Tanja Dohmen

Nijenhuislaan 33
8043WB Zwolle

T +31382023642
E tanja.dohmen@descheidingsmediator.nl

Mediator Emmeloord

Tanja Dohmen

  • Randweg 25
  • 8304AS Emmeloord
  •  
+316 15 95 31 93 Stuur een e-mail Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator Rechtbankmediator RvR geregistreerd High Trust RvR geregistreerd SKJ geregistreerd
Gesprekslocaties in de buurt
Emmeloord (1km) Toon adres
Randweg 25
8304AS Emmeloord
Zwolle (27km) Toon adres
Nijenhuislaan 33
8043WB Zwolle
Scheidingsbemiddelaar Tanja Dohmen

Wat u van Tanja Dohmen als scheidingmediator in Emmeloord mag verwachten

Mediation bij echtscheiding is meer dan alleen het oplossen van een conflict. Mediation zorgt ervoor dat de betrokken partijen weer samen aan tafel komen, de relatie herstellen en een gezamenlijk pad naar de toekomst uitstippelen. Ook na de mediation komen ze elkaar immers vaak weer tegen. Stellen in Emmeloord die besloten hebben om hun huwelijk te beëindigen, help ik om dat op een waardige manier te doen. 

Contact opnemen

Contact opnemen met Tanja Dohmen

Uw mediator in Emmeloord

Maak kennis met scheidingsmediator Tanja Dohmen

Ik heb een passie voor mensen in conflictsituaties. Al bijna mijn hele werkzame leven heb ik te maken met mensen die het niet met elkaar eens zijn. Zo heb ik jarenlange ervaring als maatschappelijk werker in het sociaal domein en sinds ruim 12 jaar ben ik actief als mediator. Daarbij richt ik mij onder meer op conflicten in familiesituaties, waaronder echtscheidingen. 

Ik heb oog voor de sociale en maatschappelijke gevolgen van de scheiding. Tijdens de mediation behandelen we dan ook niet alleen de echtscheiding zelf, maar ga ik ook het gesprek aan over de periode ná de scheiding. Hoe willen de betrokkenen dan met elkaar omgaan? En wat is er nog nodig om de relatie te herstellen of – wanneer er geen kinderen bij betrokken zijn – goed af te kunnen sluiten? ‘Geweldloze communicatie’ staat voor mij altijd voorop. Ik help de deelnemers aan de mediation om hun gevoel en behoefte te uiten, zonder de ander te veroordelen. Ik benadruk de eigen verantwoordelijkheid voor keuzes, gedachten en gedrag. 

Financiële, juridische en sociale kennis bij echtscheiding

Mede dankzij de begeleiding van meer dan 250 echtscheidingszaken heb ik veel kennis van de financiële en juridische kanten van een scheiding. Samen met de betrokkenen ga ik alle aspecten langs, van de partner- en/of kinderalimentatie tot de verdeling van de boedel, de inkomsten, de schulden en het pensioen. Het doel daarvan is om te komen tot een passend en door iedereen gedragen plan, in de vorm van een echtscheidingsconvenant, een vaststellingsovereenkomst en/of een ouderschapsplan. 

Ook zet ik mijn ervaring als bewindvoerder in bij het in beeld brengen van het financiële plaatje na de echtscheiding. Op die manier kunnen cliënten zich beter voorbereiden op de nieuwe situatie en rekening houden met hun toekomstige maandlasten. Dat is onder meer belangrijk bij het betrekken en inrichten van andere woonruimte. Dankzij mijn ervaring als maatschappelijk werker en kennis van ‘de sociale kaart’ kan ik mensen zo nodig gericht doorverwijzen naar de juiste hulpverleningsinstanties. 

Scheiden met kinderen

Omdat kinderen maar al te vaak de dupe worden bij een echtscheiding, vind ik het belangrijk dat de ouders goede afspraken over hen maken. Ze hebben het recht om bij beide ouders op te groeien en hen evenveel te zien, tenzij dat niet in het belang is van de veiligheid van het kind. Tijdens de mediation help ik de ouders om overeen te komen hoe ze de kinderen in de best mogelijke situatie kunnen laten opgroeien. Ik maak duidelijk welke afspraken ze dienen te maken en hoe ze die vast kunnen leggen. Als ze oud genoeg zijn, hebben de kinderen zelf natuurlijk ook een stem. Het is belangrijk dat ze gehoord worden en dat hun mening meegenomen wordt in de besluiten van de ouders. 

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Kunt u deskundige hulp gebruiken bij uw echtscheiding? Neem dan contact op om zo spoedig mogelijk een afspraak te maken. Tijdens dat gesprek maken we kennis en kunt u bepalen of u de juiste klik voelt. Zo ja, dan brengen we samen uw echtscheiding tot een waardig einde. 

Interessante artikelen
I.v.m. de maatregelen rondom COVID-19 bieden wij nu ook Online Mediation middels videobellen aan. Lees hier meer over de mogelijkheden > I.v.m. COVID-19 Online Mediation mogelijk. Meer info