Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Alphen aan den Rijn (13km)
Europalaan
2408 BG Alphen aan den Rijn
Mediator Woerden (14km)
Pompmolenlaan 26
3447 GK Woerden

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Margriet de Greef

Gedurende mijn loopbaan bij onder meer ziekenhuizen en gemeentes heb ik veel ervaring opgedaan met conflicten en het oplossen daarvan. Als er ergens ‘gedoe’ was, werd ik er vaak bij gehaald. Waar ik toen nog vooral vanuit mijn gezond verstand en gevoel handelde, heb ik enkele jaren geleden besloten om van conflictoplossing mijn vak te maken. Ik heb een opleiding tot MfN-familiemediator gedaan en mij gespecialiseerd in het begeleiden van stellen die besloten hebben om te gaan scheiden. Dat doe ik onder meer in Gouda.

Net als iedere mediator hanteer ik daarbij mijn eigen stijl. Ik heb een nuchtere en open houding, vind niet snel iets vreemd en ben altijd oprecht benieuwd naar iemands beweegredenen. Tijdens de mediation zorg ik voor een veilige sfeer en de structuur die nodig zijn om weer écht met elkaar in gesprek te gaan. Soms schuiven mensen bij binnenkomst hun stoelen nog wat verder uit elkaar, maar vaak blijkt dat de spanning snel zakt.

Meer over Margriet de Greef →

In gesprek over jullie echtscheiding in Gouda

Een echtscheiding is doorgaans een moeilijke periode, waarin verdriet, teleurstelling en boosheid om voorrang vechten. Om de scheiding te kunnen verwerken, maar ook om ruimte te maken voor gesprekken over de financiële en praktische zaken, is het belangrijk om die emoties een plek te geven. Tijdens de scheidingsmediation in Gouda is daar dan ook alle ruimte voor. Jullie krijgen allebei de kans om je verhaal te doen en jullie wensen en belangen duidelijk te maken.

Wat anderen over ons zeggen

Daar zijn we trots op

Geweldige mediator

Richard is iemand die op zeer prettige en menselijke wijze met belang voor beide partijen en betrokken kinderen de zaken deskundig oppakt. Hij denkt in oplossingen en mogelijkheden. Richard heeft belangeloos meer tijd in onze bemiddeling gestoken dan vooraf afgesproken. Ik zou een ieder wie voor de vervelende taak van een echtscheiding staat Richard aanraden.
Eveline uit Den Haag
10 december 2023

Geweldig

Wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Maar zeer professioneel en luisterde aandachtig.
Lisa uit Breukelen

Goede hulp bij moeilijke zaken

Je kan zelf een hoop maar het is heel fijn als er iemand zit die vanaf afstand kan kijken naar de situatie waar je in zit. En ook op die manier je kan begeleiden daarin.
Frans uit Woerden

Prettig geholpen

Prettig geholpen
Christiaan van der Slik uit Zoetermeer

Zeer deskundig in zijn vakgebied, zeer goede communicatie en bereikbaarheid en vlotte afhandeling!

Dhr Richard Gregoire verstaat zijn vak en is heel goed benaderbaar. De gevraagde opdrachten zijn zeer accuraat en vlot behandeld en afgehandeld. Ik heb al vaker gebruik gemaakt van de diensten van dhr. Richard Gregoire en alle keren naar volle tevredenheid.
Andre uit Den Haag

Ik heb een goed gevoel overgehouden aan het hele traject.

Wij zijn goed bijgestaan in het hele proces en hebben in goed overleg alles goed kunnen regelen.
Danielle uit Woerden

Vervolgens gaan we aan de slag met alle andere onderwerpen. Samen brengen we jullie financiële positie in kaart, zodat jullie weloverwogen beslissingen kunnen nemen over bijvoorbeeld toekomstige huisvesting, verdeling van bezittingen en schulden en alimentatie. Jullie hebben zelf de regie in handen. Het is goed om te beseffen dat ik als mediator neutraal ben en geen standpunt inneem. Jullie bepalen zelf wat de beste keuzes en oplossingen zijn. De afspraken leg ik vervolgens voor jullie vast in een echtscheidingsconvenant.

Kinderen bij echtscheiding in Gouda

Ook wanneer jullie kinderen hebben, geldt dat jullie zelf vorm geven aan jullie toekomstige ouderschap. Uiteraard ondersteun ik jullie door informatie te geven en vragen te stellen. Aan de hand van jullie beslissingen stel ik vervolgens het ouderschapsplan voor jullie op. Daarin staat onder meer hoe jullie de zorg voor, de opvoeding van en de omgang met de kinderen gaan regelen. Ook dienen er afspraken gemaakt te worden over de kosten (alimentatie) en de manier waarop jullie elkaar in de toekomst gaan informeren over de kinderen.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Veel stellen in Gouda en omgeving hebben al ervaren hoe het is om gebruik te maken van scheidingsmediation. Soms hoor ik achteraf dat mijn cliënten zich nauwelijks realiseerden dat ik erbij was. Dat is het grootste complimnt dat ik kan krijgen, omdat het laat zien dat ik cliënten in staat heb gesteld om zélf de teugels in handen te nemen en hun huwelijk waardig af te ronden. Kunnen jullie daar hulp bij gebruiken? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.