Gesprekslocaties in de buurt

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Esther van Diepen

Begin 2019 ben ik gestart als scheidingsmediator in Heemskerk. Mijn ervaring met mensen in echtscheidingssituaties gaat echter veel verder terug. Jarenlang heb ik namelijk bij een van de grote banken in Nederland gewerkt als financieel planner. Daar hielp ik mensen op belangrijke momenten in hun leven met advies over hun financiële situatie. Een echtscheiding is zo’n belangrijk moment. Toen ik in mijn laatste jaar bij de bank als Vakspecialist Scheiden meedraaide in een pilot, kwam ik erachter dat ik veel voldoening haal uit het helpen van mensen ‘aan de voorkant’ van hun scheidingstraject.

Daarom heb ik besloten om mij te richten op het vak van mediator en sindsdien help ik mensen om hun huwelijk op een waardige manier af te ronden. Mijn kennis over financiële en fiscale zaken is daarbij onmisbaar. Sinds 2012 ben ik al geregistreerd financieel planner (via de FFP) en sinds 2014 geregistreerd financieel echtscheidingsadviseur (via de RFEA). Ik stel mensen in staat om goed geïnformeerd beslissingen te nemen over bijvoorbeeld de verdeling van het vermogen, de woning en alimentatie. Uiteraard ben ik nooit uitgeleerd. Omdat kwaliteit bij mij hoog in het vaandel staat, zorg ik dat ik altijd op de hoogte ben van de nieuwste wet- en regelgeving rondom echtscheidingen en volg ik regelmatig cursussen om mijn capaciteiten als mediator aan te scherpen.

Meer over Esther van Diepen →

Wat anderen over Esther van Diepen zeggen

Daar zijn we trots op

Mijn ervaring met Esther als mijn mediator heb ik als heel fijn ervaren.

Esther stond altijd klaar voor mij waar neer ik haar nodig had. Ze maakt haar beloftes waar zodat er een vertrouwensband kon worden opgebouwd. Esther is open, spontaan, direct en toont compassie en begrip. Ze wist mij goed uit te leggen over bepaalde zaken en daar ook eerlijk in te zijn zodat je weet waar je aan toe bent. Esther maakt een deskundige en betrokken indruk zodat je het gevoel hebt dat je in goede handen bent. Zonder haar was het scheidingsproces voor mij nog lastiger en moeilijker geweest. Bedankt Esther voor alles! Groetjes Ellen
Ellen Rijnders uit Heemskerk
10 december 2023

Zeer deskundige, warme zakelijk begeleiding

Esther heeft ons goed meegenomen in de verschillende mogelijkheden die wij hadden. Ze gaf ons beiden ruimte voor ons eigen verhaal, zonder daarover een mening te hebben. Zij probeerde met onze input op een zakelijke manier tot afspraken te komen.
Wendy uit Zaanstad

Goede begeleiding

Esther heeft ons de juiste begeleiding gegeven om onze zaken te behartigen. Als zeer prettig ervaren, omdat Esther ook vraagt naar de persoonlijke situatie.
Danny uit Heemskerk

hele goede begeleiding in een moeilijke tijd.

Wij hadden niet echt een mediator nodig. Maar ben zo blij dat we dit gedaan hebben. Ze is er voor alle 2 en dat is echt heel goed.
rob uit beverwijk

Empathisch, vakkundig, betrokken, handelend in het belang van beide partijen.

Heb tijdens de mediation betrokkenheid gevoeld gedurende het gehele echtscheidingsproces Esther van Diepen heeft het vermogen om emoties te vertalen, door vragen te stellen vanuit empathie. Luisterend, analyserend en het geheel goed kunnen inschatten en vervolgens daarop anticiperen, en ernaar kunnen handelen in het belang van beide partijen. Daarbij is zij ook zeer vakkundig op fiscaal en financieel gebied. Zij heeft niet alleen ontzorgd, maar ook gezorgd voor acceptatie in het proces, waarbij alle partijen naar ieders tevredenheid tot een eindoplossing zijn gekomen.
Silvia uit Broek in Waterland

Keurige werkwijze

Blij met de keuze om met een mediator de scheiding te regelen. Alles is duidelijk op papier gezet en alles is op een nette wijze gegaan.
Nick uit Beverwijk

Mediation bij echtscheiding met een lach en een traan

Tijdens de mediation hanteer ik een zakelijke insteek. Mijn kracht is echter dat ik snel kan schakelen tussen de praktische aspecten en de emotionele kant van een echtscheiding. Ik maak de mediation altijd persoonlijk en ik hoor van cliënten dat dat gewaardeerd wordt. Bij mij is er altijd ruimte voor een lach en een traan. 

Ouderschapsplan door de ogen van de kinderen

Een echtscheiding is doorgaans extra gecompliceerd wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Vaak is de scheiding van hun ouders voor hen erg ingrijpend. Als scheidingsmediator in Heemskerk vraag ik de ouders dan ook altijd om door de ogen van hun kinderen naar het ouderschapsplan te kijken. Zijn de afspraken praktisch uitvoerbaar? En is het wel in het belang van de kinderen om meerdere keren per week te wisselen tussen de ouders? Met dat soort vragen help ik de ouders om de situatie na de scheiding voor hun kinderen optimaal in te vullen. 

Vrijblijvend eerste gesprek met Esther van Diepen

Achter de emoties die een echtscheiding met zich meebrengt, gaat vaak het verlangen schuil om er samen uit te komen. Voor stellen in Heemskerk die met zorg voor elkaar willen scheiden, is mediation een ideaal middel. Als scheidingsmediator help ik daar graag bij. Bent u geïnteresseerd in een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator.