Gesprekslocaties in de buurt

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Meer over Esther van Diepen →

Het helpen van mensen op belangrijke momenten in hun leven, loopt als een rode draad door mijn carrière. Jarenlang heb ik dat gedaan als financieel planner bij een van de grote banken in Nederland. Een scheiding is zo’n belangrijke gebeurtenis, waarbij mijn drive volledig tot zijn recht kwam. Tijdens mijn laatste jaar bij de bank heb ik meegedaan aan de pilot Vakspecialist Scheiden. Dat was een leerzaam jaar, waarin ik erachter kwam dat ik het nog mooier vind om mensen ‘aan de voorkant’ van het scheidingstraject te helpen. Dit doe ik ondertussen als mediator Haarlem. Daar waar mensen er zelf niet uitkomen, wil ik helpen bij het maken van afspraken.

Enkele jaren geleden heb ik daarom gekozen voor het vak van mediator. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd en mag mijzelf MfN-geaccrediteerd familiemediator noemen. Sinds begin 2019 heb ik een eigen praktijk en zet ik mijn fiscale en financiële kennis in om mensen in Haarlem en omgeving te begeleiden bij hun echtscheiding. Omdat ik kwaliteit erg belangrijk vind, zorg ik dat continu op de hoogte blijf van de laatste wet- en regelgeving omtrent echtscheiding. Ik volg regelmatig cursussen om mijn kennis op peil te houden en mijn kwaliteiten als mediator in Haarlem en omstreken verder aan te scherpen.

Mediation in Haarlem met een lach en een traan

De fiscale en financiële kennis die ik in bijna drie decennia bij de bank heb opgedaan, stel ik altijd beschikbaar aan mijn cliënten in Haarlem en rondom. Zodoende zijn zij in staat om goed geïnformeerd keuzes voor de toekomst te maken.

Wat anderen over Esther van Diepen zeggen

Daar zijn we trots op

Mijn ervaring met Esther als mijn mediator heb ik als heel fijn ervaren.

Esther stond altijd klaar voor mij waar neer ik haar nodig had. Ze maakt haar beloftes waar zodat er een vertrouwensband kon worden opgebouwd. Esther is open, spontaan, direct en toont compassie en begrip. Ze wist mij goed uit te leggen over bepaalde zaken en daar ook eerlijk in te zijn zodat je weet waar je aan toe bent. Esther maakt een deskundige en betrokken indruk zodat je het gevoel hebt dat je in goede handen bent. Zonder haar was het scheidingsproces voor mij nog lastiger en moeilijker geweest. Bedankt Esther voor alles! Groetjes Ellen
Ellen Rijnders uit Heemskerk
10 december 2023

Geweldig

Een professionele, neutrale en tevens empatische mediator. Ze wil het echt goed voor je regelen. Ze werkt snel. En ze heeft ons ook geholpen met de hypotheek. Ik ben Esther enorm dankbaar!
Esther uit Koog aan de Zaan

Fantastisch

Esther heeft ons ontzettend goed geholpen. Wij zijn samen met Esther tot een bemiddeling gekomen qua ouderschapsplan en alimentatie. Esther werkt snel en denkt echt aan beiden partijen. Ze luistert echt naar de wensen en behoeftes van beiden kanten wat wij als zeer prettig hebben ervaren. Ik/wij raden Esther zeker aan.
Lindsay uit Beverwijk

Zeer deskundige, warme zakelijk begeleiding

Esther heeft ons goed meegenomen in de verschillende mogelijkheden die wij hadden. Ze gaf ons beiden ruimte voor ons eigen verhaal, zonder daarover een mening te hebben. Zij probeerde met onze input op een zakelijke manier tot afspraken te komen.
Wendy uit Zaanstad

Goede begeleiding

Esther heeft ons de juiste begeleiding gegeven om onze zaken te behartigen. Als zeer prettig ervaren, omdat Esther ook vraagt naar de persoonlijke situatie.
Danny uit Heemskerk

hele goede begeleiding in een moeilijke tijd.

Wij hadden niet echt een mediator nodig. Maar ben zo blij dat we dit gedaan hebben. Ze is er voor alle 2 en dat is echt heel goed.
rob uit beverwijk

Mijn kracht is dat ik snel kan schakelen tussen de zakelijke kant van de scheiding en de emoties die daar bij horen. Ik hanteer een zakelijke insteek, maar maak een mediation altijd wel heel persoonlijk. Bij mij is er ruimte voor een lach en een traan. 

Kinderen bij echtscheiding in Haarlem

Ook wanneer er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn, kan ik als mediator Haarlem het verschil maken. Een echtscheiding is vaak erg pittig voor kinderen. Daarom is het belangrijk dat het ouderschapsplan vooral in hun belang wordt opgesteld. Ik probeer de ouders dan ook altijd door de ogen van de kinderen naar het plan te laten kijken. Zo heb ik een stel begeleid dat graag vier wisselmomenten per week wilde plannen, vooral omdat zij het zelf erg moeilijk vonden om de kinderen langer te moeten missen. Nadat ik ze gevraagd heb om zich in de kinderen te verplaatsen en te bedenken welk gevoel al die wisselmomenten met zich mee zouden brengen, hebben ze hun plan toch maar aangepast tot een praktischer schema. Als mediator in Haarlem stel ik altijd de kinderen centraal in het mediationtraject.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Een echtscheidingsproces is vrijwel altijd een moeilijke en hectische periode. Toch vinden veel mensen het belangrijk om met zorg voor elkaar uit elkaar te gaan. Bent u bereid om daar samen aan te werken, dan is mediation in Haarlem een ideale oplossing. Mag ik u daarbij helpen? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.