), maar zeker ook door de vakkundige aanpak van Mr. Augustin. Het feit dat zaken duidelijk en in gewone mensentaal werden uitgelegd en toegelicht hebben wij als heel prettig ervaren.
Claudia uit Eijsden
10 december 2023

We kunnen ons geen fijnere mediator(s) voorstellen als Jo en Ton!

Ik wil jullie beiden, jou en Ton, hartelijk en oprecht bedanken voor de begeleiding in deze, ondanks de goede verstandhouding die er nog tussen ons is (en we gaan er ook vanuit en er alles aan doen, om dat zo te houden), mindere periode. Alhoewel de gesprekken af en toe zwaar van stof waren en soms zelf emotioneel, zijn wij in ieder geval iedere keer met een goed gevoel van tafel gegaan. Het einde van dit proces komt nu langzaam echt in zicht en mede dankzij jullie geweldige begeleiding, vind ik dat wij ons er goed doorheen hebben geslagen (gelukkig niet letterlijk :-)) en straks als alles echt officieel is, een basis hebben gelegd, zodat we beiden, maar vooral de kids weer gelukkig kunnen worden en blijven….. samen maar apart! Nogmaals mijn oprechte dank hiervoor!!!
Christian uit Maastricht

Transparante en heldere mediation met goede uitleg.

Jo is een fijne mediator, rustig en duidelijk. Fijne gesprekken gevoerd, neemt de tijd om te luisteren. Hij denkt mee over mogelijkheden en oplossingen, maar lat ons als ouders hierin het voortouw nemen, zoals het hoort. Op basis hiervan wordt gehoor gegeven.
Cindy uit Maastricht

Betrokken en onpartijdig

Een inlevende mediator, die constructief meedenkt en oplossingsgericht is. Na jaren lang samen wonen, besloten wij beiden om met elkaar een Latrelatie aan te gaan. Dat betekende het een en ander qua huisvesting, inkomen en bezittingen. Met Jo Augustin als mediator gingen we aan de slag om alles goed te regelen. Al snel bleek dat deze zakelijke onderwerpen tevens als kapstok dienden om de relationele aspecten te benoemen. Door de empathische benadering van Jo, zijn onpartijdigheid en zijn manier van vragen stellen leerden we beter te communiceren: je aan de gemaakte afspraken houden; niet steeds “ja-maar” inbrengen; elkaar wat gunnen, je afvragen wat voor de ander belangrijk is. Na een aantal sessies ligt er nu een overeenkomst door Jo en ons opgesteld. We hebben geleerd elkaar vertrouwen te geven in de nieuwe situatie van een Latrelatie. Bedankt Jo en van harte aanbevolen als mediator. Eijsden- Margraten Maria en Gerard
Maria uit Eijsden-Margraten

Uitmuntende hulp

Dank u wel dat u onze mediator wilde zijn. U heeft ons stap voor stap uitstekend begeleid, met oprechte interesse en verstand van zaken. Groeten, Ulrike.
Ulrike uit Hoensbroek
10 december 2023

Een goede toekomst voor kinderen na scheiding in Echt

Goede afspraken voor de toekomst zijn natuurlijk extra belangrijk wanneer u samen kinderen heeft. Zij nemen bij mij als scheidingsmediator in Echt een belangrijke plaats in. Kinderen kiezen immers niet voor de scheiding van hun ouders, maar worden wel geconfronteerd met de gevolgen. Ik begeleid u daarom bij het opstellen van een goed ouderschapsplan. Daarin staat onder meer hoe u de zorg voor de kinderen en de kosten van de opvoeding gaat verdelen. Ook maakt u afspraken over de manier waarop u elkaar informeert over de kinderen. Tijdens de scheidingsmediation geef ik ook advies over de omgang met de kinderen tijdens het proces. U raakt zelf ook doordrongen van de plaats van uw kinderen. Van het respect dat ze verdienen, de emoties die zichtbaar zijn en de wensen die ze hebben. U zult uiteindelijk ook hun blijdschap en geluk zien als uw scheiding goed geregeld is.

Maak een afspraak met Jo Augustin

Openheid en transparantie zijn voor mij belangrijke elementen voor een geslaagde scheidingsmediation. Om teleurstellingen te voorkomen is het belangrijk dat zowel ik als mediator als u als cliënt uw verwachtingen uitspreken. Daarnaast is een goede klik noodzakelijk. U bevindt zich in een kwetsbare periode in uw leven, daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt bij mij. Tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek bied ik u daarom de kans om te onderzoeken of ik de mediator ben die uw scheiding mag begeleiden. Neem contact op met Dé ScheidingsMediator voor een afspraak.