Gesprekslocaties in de buurt

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Meer over Esther van Diepen →

Financiële en fiscale kennis bij echtscheiding in Hoofddorp

Tijdens een echtscheiding kan mediation op verschillende manieren waarde toevoegen. Ik doe dat bovenal met mijn financiële en fiscale kennis en ervaring. Bijna dertig jaar lang heb ik in de financiële dienstverlening gewerkt bij een van de grootbanken in Nederland. Als financieel planner was het mijn passie om mensen écht te kunnen helpen op belangrijke momenten in hun leven.

Een echtscheiding is zo’n belangrijk moment. Sinds 2014 ben ik via het RFEA geregistreerd financieel echtscheidingsadviseur en tijdens mijn laatste jaar bij de bank heb ik meegedraaid in een pilot als Vakspecialist Scheiden. Tijdens die leerzame periode heb ik ontdekt hoe mooi en belangrijk het is om mensen ‘aan de voorkant’ van hun scheidingstraject te helpen.

Ik besloot dat ik mensen wilde helpen bij het maken van afspraken, op het moment dat ze er zelf niet uitkomen. Daarom heb ik besloten om scheidingsmediator te worden en na het volgen van diverse opleidingen ben ik begin 2019 mijn eigen praktijk begonnen. Sindsdien geef ik begeleiding bij echtscheiding in Hoofddorp.

De financiële en fiscale kennis die ik in vele jaren bij de bank heb opgedaan, stel ik nu ter beschikking aan mijn cliënten. Ik geef relevante en actuele informatie, waarmee ik hen in staat stel om voor henzelf de juiste beslissingen te nemen en afspraken te maken. Zodoende komen we samen tot een evenwichtig en doordacht plan om de toekomst mee tegemoet te gaan.

Wat anderen over Esther van Diepen zeggen

Daar zijn we trots op

Mijn ervaring met Esther als mijn mediator heb ik als heel fijn ervaren.

Esther stond altijd klaar voor mij waar neer ik haar nodig had. Ze maakt haar beloftes waar zodat er een vertrouwensband kon worden opgebouwd. Esther is open, spontaan, direct en toont compassie en begrip. Ze wist mij goed uit te leggen over bepaalde zaken en daar ook eerlijk in te zijn zodat je weet waar je aan toe bent. Esther maakt een deskundige en betrokken indruk zodat je het gevoel hebt dat je in goede handen bent. Zonder haar was het scheidingsproces voor mij nog lastiger en moeilijker geweest. Bedankt Esther voor alles! Groetjes Ellen
Ellen Rijnders uit Heemskerk
10 december 2023

Keurige werkwijze

Blij met de keuze om met een mediator de scheiding te regelen. Alles is duidelijk op papier gezet en alles is op een nette wijze gegaan.
Nick uit Beverwijk

Respectvol, deskundig en zeer prettig in de afwikkeling!

Ik heb Esther van Diepen als een zeer fijne mediator ervaren. Ze heeft ons uitstekend geholpen, omdat mijn ex-vrouw en ik op bijna alle punten op 1 lijn zaten is het proces soepel verlopen. Esther heeft ons hierbij zeer professioneel geholpen. Behalve dat ze deskundig is, heeft ze ook een een fijne persoonlijkheid. Ik kan haar van harte aanbevelen! Esther bedankt!
Herman uit Heemskerk

Prettig en Soepel

Esther is heel rustig, professioneel en neutraal. Maar heel leuk in de omgang.
Onne uit Haarlem

Geweldig

Een professionele, neutrale en tevens empatische mediator. Ze wil het echt goed voor je regelen. Ze werkt snel. En ze heeft ons ook geholpen met de hypotheek. Ik ben Esther enorm dankbaar!
Esther uit Koog aan de Zaan

Fantastisch

Esther heeft ons ontzettend goed geholpen. Wij zijn samen met Esther tot een bemiddeling gekomen qua ouderschapsplan en alimentatie. Esther werkt snel en denkt echt aan beiden partijen. Ze luistert echt naar de wensen en behoeftes van beiden kanten wat wij als zeer prettig hebben ervaren. Ik/wij raden Esther zeker aan.
Lindsay uit Beverwijk

Persoonlijke mediation met een lach en een traan

De insteek van de mediation is zakelijk. Het is belangrijk dat de financiële, fiscale en juridische zaken goed geregeld worden. Maar natuurlijk is een echtscheiding vaak ook een emotionele kwestie. Tijdens de mediation is daarom altijd gelegenheid om emoties te uiten. Mijn kracht is dat ik snel kan schakelen tussen de zakelijke en de emotionele aspecten. Ik maak de mediation altijd persoonlijk en bied ruimte voor een lach en een traan.

Kinderen bij echtscheiding in Hoofddorp

Een ander punt waar ik als scheidingsmediator waarde kan toevoegen, is de positie van de kinderen. Het behoeft weinig uitleg dat de scheiding van hun ouders voor veel kinderen erg ingrijpend is. Daarom vraag ik de ouders ook altijd om zich bij het opstellen van een ouderschapsplan in hun kinderen te verplaatsen. Is de regeling goed uitvoerbaar? En wordt bijvoorbeeld het aantal wisselmomenten per week niet te hoog? Dat soort vragen leg ik de ouders voor, om samen tot een plan te komen dat door alle partijen gedragen wordt.

Gratis kennismakingsgesprek met Esther van Diepen

Een echtscheiding is vrijwel altijd een verdrietige aangelegenheid die gepaard gaat met veel emoties. Mediation kan echter een groot verschil maken voor de manier waarop beide partijen de rest van hun leven tegemoet gaan. Mensen die zichzelf én de ander een mooi toekomstperspectief bieden, bewijzen elkaar een goede dienst. Als scheidingsmediator in Hoofddorp draag ik daar graag mijn steentje aan bij. Neem contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.