Elma Schouten

Hengelosestraat 100
7514AK Enschede

T 054 120 1557
E [email protected]

Mediator Enschede

Elma Schouten

  • Hengelosestraat 100
  • 7514AK Enschede
054 120 1557 Stuur een e-mail Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator Rechtbankmediator RvR geregistreerd High Trust MfN registermediator RFEA i.o.
Gesprekslocaties in de buurt
Enschede (0km)
Hengelosestraat 100, 7514AK Enschede
Hengelo (7km)
Hamerstraat 10, 7556MZ Hengelo
Oldenzaal (9km)
Titus Brandsmastraat 7, 7572CE Oldenzaal
Bij u thuis of online middels videobellen
Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator Rechtbankmediator RvR geregistreerd High Trust MfN registermediator RFEA i.o.
Scheidingsbemiddelaar Elma Schouten

Wat u van mij, Elma Schouten, als mediator in Enschede kunt verwachten

Aan een scheiding gaat vaak heel wat vooraf en het is daarom ook niet iets waartoe men ondoordacht besluit. Er dient ontzettend veel geregeld te worden en daarbij spelen emoties natuurlijk ook nog een grote rol. In deze lastige periode zijn structuur en begeleiding zaken die u goed kunt gebruiken. Als mediator in Enschede bied ik dit, en breng ik alle zaken die geregeld moeten worden in kaart. Daarnaast zorg ik ervoor dat alle gemaakte afspraken zorgvuldig worden vastgelegd in een echtscheidingsovereenkomst, en indien van toepassing, een ouderschapsplan. Ik leid u als mediator bij scheiding naar een nieuwe start als ex-partners of collega-ouders.

Contact opnemen

Contact opnemen met Elma Schouten

Uw mediator in Enschede

Waarom Dé ScheidingsMediator? Ervaren MfN-registermediators Altijd wel een mediator bij u in de buurt Deskundig, begripvol en ontzorgend Ontvang ondersteuning van A tot Z Direct contact met de mediator
Wat anderen over Elma Schouten zeggen
Daar zijn we trots op
Deskundig persoon.
De begeleiding van ons scheidingsproces in goede banen geleid. Zeer deskundige mediator. Alles tot in de puntjes verzorgd. Anne, Denekamp 16-10-2020
Luisterend oor!
Luistert naar allebei de kanten van het stel Geeft daarin wel een steunende mening en advies hoe alles opgelost kan worden zonder enige problemen geeft ook advies hoe je het allemaal kan regelen met elkaar zowel zwart wit als mondeling Wesley, Haaksbergen 11-01-2021
Een hele warme en vriendelijke vrouw
Ik vond het heel erg fijn , ze heeft veel begrip en gevoel voor de situatie en werkt erg mee met de wensen en denkt in oplossingen. Het voelde erg vertrouwd en warm. Zeker aan te raden. Iwan, Haaksbergen 28-01-2021
Deskundig
Fijn in de omgang deskundig betrokken . Patricia, Enschede 24-07-2021
Betrokken en doelgerichte begeleiding
Elma is doelgericht, begripvol en betrokken. Ze verstaat haar vak goed. Zaken die we niet duidelijk hadden , zoekt ze uit en komt ze op terug met een uitleg zodat het allemaal klopt en het proces goed kunnen afronden. Francis Koop, OLDENZAAL 15-04-2021
Gewoon super goed
Je bent een topper je hebt ons goed geholpen bedankt daarvoor Maria Franssens, Enschede 11-01-2021

Maak kennis met Elma Schouten

Ik probeer voor u en uw (ex-)partner als echtscheidingsmediator een veilige sfeer te creëren voor een open en eerlijk gesprek waarvan jullie samen de inhoud bepalen. Graag herstel ik jullie onderlinge communicatie zodat er duidelijkheid ontstaat over hoe jullie in de toekomst verder willen. Voor mij als scheidings mediator in Enschede zijn integriteit, empathie, respect en luisteren de belangrijkste kenmerken van mediation en coaching.

Aangezien scheiden erg complex is en er veel verschillende facetten zijn, heb ik besloten om mij op te laten leiden in al deze facetten. Ik ben in 2015 mijn eigen scheidingspraktijk voor mediation in Enschede gestart en als SCHIP mediator kan ik helpen om afspraken te maken en de communicatie te herstellen.

Mediator in Enschede voor de juiste hulp bij scheiding

Als scheidings mediator in Enschede ben ik MfN Familiemediator en MfN registermediator, en vind ik het daarnaast erg belangrijk dat kinderen ook een stem krijgen gedurende het scheidingsproces. Als mediator in Enschede heb ik ervoor gekozen om de specialistische opleiding tot financieel echtscheidingsadviseur te volgen, zodat naast de juridische en emotionele kanten van scheiding, ook de financiële en fiscale aspecten bij mij in goede handen zijn.

Het maakt mij als bemiddelaar bij scheiding blij als ik mijn cliënten het gevoel heb kunnen geven dat zij gehoord en geïnformeerd zijn en daardoor goede keuzes hebben kunnen maken. 

Financieel, fiscaal en praktisch: alle facetten komen aan bod

Door mijn specialistische opleiding ben ik in staat om u niet alleen in praktisch opzicht optimaal bij te staan, maar ik kan u ook voorzien van de juiste financiële en fiscale informatie met betrekking tot uw scheiding. Zo neem ik als mediator in Enschede onder andere het berekenen van de vermogensverdeling, kinderalimentatie en eventuele partneralimentatie op mij. 

Tip: Wist u dat de scheiding kosten die gemaakt worden voor het berekenen en verkrijgen van de partneralimentatie aftrekbaar zijn? Ook dit wordt goed geregeld voor u.

Om tot afspraken te komen voeren we gesprekken die ik als mediator in Enschede zal begeleiden. Zijn er kinderen betrokken bij de echtscheiding, dan worden de afspraken gemaakt met aandacht voor de kinderen, het ouderschap en elkaar. 

Vrijblijvend kennismaken met Dé Scheidings Mediator in Enschede?

Wilt u een scheiding aanvragen en zoekt u professionele hulp bij scheiden? Dan kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen voor het maken van een afspraak voor een (gratis) kennismakingsgesprek. Meestal vinden de gesprekken bij u thuis plaats, maar het is ook mogelijk om bij mij op kantoor af te spreken. U kunt bij mij als mediator in Enschede terecht, maar ik heb ook gesprekslocaties in Hengelo en Oldenzaal. 

Het kennismakingsgesprek en de mediation gesprekken kunnen indien gewenst ook in de avonden of in het weekend plaatsvinden. De kennismaking duurt maximaal één uur en de mediationgesprekken zullen circa 2 uur duren. Tijdens de kennismaking kan ik u meer informatie geven over mijn werkwijze en kunnen u en uw partner samen beslissen of ik de persoon ben die u door deze lastige periode zal begeleiden. Neem contact op met Dé Scheidings Mediator in Enschede voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Contact opnemen 054 120 1557
Interessante artikelen
054 120 1557 Stuur een bericht Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek met Elma Schouten