Chris van Gompel

Torenallee 20
5617BC Eindhoven

T 040 218 2690
E [email protected]

Echtscheidingsadvocaat Eindhoven

Advocaat of mediator?

Een echtscheiding kan een zeer emotioneel en langslepend traject zijn. U dient veel zaken te regelen waar uw hoofd wellicht op dit moment niet naar staat. Verdriet, boosheid en machteloosheid zijn emoties waar u mee te maken heeft. Het is dan ook van belang dat u een specialist inschakelt om de scheiding professioneel te laten verlopen en een regeling te treffen waar u ook in de toekomst nog achter staat.

Chris van Gompel

Mediator Eindhoven
Heeft u vragen of wilt u een gratis kennismakingsgesprek plannen?Direct contact

Gaat u scheiden en bent u op zoek naar een echtscheidingsadvocaat in Eindhoven? Wellicht denkt u dat u bij scheiding altijd een advocaat nodig heeft. Echter is dat niet het geval. U kunt de scheiding namelijk ook middels mediation regelen. Wij leggen graag de verschillen en voor- en nadelen uit.

Echtscheidingsadvocaat of bemiddeling?

Gaan u en uw partner scheiden, dan gaat u het liefst met goede afspraken uit elkaar. Helaas is dat niet altijd mogelijk, zeker niet als de emoties hoog oplopen. Kiest u voor een echtscheidingsadvocaat in Eindhoven of juist samen voor een mediator?

Echtscheidingsadvocaat

Een echtscheidingsadvocaat komt op voor de belangen van een partij en helpt u bij het aanvragen van de scheiding. Nemen u en uw partner beide een eigen advocaat, dan proberen jullie advocaten een regeling te onderhandelen. Lukt dat niet, dan vraagt de advocaat de scheiding aan en worden de onderwerpen waarover u er niet bent uitgekomen aan de rechter voorgelegd. De advocaat voert tijdens de zitting het woord en ondersteunt u tijdens het hele proces. Scheiden met een advocaat duurt doorgaans langer dan scheiden met een mediator.

Mediator

Voor het regelen van uw scheiding kunt u ook mediation inschakelen. Dit is een effectieve manier om gezamenlijk tot een oplossing te komen die zowel voor u alsook voor uw partner aanvaardbaar is. Een scheidingsmediator is onafhankelijk en helpt u en uw partner samen bij het regelen van de scheiding. De mediator bespreekt samen met jullie alle onderwerpen die moeten worden geregeld. Zijn jullie het over bepaalde onderwerpen niet eens, dan zorgt de mediator voor een goede oplossing. Alle gemaakte afspraken worden in een echtscheidingsconvenant en eventueel ouderschapsplan vastgelegd. Zodra het convenant en het ouderschapsplan zijn ondertekend, zorgt de mediator voor de definitieve scheiding. De scheidingsprocedure loopt via de rechter, maar u hoeft niet naar een zitting toe aangezien de scheiding schriftelijk wordt geregeld. Scheiden met een mediator verloopt doorgaans veel sneller dan scheiden met een echtscheidingsadvocaat in Eindhoven, is goedkoper én prettiger.

Gratis gesprek met Dé ScheidingsMediator

U kunt gratis en vrijblijvend kennismaken met onze mediator in Eindhoven. Blijkt mediation toch niet te werken, dan kunt u altijd nog kiezen voor een echtscheidingsadvocaat in Eindhoven. Neemt u gerust contact met ons op voor het maken van een gratis en vrijblijvende afspraak.

Vind een mediator voor een gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode
040 218 2690 Stuur een bericht Plan vandaag nog je gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog je gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog je gratis kennismakingsgesprek met Chris van Gompel