Gesprekslocaties in de buurt

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Meer over Esther van Diepen →

Het helpen van mensen op belangrijke momenten in hun leven, loopt als een rode draad door mijn carrière. Jarenlang heb ik dat gedaan als financieel planner bij een van de grote banken in Nederland. Een scheiding is zo’n belangrijke gebeurtenis, waarbij mijn drive volledig tot zijn recht kwam. Tijdens mijn laatste jaar bij de bank heb ik meegedaan aan de pilot Vakspecialist Scheiden. Dat was een leerzaam jaar, waarin ik erachter kwam dat ik het nog mooier vind om mensen ‘aan de voorkant’ van het scheidingstraject te helpen. Dit doe ik ondertussen als mediator Haarlem. Daar waar mensen er zelf niet uitkomen, wil ik helpen bij het maken van afspraken.

Enkele jaren geleden heb ik daarom gekozen voor het vak van mediator. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd en mag mijzelf MfN-geaccrediteerd familiemediator noemen. Sinds begin 2019 heb ik een eigen praktijk en zet ik mijn fiscale en financiële kennis in om mensen in Haarlem en omgeving te begeleiden bij hun echtscheiding. Omdat ik kwaliteit erg belangrijk vind, zorg ik dat continu op de hoogte blijf van de laatste wet- en regelgeving omtrent echtscheiding. Ik volg regelmatig cursussen om mijn kennis op peil te houden en mijn kwaliteiten als mediator in Haarlem en omstreken verder aan te scherpen.

Mediation in Haarlem met een lach en een traan

De fiscale en financiële kennis die ik in bijna drie decennia bij de bank heb opgedaan, stel ik altijd beschikbaar aan mijn cliënten in Haarlem en rondom. Zodoende zijn zij in staat om goed geïnformeerd keuzes voor de toekomst te maken.

Wat anderen over Mediator Haarlem zeggen

Daar zijn we trots op

Uitstekende service

Snel, vriendelijk en duidelijk. Zeker aan te bevelen!

Charissa – Deventer
10 december 2023

Helpend

Esther gaf op een prettige manier informatie, advies en sturing in het samen afspraken maken over de scheiding. Mede met dank aan haar hebben we alle afspraken volledig en weloverwogen kunnen maken zonder onderwerpen over het hoofd te zien waar we zelf niet over na gedacht zouden hebben. Mediation kost even wat maar ik vond het de inverstering waard.
Madelief uit Beverwijk
10 december 2023

Ivette is een professionele, maar ontzettend vriendelijk ondersteuner in een lastige periode.

Ivette heeft met ons heel prettig alle stappen doorlopen om een goed plan en convenant op te stellen waar wij beide ons in kunnen vinden. Ivette is erg professional, maar ook een lief persoon. Er was genoeg ruimte om ook even stil te staan bij persoonlijke momenten. Ondanks de niet leuke situatie, heb ik Ivette het hulp als zeer prettig ervaren.
Natascha uit Emmercompascuum

en fijn duidelijk contact.

Mijn ervaring met Annette,was zeer postief,erg betrokken fijn om mee te praten,dacht goed mee. En heeft ons/mijn heel goed geholpen,in de gehele afhandeling van de medeation.
D H Kloes uit alkmaar

Fijn

Ivette is een fijn persoon om als mediator te hebben. Ze is onpartijdig, legt duidelijk en goed uit. Zeker een aanrader wanneer je een mediator nodig hebt.
Wendy uit Sleen

Transparante communicatie

Deskundig en transparant heeft Gabrielle ons door het mediationtraject geholpen, waar mijn ex-partner en ik zeer blij mee zijn.
Fatima uit Naarden

Mijn kracht is dat ik snel kan schakelen tussen de zakelijke kant van de scheiding en de emoties die daar bij horen. Ik hanteer een zakelijke insteek, maar maak een mediation altijd wel heel persoonlijk. Bij mij is er ruimte voor een lach en een traan. 

Kinderen bij echtscheiding in Haarlem

Ook wanneer er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn, kan ik als mediator Haarlem het verschil maken. Een echtscheiding is vaak erg pittig voor kinderen. Daarom is het belangrijk dat het ouderschapsplan vooral in hun belang wordt opgesteld. Ik probeer de ouders dan ook altijd door de ogen van de kinderen naar het plan te laten kijken. Zo heb ik een stel begeleid dat graag vier wisselmomenten per week wilde plannen, vooral omdat zij het zelf erg moeilijk vonden om de kinderen langer te moeten missen. Nadat ik ze gevraagd heb om zich in de kinderen te verplaatsen en te bedenken welk gevoel al die wisselmomenten met zich mee zouden brengen, hebben ze hun plan toch maar aangepast tot een praktischer schema. Als mediator in Haarlem stel ik altijd de kinderen centraal in het mediationtraject.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Een echtscheidingsproces is vrijwel altijd een moeilijke en hectische periode. Toch vinden veel mensen het belangrijk om met zorg voor elkaar uit elkaar te gaan. Bent u bereid om daar samen aan te werken, dan is mediation in Haarlem een ideale oplossing. Mag ik u daarbij helpen? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.