Gesprekslocaties in de buurt

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Eddy Kolk

Ruim tien jaar geleden ben ik mijn eigen praktijk als scheidingsmediator gestart. Wat mij prikkelde en inspireerde was een gesprek tussen twee dames, dat ik langs het voetbalveld onbedoeld opving. Een van de twee vertelde dat haar scheiding was uitgemond in een vechtscheiding, terwijl de ander juist achteraf spijt had van de gemaakte afspraken. Ik was ervan overtuigd dat dat anders en beter moest kunnen. Ik besloot dat ik mensen wilde helpen om in goed onderling overleg, heldere afspraken te maken over de manier waarop ze uit elkaar willen gaan en hoe ze de toekomst vorm willen geven.

Sindsdien heb ik mijn kennis en kwaliteiten op verschillende manieren ontwikkeld. Ik heb bijvoorbeeld diverse opleidingstrajecten gevolgd. Zo mag ik mij niet alleen MfN-geregistreerd familiemediator, maar ook Register Financieel Echtscheiding Adviseur (RFEA) noemen. Dat laatste houdt in dat ik gespecialiseerd ben in de financiële, fiscale en juridische zaken die bij een echtscheiding horen. Dat is extra belangrijk voor ondernemers, die ik in Emmeloord eveneens begeleid. Een eigen bedrijf maakt het afhandelen van een scheiding vaak extra gecompliceerd. Een deskundige scheidingsmediator is dan onmisbaar.

Meer over Eddy Kolk →

Aandacht voor emoties bij echtscheiding in Emmeloord

Waar ik mij aanvankelijk vooral richtte op de financiële en praktische aspecten van een echtscheiding, heb ik in de loop der jaren steeds meer aandacht en zorg gekregen voor de mens achter de scheiding. Wat doet het met iemand die te horen krijgt dat zijn of haar partner niet meer met hem of haar verder wil? Maar ook: wat gaat er schuil achter de persoon die juist wil scheiden? En hoe voorkom je dat mensen hier onnodig emotionele schade door lijden? Dat zijn vragen die ik mijzelf tijdens iedere mediation stel. Scheiden is immers een emotioneel proces. Respect en aandacht voor ieders gevoelens is essentieel voor een goede verwerking van de echtscheiding.

Wat anderen over Mediator Emmeloord zeggen

Daar zijn we trots op

Uitstekende service

Snel, vriendelijk en duidelijk. Zeker aan te bevelen!

Charissa – Deventer
10 december 2023

Helpend

Esther gaf op een prettige manier informatie, advies en sturing in het samen afspraken maken over de scheiding. Mede met dank aan haar hebben we alle afspraken volledig en weloverwogen kunnen maken zonder onderwerpen over het hoofd te zien waar we zelf niet over na gedacht zouden hebben. Mediation kost even wat maar ik vond het de inverstering waard.
Madelief uit Beverwijk
10 december 2023

Ivette is een professionele, maar ontzettend vriendelijk ondersteuner in een lastige periode.

Ivette heeft met ons heel prettig alle stappen doorlopen om een goed plan en convenant op te stellen waar wij beide ons in kunnen vinden. Ivette is erg professional, maar ook een lief persoon. Er was genoeg ruimte om ook even stil te staan bij persoonlijke momenten. Ondanks de niet leuke situatie, heb ik Ivette het hulp als zeer prettig ervaren.
Natascha uit Emmercompascuum

en fijn duidelijk contact.

Mijn ervaring met Annette,was zeer postief,erg betrokken fijn om mee te praten,dacht goed mee. En heeft ons/mijn heel goed geholpen,in de gehele afhandeling van de medeation.
D H Kloes uit alkmaar

Fijn

Ivette is een fijn persoon om als mediator te hebben. Ze is onpartijdig, legt duidelijk en goed uit. Zeker een aanrader wanneer je een mediator nodig hebt.
Wendy uit Sleen

Transparante communicatie

Deskundig en transparant heeft Gabrielle ons door het mediationtraject geholpen, waar mijn ex-partner en ik zeer blij mee zijn.
Fatima uit Naarden

Kinderen en samengestelde gezinnen 

Ook op kinderen heeft de scheiding van hun ouders vaak een grote impact. Goede begeleiding is belangrijk om de emotionele schade zo beperkt mogelijk te houden. Dat is niet alleen belangrijk tijdens de echtscheiding, maar zeker ook daarna. Steeds meer mensen beginnen na hun scheiding een tweede of later zelfs een derde relatie, met een samengesteld gezin als gevolg. Als gecertificeerd Stiefplan-coach ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van ouders, stiefouders en kinderen. Het vormen van een nieuw, samengesteld gezin is niet eenvoudig en het is belangrijk om zowel de ouders als de kinderen goed voor te bereiden op de nieuwe situatie. Met goede informatie en begeleiding voorafgaand aan en tijdens het tweede huwelijk kan ik samengestelde zinnen in Emmeloord helpen om veel problemen – en daarmee nieuwe scheidingen – te voorkomen.  

Maak vrijblijvend een afspraak met Eddy Kolk 

Uit onderzoek van Motivaction (2019) is gebleken dat ruim 40 procent van de mensen die in de voorgaande drie jaren waren gescheiden, achteraf spijt heeft gekregen van de gemaakte afspraken. Toch schakelt 39 procent van de mensen geen enkele hulp in bij het overzien en regelen van de financiën bij een echtscheiding. Wilt u voorkomen dat u spijt krijgt en kunt u persoonlijke, objectieve en oplossingsgerichte hulp gebruiken bij uw echtscheiding in Emmeloord? Neem dan via Dé ScheidingsMediator contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.