Samira Akbari

Veluwezoom 5
1327AA Almere

T 036 202 3571
E [email protected]

Mediator Ermelo

Samira Akbari

  • Albert Einsteinweg 4
  • 8218NH Lelystad
036 202 3571 Stuur een e-mail Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator MfN registermediator
Gesprekslocaties in de buurt
Lelystad (24km)
Albert Einsteinweg 4, 8218NH Lelystad
Almere (29km)
Veluwezoom 5, 1327AA Almere
Bij u thuis of online middels videobellen
Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator MfN registermediator
Scheidingsbemiddelaar Samira Akbari

Wat u van scheidingsmediator Samira Akbari mag verwachten

Wat gaat er met ons huis gebeuren? Op welke juridische en financiële zaken moeten we letten? Hoe voorkomen we dat onze kinderen in een loyaliteitsconflict belanden? Maar ook: hoe zorgen we ervoor dat de bittere nasmaak van ons huwelijk verzacht wordt? Mijn naam is Samira Akbari en als scheidingsmediator in Ermelo begeleid ik u bij alle vragen die horen bij een echtscheiding. Samen ontvlechten we uw ‘relatievlecht’ en leggen we de basis voor een mooie toekomst zonder elkaar. Kunt u mijn hulp gebruiken? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen

Contact opnemen met Samira Akbari

Uw mediator in Ermelo

Waarom Dé ScheidingsMediator? Ervaren MfN-registermediators Altijd wel een mediator bij u in de buurt Deskundig, begripvol en ontzorgend Ontvang ondersteuning van A tot Z Direct contact met de mediator

Maak kennis met Samira Akbari

Als scheidingsmediator in Ermelo besteed ik vanzelfsprekend veel aandacht aan het scheidingsproces zelf. Ik heb echter ook oog voor de mensen achter de scheiding. Ik bied graag een luisterend oor en oordeel niet. Die werkwijze wordt als zeer prettig ervaren, zo blijkt uit evaluaties van oud-cliënten. Collega-mediators omschrijven mij onder meer als empathisch, assertief, analytisch, warm, eerlijk en integer. Door mijn culturele achtergrond – ik ben geboren in Afghanistan en opgegroeid in Nederland – heb ik tevens een scherp oog voor interculturele aspecten van conflicten.

Ik kwam voor het eerst in aanraking met mediation toen ik een stage liep voor mijn studie rechten. Het effect dat mijn stagebegeleidster had op haar cliënten vond ik prachtig om te zien. Na afloop van het gesprek leek het alsof er totaal andere mensen weer naar buiten kwamen. Ik besloot mij te richten op het vak van mediator en mag mijzelf MfN-familiemediator noemen. Sinds een aantal jaren voer ik een eigen praktijk.

Uw echtscheiding in Ermelo goed geregeld

Tijdens een echtscheiding komt er veel op u af. Er komen allerlei nieuwe verantwoordelijkheden, vragen en aandachtspunten bovendrijven, in veel gevallen bovenop een situatie die toch al langere tijd lastig was. Vaak hoor ik dat mijn cliënten in Ermelo door de bomen het bos niet meer zien. In die gevallen help ik het meest door structuur, helderheid en overzicht in het scheidingsproces aan te brengen. Stap voor stap behandelen we alle financiële, juridische, fiscale en praktische aspecten. Vaak zeg ik tegen mijn cliënten dat dit lijkt op het uit elkaar halen van een vlecht.

Dat moet zorgvuldig gebeuren, om te voorkomen dat er een warrige knoop ontstaat. Ik attendeer u bijvoorbeeld op juridische valkuilen, kan een vermogensopstelling maken en de alimentatie berekenen en leg de gemaakte afspraken juridisch correct vast. Op die manier bent u verzekerd van een goed geregelde echtscheiding in Ermelo.

Aandacht voor kinderen bij echtscheiding

Heeft u kinderen, dan zal ik tijdens de mediation veel aandacht aan hun situatie besteden. Ik vind het belangrijk om er alles aan te doen om de negatieve impact van de scheiding voor hen zo beperkt mogelijk te maken. Dat doe ik onder meer door u als ouders te begeleiden en te voorzien van praktische tips. Wat kunt u bijvoorbeeld beter wel en niet zeggen wanneer uw kinderen vragen hebben over de scheiding van papa en mama? En wat kunt u doen als uw kind zich anders begint te gedragen dan normaal? Daarnaast benadruk ik het belang van een goede relatie als ouders ná de scheiding. U gaat weliswaar als partners uit elkaar, maar als ouders bent u de rest van uw leven aan elkaar verbonden.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Dankzij mediation houdt u zelf de regie over uw echtscheiding. Het draait niet om winnen of verliezen, maar om het maken van afspraken en vinden van oplossingen die voor alle betrokkenen een mooi toekomstperspectief bieden. Mag ik u helpen bij het vinden daarvan? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

Contact opnemen 036 202 3571
Interessante artikelen
036 202 3571 Stuur een bericht Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek met Samira Akbari