Gesprekslocaties in de buurt

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Meer over Esther van Diepen →

Financiële en fiscale kennis bij echtscheiding in Hoofddorp

Tijdens een echtscheiding kan mediation op verschillende manieren waarde toevoegen. Ik doe dat bovenal met mijn financiële en fiscale kennis en ervaring. Bijna dertig jaar lang heb ik in de financiële dienstverlening gewerkt bij een van de grootbanken in Nederland. Als financieel planner was het mijn passie om mensen écht te kunnen helpen op belangrijke momenten in hun leven.

Een echtscheiding is zo’n belangrijk moment. Sinds 2014 ben ik via het RFEA geregistreerd financieel echtscheidingsadviseur en tijdens mijn laatste jaar bij de bank heb ik meegedraaid in een pilot als Vakspecialist Scheiden. Tijdens die leerzame periode heb ik ontdekt hoe mooi en belangrijk het is om mensen ‘aan de voorkant’ van hun scheidingstraject te helpen.

Ik besloot dat ik mensen wilde helpen bij het maken van afspraken, op het moment dat ze er zelf niet uitkomen. Daarom heb ik besloten om scheidingsmediator te worden en na het volgen van diverse opleidingen ben ik begin 2019 mijn eigen praktijk begonnen. Sindsdien geef ik begeleiding bij echtscheiding in Hoofddorp.

De financiële en fiscale kennis die ik in vele jaren bij de bank heb opgedaan, stel ik nu ter beschikking aan mijn cliënten. Ik geef relevante en actuele informatie, waarmee ik hen in staat stel om voor henzelf de juiste beslissingen te nemen en afspraken te maken. Zodoende komen we samen tot een evenwichtig en doordacht plan om de toekomst mee tegemoet te gaan.

Wat anderen over Esther van Diepen zeggen

Daar zijn we trots op

Mijn ervaring met Esther als mijn mediator heb ik als heel fijn ervaren.

Esther stond altijd klaar voor mij waar neer ik haar nodig had. Ze maakt haar beloftes waar zodat er een vertrouwensband kon worden opgebouwd. Esther is open, spontaan, direct en toont compassie en begrip. Ze wist mij goed uit te leggen over bepaalde zaken en daar ook eerlijk in te zijn zodat je weet waar je aan toe bent. Esther maakt een deskundige en betrokken indruk zodat je het gevoel hebt dat je in goede handen bent. Zonder haar was het scheidingsproces voor mij nog lastiger en moeilijker geweest. Bedankt Esther voor alles! Groetjes Ellen
Ellen Rijnders uit Heemskerk
10 december 2023

Zeer deskundige, warme zakelijk begeleiding

Esther heeft ons goed meegenomen in de verschillende mogelijkheden die wij hadden. Ze gaf ons beiden ruimte voor ons eigen verhaal, zonder daarover een mening te hebben. Zij probeerde met onze input op een zakelijke manier tot afspraken te komen.
Wendy uit Zaanstad

Goede begeleiding

Esther heeft ons de juiste begeleiding gegeven om onze zaken te behartigen. Als zeer prettig ervaren, omdat Esther ook vraagt naar de persoonlijke situatie.
Danny uit Heemskerk

hele goede begeleiding in een moeilijke tijd.

Wij hadden niet echt een mediator nodig. Maar ben zo blij dat we dit gedaan hebben. Ze is er voor alle 2 en dat is echt heel goed.
rob uit beverwijk

Empathisch, vakkundig, betrokken, handelend in het belang van beide partijen.

Heb tijdens de mediation betrokkenheid gevoeld gedurende het gehele echtscheidingsproces Esther van Diepen heeft het vermogen om emoties te vertalen, door vragen te stellen vanuit empathie. Luisterend, analyserend en het geheel goed kunnen inschatten en vervolgens daarop anticiperen, en ernaar kunnen handelen in het belang van beide partijen. Daarbij is zij ook zeer vakkundig op fiscaal en financieel gebied. Zij heeft niet alleen ontzorgd, maar ook gezorgd voor acceptatie in het proces, waarbij alle partijen naar ieders tevredenheid tot een eindoplossing zijn gekomen.
Silvia uit Broek in Waterland

Keurige werkwijze

Blij met de keuze om met een mediator de scheiding te regelen. Alles is duidelijk op papier gezet en alles is op een nette wijze gegaan.
Nick uit Beverwijk

Persoonlijke mediation met een lach en een traan

De insteek van de mediation is zakelijk. Het is belangrijk dat de financiële, fiscale en juridische zaken goed geregeld worden. Maar natuurlijk is een echtscheiding vaak ook een emotionele kwestie. Tijdens de mediation is daarom altijd gelegenheid om emoties te uiten. Mijn kracht is dat ik snel kan schakelen tussen de zakelijke en de emotionele aspecten. Ik maak de mediation altijd persoonlijk en bied ruimte voor een lach en een traan.

Kinderen bij echtscheiding in Hoofddorp

Een ander punt waar ik als scheidingsmediator waarde kan toevoegen, is de positie van de kinderen. Het behoeft weinig uitleg dat de scheiding van hun ouders voor veel kinderen erg ingrijpend is. Daarom vraag ik de ouders ook altijd om zich bij het opstellen van een ouderschapsplan in hun kinderen te verplaatsen. Is de regeling goed uitvoerbaar? En wordt bijvoorbeeld het aantal wisselmomenten per week niet te hoog? Dat soort vragen leg ik de ouders voor, om samen tot een plan te komen dat door alle partijen gedragen wordt.

Gratis kennismakingsgesprek met Esther van Diepen

Een echtscheiding is vrijwel altijd een verdrietige aangelegenheid die gepaard gaat met veel emoties. Mediation kan echter een groot verschil maken voor de manier waarop beide partijen de rest van hun leven tegemoet gaan. Mensen die zichzelf én de ander een mooi toekomstperspectief bieden, bewijzen elkaar een goede dienst. Als scheidingsmediator in Hoofddorp draag ik daar graag mijn steentje aan bij. Neem contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.