Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Wateringen (10km)
Plein 2
2291 CC Wateringen
Mediator Rotterdam (25km)
Wijnhaven 36
3011 WS Rotterdam

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Richard Gregoire

Als hypotheek- en pensioenadviseur heb ik meer dan 25 jaar in de financiële dienstverlening gewerkt. Hoewel daar genoeg menselijk contact bij kwam kijken, had het werken met cijfers de overhand. Omdat ik gedurende de jaren steeds meer behoefte kreeg aan het werken met mensen, heb ik besloten om mij te richten op het vak van mediator. Ik heb diverse cursussen en opleidingen gevolgd en een eigen praktijk voor onder meer mediation bij scheiding in Hoek van Holland geopend.

Inzicht in financiën bij scheiding

Een echtscheiding gaat vaak gepaard met stress en onrust. Dat wordt onder meer veroorzaakt door onzekerheid over de financiële situatie van een of meerdere betrokkenen na de scheiding. Om de rust terug te brengen ga ik direct na de start van de mediation aan het werk om inzicht te bieden in het financiële plaatje na de scheiding. Wanneer beide partijen inzicht hebben in de situatie en weten waar ze aan toe zijn, kunnen ze op basis daarvan verstandige keuzes maken voor de toekomst. Gestructureerd gaan we vervolgens aan de slag met alle financiële, juridische, fiscale en praktische aspecten van een echtscheiding. We hebben het over zaken als de eigen woning, bezittingen, schulden, alimentatie en pensioenen. Zodoende ontstaat er een pakket afspraken dat draagvlak heeft onder beide betrokkenen. Ik zorg ervoor dat de zaken netjes op papier komen te staan en begeleid de juridische afhandeling.

Wat anderen over Richard Gregoire zeggen

Daar zijn we trots op

Geweldige mediator

Richard is iemand die op zeer prettige en menselijke wijze met belang voor beide partijen en betrokken kinderen de zaken deskundig oppakt. Hij denkt in oplossingen en mogelijkheden. Richard heeft belangeloos meer tijd in onze bemiddeling gestoken dan vooraf afgesproken. Ik zou een ieder wie voor de vervelende taak van een echtscheiding staat Richard aanraden.
Eveline uit Den Haag
10 december 2023

Prettig geholpen

Prettig geholpen
Christiaan van der Slik uit Zoetermeer

Zeer deskundig in zijn vakgebied, zeer goede communicatie en bereikbaarheid en vlotte afhandeling!

Dhr Richard Gregoire verstaat zijn vak en is heel goed benaderbaar. De gevraagde opdrachten zijn zeer accuraat en vlot behandeld en afgehandeld. Ik heb al vaker gebruik gemaakt van de diensten van dhr. Richard Gregoire en alle keren naar volle tevredenheid.
Andre uit Den Haag

Een betrokken, sympathieke en efficiënte werkwijze.

De gesprekken zijn duidelijk genoeg geweest. Na ontvangst van de documenten vanuit ex-partner en mij werd er snel gehandeld. Zowel telefonisch als per mail werd er ook snelle reacties ontvangen. Fijn dat zo een bedrijf doet wat er wordt gezegd.
Veronique Soekandar uit Capelle aan den IJssel

Mediation volgens het boekje

Richard is een mediator zoals het hoort. Professioneel, deskundig en betrokken, zonder ook maar op enig moment partij te kiezen. Vervalt niet in nodeloze details, laat de scheidende lieden veel keus en vrijheid, maar houdt tegelijkertijd heel goed de touwtjes in handen. Hierdoor is (in mijn geval) alles zeer snel en goed verlopen. Van een dergelijke aanpak kunnen veel advocaten nog wat leren.
Mart uit Voorburg

Goede begeleiding

Op een vakkundige manier wordt toegewerkt naar een echtscheidingsconvenant. Indien er twjfel was over toepassing van de wet, dan werd dit nagevraagd bij een jurist door de scheidingsmediator. Mediation is prima voor de gebruikelijke standaard afwikkeling voor een scheiding. Wel ben ik van mening dat een vrouw beter een vrouwelijke mediator kan zoeken en een man een mannelijke.
Agnes uit Pijnacker

Zijn er kinderen bij de echtscheiding betrokken, dan bespreken we natuurlijk ook hun situatie. Ik geef de ouders advies over hoe ze met hun kinderen om kunnen gaan tijdens de scheiding en help bij het maken van afspraken over de toekomst. Ook die worden netjes vastgelegd in een ouderschapsplan.

Ervaringsdeskundige bij scheiding in Hoek van Holland

Jaren geleden nam ook mijn eigen leven een grote wending, toen ik zelf in een echtscheiding terechtkwam. Als ervaringsdeskundige kan ik me dan ook goed verplaatsen in mijn cliënten. Ik weet welke gevoelens er spelen en weet ook dat het mogelijk is om sterker uit het proces tevoorschijn te komen. Daarnaast maak ik tijdens de scheidingsmediation in Hoek van Holland gebruik van mijn persoonlijke eigenschappen. Ik blijf onder alle omstandigheden rustig, kan goed luisteren en ben oprecht. Mijn open persoonlijkheid maakt het makkelijker om moeilijke dingen te delen. Mocht het nodig zijn, dan kan ik ook direct zijn. Vaak hoor ik dan achteraf dat mijn cliënten dat zetje ‘net even nodig’ hadden.

Gratis kennismakingsgesprek met Richard Gregoire

Wanneer mensen uit elkaar gaan, dan ben ik van mening dat mediation op z’n minst geprobeerd moet zijn. Samen en in goed overleg afspraken maken verdient toch altijd de voorkeur boven het laten opleggen van beslissingen door een rechter? Bent u het daarmee eens en kunt u hulp gebruiken bij uw scheiding in Hoek van Holland? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.