Elma Schouten

Hengelosestraat 100
7514AK Enschede

T 0541 201 557
E elma.schouten@descheidingsmediator.nl

Mediator Enschede

Elma Schouten

  • Hengelosestraat 100
  • 7514AK Enschede
  •  
0541 201 557 Stuur een e-mail Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator Geregistreerd Kindbehartiger Rechtbankmediator RvR geregistreerd High Trust MfN registermediator RFEA i.o.
Gesprekslocaties in de buurt
Enschede (0km) Toon adres
Hengelosestraat 100
7514AK Enschede
Hengelo (7km) Toon adres
Hamerstraat 10
7556MZ Hengelo
Oldenzaal (9km) Toon adres
Titus Brandsmastraat 7
7572CE Oldenzaal
Scheidingsbemiddelaar Elma Schouten

Wat u van mij, Elma Schouten, als mediator regio Enschede kunt verwachten

Aan een scheiding gaat vaak heel wat vooraf en het is daarom ook niet iets waartoe men ondoordacht besluit. Heeft u eenmaal besloten om te gaan scheiden, dan dienen er veel zaken geregeld te worden. Als mediator in Enschede bied ik structuur en breng ik alle zaken die geregeld moeten worden in kaart. Ik stel daarnaast het ouderschapsplan en de echtscheidingsovereenkomst op en bereken de vermogensverdeling, kinderalimentatie en eventuele partneralimentatie. Om tot afspraken te komen voeren we gesprekken die ik als scheidingsbemiddelaar zal begeleiden. Zijn er kinderen betrokken bij de echtscheiding, dan worden de afspraken gemaakt met aandacht voor de kinderen, het ouderschap en elkaar. Ik leid u als mediator bij scheiding naar een nieuwe start als ex-partners of collega-ouders.

Contact opnemen

Contact opnemen met Elma Schouten

Uw mediator in Enschede

Maak kennis met Elma Schouten

Ik probeer voor u en uw (ex-)partner als echtscheidingsmediator een veilige sfeer te creëren voor een open en eerlijk gesprek waarvan jullie samen de inhoud bepalen. Graag herstel ik jullie onderlinge communicatie zodat er duidelijkheid ontstaat over hoe jullie in de toekomst verder willen. Voor mij als scheidingsmediator in Enschede zijn integriteit, empathie, respect en luisteren de belangrijkste kenmerken van mediation en coaching.

Aangezien scheiden erg complex is en er veel verschillende facetten zijn, heb ik besloten om mij op te laten leiden in al deze facetten. Ik ben in 2015 mijn eigen scheidingspraktijk voor mediation in Enschede gestart en als SCHIP mediator kan ik helpen om afspraken te maken en de communicatie te herstellen.

De juiste hulp, ook op financieel en fiscaal vlak

Als scheidings mediator in Enschede ben ik MfN Familiemediator en MfN register mediator en vind ik het daarnaast erg belangrijk dat kinderen ook een stem krijgen gedurende het scheidingsproces. Ik kan hen als gecertificeerd kindbehartiger die stem ook geven. Als mediator heb ik ervoor gekozen om de specialistische opleiding tot financieel echtscheidingsadviseur te volgen, zodat naast de juridische en emotionele kanten van scheiding, ook de financiële en fiscale aspecten bij mij in goede handen zijn.

Het maakt mij als bemiddelaar bij scheiding blij als ik mijn cliënten het gevoel heb kunnen geven dat zij gehoord en geïnformeerd zijn en daardoor goede keuzes hebben kunnen maken.

Vrijblijvend kennismaken met Dé ScheidingsMediator in Enschede?

Wilt u een scheiding aanvragen en zoekt u professionele hulp bij scheiden? Dan kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen voor het maken van een afspraak voor een (gratis) kennismakingsgesprek. Meestal vinden de gesprekken bij u thuis plaats, maar ik kan in overleg ook een ruimte bij u in de buurt zoeken indien een gesprek bij u op locatie niet mogelijk is.

Het kennismakingsgesprek en de mediationgesprekken kunnen indien gewenst ook in de avonden of in het weekend plaatsvinden. De kennismaking duurt maximaal één uur en de mediationgesprekken zullen circa 2 uur duren. Tijdens de kennismaking kan ik u meer informatie geven over mijn werkwijze en kunnen u en uw partner samen beslissen of ik de persoon ben die u door deze lastige periode zal begeleiden. Neem contact op met Dé Scheidings Mediator in Enschede voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Interessante artikelen