Anouk van der Jagt

Provincialeweg 302
1506MJ Zaandam

T 020 290 3711
E [email protected]

Mediator Edam

Anouk van der Jagt

  • Kwadijkerkoogweg 16
  • 1442LA Purmerend
020 290 3711 Stuur een e-mail Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator Rechtbankmediator RvR geregistreerd MfN registermediator
Gesprekslocaties in de buurt
Purmerend (4km)
Kwadijkerkoogweg 16, 1442LA Purmerend
Landsmeer (11km)
Noordeinde 8a, 1121AD Landsmeer
Zaandam (17km)
Provincialeweg 302, 1506MJ Zaandam
Bij u thuis
Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator Rechtbankmediator RvR geregistreerd MfN registermediator
Scheidingsbemiddelaar Anouk van der Jagt

Wat u van Anouk van der Jagt als scheidingsmediator in Edam mag verwachten 

Als scheidingsmediator sta ik tussen cliënten in. Gelijkwaardigheid is voor mij het basisprincipe in mediation. Op die manier help ik cliënten in Edam bij een zorgvuldige echtscheiding. Bent u op zoek naar een mediator die rust uitstraalt, integer is, zorgvuldig en aandachtig te werk gaat én veel aandacht heeft voor de kinderen? Dan help ik u graag. Neem contact op met Dé ScheidingsMediator voor een gratis kennismakingsgesprek.  

Contact opnemen

Contact opnemen met Anouk van der Jagt

Uw mediator in Edam

Maak kennis met Anouk van der Jagt 

De rode draad door zowel mijn persoonlijke als werkzame leven, is het zoeken naar en leggen van verbinding tussen mensen. Als scheidingsmediator – het beroep waar ik enkele jaren geleden vol overtuiging voor gekozen heb – is dat niet anders. Ik zie een scheiding in de kern als een relationele kwestie, waarbij verstoorde communicatie of het onvermogen tot constructieve communicatie de primaire oorzaak van de breuk is. Als scheidingsmediator in Edam richt ik mij om te beginnen dan ook op het herstellen van de communicatie. Ik help bij het terugbrengen van de rust die nodig is om duurzame afspraken te kunnen maken. Beslissingen die gemaakt worden terwijl iemand stijf staat van de stress, bieden immers geen solide basis voor de toekomst.  

Sommige mensen schrikken van emoties en gaan ze liever uit de weg. Ik niet. Als scheidingsmediator in Edam bied ik ruimte voor de emoties die met een echtscheiding gepaard gaan. Ik voel me betrokken bij mijn cliënten en word soms zelf ook geraakt door hun verhalen en emoties. Tegelijk blijf ik me bewust van mijn rol en positie en waak ik ervoor me mee te laten zuigen in het conflict. Wanneer het evenwicht zoek dreigt te raken, communiceer ik daar helder over. Die transparantie verwacht ik ook bij cliënten. Op die manier werk ik samen met hen stap voor stap naar een oplossing die voor iedereen aanvaardbaar is. Het gaat niet om winnen of verliezen, maar om een duurzaam toekomstperspectief voor alle betrokkenen.

Hulp bij juridische en financiële zaken 

Als familiemediator heb ik voldoende kennis om te helpen bij verschillende financiële, fiscale en juridische vraagstukken rondom een echtscheiding. Zo kan ik kinder- en partneralimentatie berekenen en vertellen over de fiscale gevolgen van de scheiding en de (on)mogelijkheden met betrekking tot de woning. Bij vragen en problemen die meer specialistische kennis vereisen, kan ik doorverwijzen naar verschillende professionals in mijn netwerk.   

Kinderen bij scheiding in Edam 

Samen met de ouders besteed ik veel aandacht aan het thema ‘kinderen’. Vrijwel geen kind zit te wachten op een scheiding van zijn of haar ouders. Uit onderzoek blijkt telkens weer dat de manier waarop ouders omgaan met hun breuk en de wijze waarop ze hun kinderen hierbij betrekken, van groot belang is voor het welzijn en de ontwikkeling van de kinderen. Wanneer ouders in staat zijn om rondom hun echtscheiding het belang van de kinderen écht voorop te stellen, is het goed mogelijk om de impact van een scheiding voor hen op te vangen.  

Als scheidingsmediator in Edam ben ik dan ook altijd nadrukkelijk vóór de kinderen. Ik maak de ouders bij aanvang van het traject al duidelijk hoe ik tegen dit onderwerp aankijk. De verantwoordelijkheid om op een volwassen manier met de belangen van de kinderen om te gaan, leg ik bij hen neer, maar natuurlijk help ik wel bij het maken van goede afspraken. Op die manier bewijzen ouders hun kinderen, maar ook zichzelf een goede dienst.  

Gratis kennismakingsgesprek 

Vindt u het belangrijker om tot eerlijke en evenwichtige oplossingen te komen dan om gelijk te krijgen? En wilt u samen de regie houden over de uitkomst van uw scheiding en niet te veel tijd en geld kwijt zijn? Dan help ik u graag bij een waardige afronding van uw huwelijk. Tijdens een gratis kennismakingsgesprek vertel ik graag meer over wat ik voor u kan betekenen. Neem daarom contact op via Dé ScheidingsMediator.

Contact opnemen 020 290 3711
Interessante artikelen
020 290 3711 Stuur een bericht Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek met Anouk van der Jagt