Arold Boersma

Martinikerkhof 29
9712JH Groningen

T 050 205 2985
E [email protected]

Scheidingsadvocaat in Groningen?

Of kiest u voor mediation?

Bij een scheiding komen veel belangrijke zaken kijken waarover afspraken en beslissingen moeten worden gemaakt. Bij het maken van deze afspraken kan er een deskundige worden ingeschakeld die precies op de hoogte is van het gehele proces. Hierbij is er een onderscheid te maken in de verschillende deskundigen. Stapt u liever naar een scheidingsadvocaat in Groningen of is mediation wellicht een goede oplossing?

Arold Boersma

Mediator Groningen
Heeft u vragen of wilt u een gratis kennismakingsgesprek plannen?Direct contact

Kiezen tussen een advocaat of een mediator

Het scheidingsproces kan worden begeleid door zowel een mediator als een scheidingsadvocaat in Groningen. Een advocaat is gericht op het geven van juridisch advies betreft zaken die komen kijken bij een scheiding. Ook kan de advocaat het scheidingsverzoek indienen bij de rechtbank zodat de scheiding definitief kan worden gemaakt. Een mediator dient als neutraal tussenpersoon die mee helpt bij het vinden van een oplossing. Hier ligt de focus, anders dan bij een scheidingsadvocaat in Groningen, op het verbeteren van de communicatie van beide partijen. Zullen u en uw partner in de toekomst nog regelmatig contact hebben, bijvoorbeeld wanneer er kinderen in het spel zijn, dan is het inschakelen van een mediator een goede optie.

Wanneer u gaat scheiden, dan is het verstandig om hierover de nodige afspraken vast te leggen. Hiervoor kan een scheidingsadvocaat in Groningen of een mediator worden in geschakeld. Deze helpt u verder met het opstellen van een convenant en/of een ouderschapsplan in geval van kinderen.

Een scheidingsadvocaat in Groningen inschakelen

Wanneer u en uw partner samen een advocaat inschakelen, krijgt u gedurende het scheidingsproces juridisch advies over de te maken afspraken. Het is ook mogelijk om ieder een eigen advocaat in te schakelen. In dit geval krijgt u individueel advies waarbij er door de advocaten gestreefd wordt naar uw persoonlijke wensen en niet die van uw partner. Een eigen scheidingsadvocaat in Groningen is dus partijdig.

Een neutrale mediator

Wanneer u en uw partner ook na de scheiding nog op goede voet willen staan is het inschakelen van een mediator aangeraden. Deze professionele bemiddelaar ondersteunt uw scheidingsproces op een neutrale manier. Het doel is om op een gezamenlijke manier te zoeken naar oplossingen voor geschillen waar beide partijen het mee eens zijn. Vooral wanneer u kinderen heeft met uw ex-partner, is scheiden met mediator een beter. Daarnaast is een mediator in Groningen ook nog eens een stuk goedkoper dan een scheidingsadvocaat. Het uurtarief van een advocaat gaat al snel richting de €150,- per uur, terwijl een complete scheiding met mediator al vanaf €55,- per persoon geregeld kan zijn!

Dé Scheidingsmediator helpt u graag gedurende het scheidingsproces. Onze geregistreerde MfN registermediators zorgen ervoor dat er een goede basis voor de gescheiden toekomst wordt gelegd. Heeft u vragen over het inschakelen van een mediator? Neem dan gerust contact met ons op.

Vind een mediator voor een gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode
050 205 2985 Stuur een bericht Plan vandaag nog je gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog je gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog je gratis kennismakingsgesprek met Arold Boersma