Gesprekslocaties in de buurt

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met mr. Gabriëlle Gijsberts

Meer over mr. Gabriëlle Gijsberts →

Onderlinge oplossing bij scheiding in Hilversum

Jarenlang heb ik als advocaat particulieren en bedrijven bijgestaan in conflictsituaties. Ik weet dus wat het met mensen kan doen wanneer ze voor de rechter tegenover elkaar komen te staan. Niemand wordt er beter van wanneer er alleen maar voor het ‘eigen gelijk’ gevochten wordt. Een scheiding is voor mij veel meer dan een juridische beslissing, daarom heb ik uiteindelijk gekozen voor het vak van mediator. Een onderlinge oplossing waar goed over nagedacht is, geniet voor mij altijd de voorkeur boven een uitspraak van een rechter.

Ondersteuning bij echtscheiding in Hilversum

Om tot een goede oplossing te komen is het doorgaans belangrijk om de communicatie weer op gang te brengen en rust en structuur aan te brengen in het proces. Eerst besteed ik daarom aandacht aan het besluit om te scheiden en is er ruimte voor de emotionele en psychologische aspecten van de scheiding. Zodoende kweken we (weer) onderling begrip en respect tussen jullie. Vervolgens bespreken we alle financiële, fiscale, juridische, materiële en praktische aspecten van de scheiding in Hilversum. De (eigen) woning, bezittingen, pensioenen, beleggingen: alles komt aan de orde.

Wat anderen over mr. Gabriëlle Gijsberts zeggen

Daar zijn we trots op

persoonlijk, zonder te persoonlijk te zijn.

Ik heb een zeer prettige mediator gehad aan Gabrielle. Ze stelde me op mijn gemak, en gaf me het idee dat ze zich betrokken voelde. Ze luisterde goed naar onze wensen en ging hier zorgvuldig mee om. Wat ik erg prettig heb gevonden heb was, dat ze niet alleen zakelijk was, maar ons ook als persoon zag. Ze gaf ook aan als ze iets niet wist, wat meer vertrouwen geeft als iemand die doet alsof hij/zei alles weet.
Ingrid Allaart uit Maarssen
10 december 2023

Probeer “betrokkenheid” in evenwicht te brengen met “zenden” en “luisteren” te vinden.

Betrokkenheid en enthousiasme is goed. Voor meer complexe scheidingen is meer dossier-kennis en deskundigheid van de mediator zelf gewenst.
Rogier uit Amstelveen

Zeer kundige en betrokken mediator

Tijdens de mediation liet Gabrielle duidelijk merken dat ze zeer ter zake kundig, onpartijdig en betrokken bij ons was, dit door houding en gedrag. Daarmee is de mediation prettig en redelijk snel verlopen.
marcus uit Breukelen

Jullie maken zelf afspraken over al deze onderwerpen, maar uiteraard ondersteun ik jullie wel met informatie en gerichte vragen. Als jullie het onderling eens zijn is er veel mogelijk, maar ik zorg er natuurlijk wel voor dat de afspraken juridisch kloppend zijn. Aan de hand van deze gesprekken stel ik voor jullie het echtscheidingsconvenant op. 

Ouderschapsplan met draagvlak in Hilversum

Ouders zijn het er doorgaans wel over eens dat het bij een scheiding belangrijk is om een goed plan te maken voor de zorg voor hun kinderen. De uitwerking daarvan is echter niet altijd even helder. Dankzij mijn jarenlange ervaring als mediator in Hilversum weet ik wat wel en niet goed werkt. Ik stel daarom vragen over hoe jullie het allemaal voor jullie zien en geef praktische informatie. Als jullie het willen ga ik ook met de kinderen zelf in gesprek, om hun wensen en behoeftes in kaart te brengen. Op die manier komen we samen tot een plan met draagvlak onder alle betrokkenen. Dat ouderschapsplan stel ik voor jullie op. 

Maatwerk bij mediation in Hilversum

Volgens anderen ga ik als mediator professioneel, betrokken, empathisch en resultaatgericht te werk. Iedere scheiding is weer anders, dus maatwerk staat bij mij voorop. Een goede klik tussen mediator en cliënten is belangrijk, daarom maak ik graag met jullie kennis tijdens een gratis en vrijblijvend eerste gesprek. Neem contact op met Dé ScheidingsMediator Hilversum.