Gesprekslocaties in de buurt

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Elma Schouten

Een scheiding is meestal een ingrijpende gebeurtenis, die meerdere levens voorgoed verandert. Vaak is het de uitkomst van een periode waarin de verhoudingen en de communicatie tussen beide partners al langere tijd niet goed meer zijn. Boosheid, teleurstelling en verdriet zijn slechts een paar van de emoties die bij een scheiding horen. Het begin van de mediation in Enschede draait dan ook vaak om het herstellen van de communicatie. Ik zorg voor een veilige omgeving, die uitnodigt om open en eerlijk met elkaar in gesprek te gaan.

Meer over Elma Schouten →

Financieel echtscheidingsadviseur in Enschede

Vanzelfsprekend is er tijdens de gesprekken ruimte voor emotie. Dat die tijdens deze persoonlijke en gevoelige gesprekken boven komen drijven is onvermijdelijk en heel normaal. Toch proberen we de focus te houden op de inhoud. Er moet immers ook op financieel, fiscaal, juridisch en praktisch gebied nogal wat geregeld worden rondom jullie scheiding in Enschede. Ik heb een opleiding gevolgd tot financieel echtscheidingsadviseur, dus ook deze kant van jullie scheiding is bij mij in goede handen.

De kracht van mediation

Onder mijn leiding gaan jullie samen in gesprek over bijvoorbeeld de verdeling van het vermogen en de spullen en eventuele alimentatie. Ik stel vragen en geef informatie, maar blijf als mediator in Enschede altijd neutraal en onafhankelijk. De kracht van mediation is dan ook juist dat het jullie eigen afspraken zijn.

Wat anderen over Elma Schouten zeggen

Daar zijn we trots op

Betrokken en doelgerichte begeleiding

Elma is doelgericht, begripvol en betrokken. Ze verstaat haar vak goed. Zaken die we niet duidelijk hadden , zoekt ze uit en komt ze op terug met een uitleg zodat het allemaal klopt en het proces goed kunnen afronden.
Francis Koop uit OLDENZAAL
10 december 2023

Een hele warme en vriendelijke vrouw

Ik vond het heel erg fijn , ze heeft veel begrip en gevoel voor de situatie en werkt erg mee met de wensen en denkt in oplossingen. Het voelde erg vertrouwd en warm. Zeker aan te raden.
Iwan uit Haaksbergen

Deskundig persoon.

De begeleiding van ons scheidingsproces in goede banen geleid. Zeer deskundige mediator. Alles tot in de puntjes verzorgd.
Anne uit Denekamp

Vriendelijke vrouw, veel kennis en ervaring!

Elma heeft van af het begin af aan ons een duidelijk en goed beeld gegeven van het traject dat we gingen doorlopen. Mede door Elma’s deskundigheid zijn wij snel tot een ouderschapsplan gekomen.
Teun uit Wierden

Deskundig

Fijn in de omgang deskundig betrokken .
Patricia uit Enschede

Gewoon super goed

Je bent een topper je hebt ons goed geholpen bedankt daarvoor
Maria Franssens uit Enschede

Kinderen bij scheiding in Enschede

Wanneer jullie kinderen hebben, dan vind ik het als scheidingsmediator in Enschede belangrijk dat hun stem gehoord wordt. Kinderen weten zich tijdens een scheiding vaak geen raad met hun emoties. Soms vinden ze het lastig om aan hun ouders te vertellen wat ze graag zouden willen in de nieuwe situatie. Een gesprek met een buitenstaander die veel ervaring heeft met deze situaties, kan in dat geval helpen. Met de wensen van de kinderen in gedachten, gaan jullie samen in gesprek om een goed plan te maken voor de toekomstige zorg voor de kinderen. Het belangrijkste is dat de afspraken praktisch goed uitvoerbaar zijn en door alle betrokkenen gedragen worden.Â

Tip: Wist u dat de scheiding kosten die gemaakt worden voor het berekenen en verkrijgen van de partneralimentatie aftrekbaar zijn? Ook dit wordt goed geregeld voor u.

In gesprek met Elma Schouten in Enschede

Is mediation bij scheiding in Enschede iets voor u? Dan vertel ik daar graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend eerste gesprek van ongeveer een uur. Daarna kunnen jullie beslissen of ik de juiste mediator ben om jullie te helpen bij de afronding van jullie huwelijk. Neem contact op via Dé ScheidingsMediator Enschede voor een afspraak.Â