Tanja Dohmen

Nijenhuislaan 33
8043WB Zwolle

T 038 202 3642
E [email protected]

Mediator Harde

Tanja Dohmen

  • Nijenhuislaan 33
  • 8043WB Zwolle
038 202 3642 Stuur een e-mail Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator Rechtbankmediator RvR geregistreerd High Trust RvR geregistreerd MfN registermediator SKJ geregistreerd
Gesprekslocaties in de buurt
Zwolle (17km)
Nijenhuislaan 33, 8043WB Zwolle
Bij u thuis of online middels videobellen
Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator Rechtbankmediator RvR geregistreerd High Trust RvR geregistreerd MfN registermediator SKJ geregistreerd
Scheidingsbemiddelaar Tanja Dohmen

Wat u van Tanja Dohmen als mediator Harde mag verwachten

Onrust en chaos. Dat is wat een echtscheiding vaak met zich meebrengt. Mijn naam is Tanja Dohmen en als mediator in Harde zorg ik voor rust en overzicht in het echtscheidingsproces. Ik behandel het complete plaatje. Dat betekent dat ik oog heb voor de financiële en juridische zaken rondom een echtscheiding, maar ook voor de sociale en maatschappelijke gevolgen en de bijbehorende emoties. Ik zorg ervoor dat de betrokkenen weer bij aan tafel komen en de relatie herstellen. Samen maken we duidelijke en weloverwogen afspraken voor de toekomst. Mag ik ook u helpen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Contact opnemen

Contact opnemen met Tanja Dohmen

Uw mediator in Harde

Waarom Dé ScheidingsMediator? Ervaren MfN-registermediators Altijd wel een mediator bij u in de buurt Deskundig, begripvol en ontzorgend Ontvang ondersteuning van A tot Z Direct contact met de mediator

Maak kennis met Tanja Dohmen

Mijn hele carrière werk ik al met mensen met een of meerdere problemen. Daarbij kan het gaan om financiële, geestelijke of lichamelijke kwesties, maar ook een conflict. Al bijna dertig jaar ben ik maatschappelijk werker in het sociaal domein en daarnaast ben ik sinds ruim twaalf jaar actief als mediator. Ik richt mij veelal op families met een of meerdere problemen en daar horen ook echtscheidingen bij. 

Als mediator in Harde staat ‘geweldloze communicatie’ bij mij voorop. Ik probeer de betrokkenen te leren hoe ze vanuit hun gevoel en behoefte kunnen praten, zonder de ander te veroordelen. Het is belangrijk dat ze verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen keuzes, gedachten en gedrag. Ik vraag van mijn cliënten dat ze zich committeren aan het gesprek en ervoor open te staan om naar elkaar te luisteren. Mediation is niet het bewandelen van ‘de gulden middenweg’, maar het uitstippelen van een gezamenlijk pad naar de toekomst. In veel gevallen komen de deelnemers elkaar ook na de scheiding weer tegen, zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Hoe willen ze in de toekomst met elkaar omgaan? En wat is er nodig om de relatie te herstellen? Aan dat soort vragen besteed ik tijdens de mediation aandacht.

Financiële en juridische kennis bij echtscheiding

Stellen in Harde die besloten hebben om te gaan scheiden, ondersteun ik niet alleen bij de sociale en emotionele aspecten van hun breuk. Ook het financiële en juridische deel is bij mij in goede handen. Mede dankzij jarenlange ervaring als bewindvoerder, ben ik goed onderlegd in de administratie en financiën van huishoudens. Samen lopen we dan ook alle onderwerpen langs. Van de woning en de verdeling van de inboedel, tot de eventuele schulden en alimentatie. Ik help bij het maken van een inkomensplaatje, zodat de betrokkenen zich goed kunnen voorbereiden op de toekomstige situatie. Ik ben aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand. Mits cliënten daarvoor in aanmerking komen, kunnen ze voor mijn bemiddeling aanspraak maken op gesubsidieerde bijstand. 

Kinderen bij echtscheiding in Harde

Vrijwel altijd hebben ouders het beste voor met hun kinderen. Toch komt een echtscheiding bij hen vaak hard aan. Daarom help ik ouders bij het maken van afspraken over hoe ze hun kinderen in de best mogelijke situatie kunnen laten opgroeien. Een kind heeft het recht om bij beide ouders evenveel tijd door te brengen. Tijdens de mediation komen de ouders overeen wat ze hierover kunnen en moeten vastleggen. Ook de kinderen zelf hebben een stem, die wordt gehoord en meegenomen in de besluiten die de ouders nemen. 

Maak vrijblijvend een afspraak met uw mediator Harde

Iedere succesvolle afronding van een scheidingsprocedure geeft mij als mediator in Harde weer veel nieuwe energie en motivatie. Wilt u ontdekken of ik de juiste persoon ben om uw echtscheiding op een waardige manier te begeleiden en af te ronden? Neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Contact opnemen 038 202 3642
Interessante artikelen
038 202 3642 Stuur een bericht Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek met Tanja Dohmen