Richard Gregoire

Overschieseweg 10M
3044 EE Rotterdam

T 010 321 1928
E [email protected]

Mediator Hoek van Holland

Richard Gregoire

  • Frij ’s-Gravenzandseweg 2
  • 2291PE Wateringen
010 321 1928 Stuur een e-mail Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator Rechtbankmediator RvR geregistreerd High Trust RvR geregistreerd
Gesprekslocaties in de buurt
Wateringen (11km)
Frij ’s-Gravenzandseweg 2, 2291PE Wateringen
Delft (16km)
Delfgauwseweg 1, 2628EG Delft
Rotterdam (19km)
Overschieseweg 10M, 3044 EE Rotterdam
Bij u thuis
Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator Rechtbankmediator RvR geregistreerd High Trust RvR geregistreerd
Scheidingsbemiddelaar Richard Gregoire

Wat u van scheidingsmediator Richard Gregoire mag verwachten

Begeleiding van een deskundige die thuis is in de financiële, fiscale en juridische aspecten van een echtscheiding. Maar tegelijk ook ondersteuning van iemand die zelf ervaringsdeskundige is en weet welke gevoelens er kunnen spelen tijdens de breuk. Dat is wat u van mij als scheidingsmediator in Hoek van Holland mag verwachten. Hoe moeilijk een echtscheiding soms ook is, samen met cliënten werk ik aan een positieve uitkomst van dit ingrijpende proces. Kunt u mijn hulp gebruiken? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend eerste gesprek.  

Contact opnemen

Contact opnemen met Richard Gregoire

Uw mediator in Hoek van Holland

Maak kennis met Richard Gregoire

Als hypotheek- en pensioenadviseur heb ik meer dan 25 jaar in de financiële dienstverlening gewerkt. Hoewel daar genoeg menselijk contact bij kwam kijken, had het werken met cijfers de overhand. Omdat ik gedurende de jaren steeds meer behoefte kreeg aan het werken met mensen, heb ik besloten om mij te richten op het vak van mediator. Ik heb diverse cursussen en opleidingen gevolgd en een eigen praktijk voor onder meer mediation bij scheiding in Hoek van Holland geopend.  

Inzicht in financiën bij scheiding

Een echtscheiding gaat vaak gepaard met stress en onrust. Dat wordt onder meer veroorzaakt door onzekerheid over de financiële situatie van een of meerdere betrokkenen na de scheiding. Om de rust terug te brengen ga ik direct na de start van de mediation aan het werk om inzicht te bieden in het financiële plaatje na de scheiding. Wanneer beide partijen inzicht hebben in de situatie en weten waar ze aan toe zijn, kunnen ze op basis daarvan verstandige keuzes maken voor de toekomst. Gestructureerd gaan we vervolgens aan de slag met alle financiële, juridische, fiscale en praktische aspecten van een echtscheiding. We hebben het over zaken als de eigen woning, bezittingen, schulden, alimentatie en pensioenen. Zodoende ontstaat er een pakket afspraken dat draagvlak heeft onder beide betrokkenen. Ik zorg ervoor dat de zaken netjes op papier komen te staan en begeleid de juridische afhandeling.

Zijn er kinderen bij de echtscheiding betrokken, dan bespreken we natuurlijk ook hun situatie. Ik geef de ouders advies over hoe ze met hun kinderen om kunnen gaan tijdens de scheiding en help bij het maken van afspraken over de toekomst. Ook die worden netjes vastgelegd in een ouderschapsplan.

Ervaringsdeskundige bij scheiding in Hoek van Holland

Jaren geleden nam ook mijn eigen leven een grote wending, toen ik zelf in een echtscheiding terechtkwam. Als ervaringsdeskundige kan ik me dan ook goed verplaatsen in mijn cliënten. Ik weet welke gevoelens er spelen en weet ook dat het mogelijk is om sterker uit het proces tevoorschijn te komen. Daarnaast maak ik tijdens de scheidingsmediation in Hoek van Holland gebruik van mijn persoonlijke eigenschappen. Ik blijf onder alle omstandigheden rustig, kan goed luisteren en ben oprecht. Mijn open persoonlijkheid maakt het makkelijker om moeilijke dingen te delen. Mocht het nodig zijn, dan kan ik ook direct zijn. Vaak hoor ik dan achteraf dat mijn cliënten dat zetje ‘net even nodig’ hadden.

Gratis kennismakingsgesprek met Richard Gregoire

Wanneer mensen uit elkaar gaan, dan ben ik van mening dat mediation op z’n minst geprobeerd moet zijn. Samen en in goed overleg afspraken maken verdient toch altijd de voorkeur boven het laten opleggen van beslissingen door een rechter? Bent u het daarmee eens en kunt u hulp gebruiken bij uw scheiding in Hoek van Holland? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen 010 321 1928
Interessante artikelen
010 321 1928 Stuur een bericht Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek met Richard Gregoire