Gesprekslocaties in de buurt

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Andréas de groot

De omgang met mensen loopt als een rode draad door mijn leven. Gedurende mijn werkzame leven heb ik tientallen jaren als predikant gewerkt en allerlei conflicten in goede banen geleid. Enkele jaren geleden heb ik besloten om al die mensenkennis en sociale vaardigheden in te zetten als mediator. Als ervaringsdeskundige weet ik namelijk wat de kracht en het effect van mediation kunnen zijn. Ik heb diverse cursussen gedaan en sindsdien bied ik hulp bij scheiding in Ede.

Zoals iedere mediator doe ik dat in mijn eigen stijl. Ik houd mensen die willen scheiden een spiegel voor en laat hen op een andere manier naar de zaken kijken. Ik probeer mijn cliënten praktisch en toekomstgericht te laten nadenken. Zodoende help ik hen om oplossingen te vinden die stand houden en voor beide partijen volledig aanvaardbaar zijn.

Geen winnaars of verliezers bij echtscheiding in Ede

Belangrijk is dan ook dat er bij scheidingsmediation geen winnaars of verliezers zijn. Dat wil echter niet zeggen dat de mediation altijd gemakkelijk is. Iedere scheiding is anders en de zaken zijn altijd complexer en genuanceerder dan ze op het eerste gezicht lijken. Als scheidingsmediator in Ede weet ik daar goed doorheen te prikken en kan ik snel tot de kern komen. De deelnemers aan de mediation dienen zelf het conflict weer te geven en te duiden. Ik begeleid dat proces en zorg ervoor dat alles op tafel komt wat nodig is voor een passende oplossing.

Wat anderen over ons zeggen

Daar zijn we trots op

Ik heb een goed gevoel overgehouden aan het hele traject.

Wij zijn goed bijgestaan in het hele proces en hebben in goed overleg alles goed kunnen regelen.
Danielle uit Woerden
10 december 2023

Prettig geholpen

Prettig geholpen
Christiaan van der Slik uit Zoetermeer

Zeer deskundig in zijn vakgebied, zeer goede communicatie en bereikbaarheid en vlotte afhandeling!

Dhr Richard Gregoire verstaat zijn vak en is heel goed benaderbaar. De gevraagde opdrachten zijn zeer accuraat en vlot behandeld en afgehandeld. Ik heb al vaker gebruik gemaakt van de diensten van dhr. Richard Gregoire en alle keren naar volle tevredenheid.
Andre uit Den Haag

Geweldige mediator

Richard is iemand die op zeer prettige en menselijke wijze met belang voor beide partijen en betrokken kinderen de zaken deskundig oppakt. Hij denkt in oplossingen en mogelijkheden. Richard heeft belangeloos meer tijd in onze bemiddeling gestoken dan vooraf afgesproken. Ik zou een ieder wie voor de vervelende taak van een echtscheiding staat Richard aanraden.
Eveline uit Den Haag

Geweldig

Wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Maar zeer professioneel en luisterde aandachtig.
Lisa uit Breukelen

Goede hulp bij moeilijke zaken

Je kan zelf een hoop maar het is heel fijn als er iemand zit die vanaf afstand kan kijken naar de situatie waar je in zit. En ook op die manier je kan begeleiden daarin.
Frans uit Woerden

Praktische zaken goed geregeld

Bij een scheiding dienen er tal van vragen beantwoord te worden. Wat moet er bijvoorbeeld met het eigen huis gebeuren? Wat spreken we af over alimentatie? En wat zijn de fiscale gevolgen van de scheiding? Als scheidingsmediator in Ede help ik u om dit soort vraagstukken op te lossen. Om te beginnen is het altijd belangrijk om de financiële situatie in kaart te brengen en aan de hand daarvan op zoek te gaan naar oplossingen. Voor complexe financiële zaken werk ik samen met experts op het gebied van financiële planning en fiscale zaken.

Heeft u kinderen, dan nemen zij vanzelfsprekend ook een belangrijke plaats in tijdens de scheidingsmediation. Zij scheiden immers ook mee. Samen proberen we erachter te komen wat het beste is voor de kinderen. Ik help jullie om afspraken te maken en stel aan de hand daarvan het ouderschapsplan voor jullie op.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Een scheiding is een emotionele periode, waarin er veel op u afkomt. In het (recente) verleden zijn er vermoedelijk nare dingen gebeurd en het kost tijd om die te verwerken. Tegelijk is het belangrijk om vooruit te kijken en goede beslissingen voor de toekomst te nemen. Als scheidingsmediator in Ede krijg ik er elke keer weer energie van om mensen te helpen bij het oplossen van hun problemen. Kunt u mijn hulp gebruiken? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.