Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Wassenaar (5km)
Kerkstraat 14
2242 HG Wassenaar
Mediator Voorschoten (6km)
Papelaan-West 117
2254 AH Voorschoten
Mediator Den Haag (13km)
Raamweg 4
2596 HL Den Haag

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Mijn werk als scheidingsmediator

Mijn naam is Geraldine Mandas en ik begeleid mensen als scheidingsmediator van A-Z tijdens hun scheidingsproces. Een scheiding brengt heel veel veranderingen met zich mee en het is niet altijd duidelijk wat er nu juridisch en fiscaal van u gevraagd wordt. Welke stappen moet u zetten omtrent u hypotheek, bent u verplicht een ouderschapsplan op te stellen? 
Naast dat ik MfN geregistreerd familie mediator ben, ben ik ook RFEA geregistreerd financieel echtscheidingsmediator én gediplomeerd financieel planner. Dit stelt mij in staat om uw scheiding voor u te begeleiden. U hoeft bij mij uw verhaal slecht één keer te doen en ik zal u van begin tot eind ondersteunen. We bekijken welke juridische zaken geregeld en vastgelegd moeten worden. Verder bekijken we de fiscale gevolgen van de scheiding en als u ouders bent, stellen we gezamenlijk een ouderschapsplan op. 

Als uw scheidingsmediator Katwijk zorg ik er samen met u voor dat u aan het einde van het traject zowel op juridisch, financieel en fiscaal gebied alles geregeld heeft en voorzichtig weer een blik op de toekomst kunt werpen. 

Het opstellen van een ouderschapsplan voor gehuwde en geregistreerde partners

Het opstellen van een ouderschapsplan is iets wat u als ouders bij een scheiding, wettelijk verplicht bent om op te stellen. Het is een plan waarin bepaalde afspraken worden vastgelegd. U moet hierbij denken aan: hoe wordt de zorg en opvoeding verdeelt en hoe gaat de omgang met de kinderen eruit zien? Hoeveel dagen of welk tijdsbestek zijn de kinderen bij wie en hoe vaak informeert u elkaar over hoe het met uw kinderen gaat. Als scheidingsmediator vind ik het, net zoals uzelf natuurlijk, heel belangrijk dat er naar de kinderen wordt geluisterd. Het is  belangrijk dat de kinderen het gevoel blijven houden dat ze op zowel u als uw ex-partner kunnen blijven rekenen. Ik zal hier tijdens het mediation traject dan ook veel rekening mee houden.


Wat anderen over Mediator Katwijk zeggen

Daar zijn we trots op

Uitstekende service

Snel, vriendelijk en duidelijk. Zeker aan te bevelen!

Charissa – Deventer
10 december 2023

Helpend

Esther gaf op een prettige manier informatie, advies en sturing in het samen afspraken maken over de scheiding. Mede met dank aan haar hebben we alle afspraken volledig en weloverwogen kunnen maken zonder onderwerpen over het hoofd te zien waar we zelf niet over na gedacht zouden hebben. Mediation kost even wat maar ik vond het de inverstering waard.
Madelief uit Beverwijk
10 december 2023

Ivette is een professionele, maar ontzettend vriendelijk ondersteuner in een lastige periode.

Ivette heeft met ons heel prettig alle stappen doorlopen om een goed plan en convenant op te stellen waar wij beide ons in kunnen vinden. Ivette is erg professional, maar ook een lief persoon. Er was genoeg ruimte om ook even stil te staan bij persoonlijke momenten. Ondanks de niet leuke situatie, heb ik Ivette het hulp als zeer prettig ervaren.
Natascha uit Emmercompascuum

en fijn duidelijk contact.

Mijn ervaring met Annette,was zeer postief,erg betrokken fijn om mee te praten,dacht goed mee. En heeft ons/mijn heel goed geholpen,in de gehele afhandeling van de medeation.
D H Kloes uit alkmaar

Fijn

Ivette is een fijn persoon om als mediator te hebben. Ze is onpartijdig, legt duidelijk en goed uit. Zeker een aanrader wanneer je een mediator nodig hebt.
Wendy uit Sleen

Transparante communicatie

Deskundig en transparant heeft Gabrielle ons door het mediationtraject geholpen, waar mijn ex-partner en ik zeer blij mee zijn.
Fatima uit Naarden

De financiële gevolgen van scheiden

Wanneer u gaat scheiden heeft dit financieel gezien veel gevolgen. Er zal op financieel gebied dan ook veel geregeld moeten worden. Van mij als scheidingsmediator en gediplomeerd financieel planner mag u ondersteuning en begeleiding verwachten in een situatie waarin u dit hard nodig hebt.
Het financiële aspect zorgt vaak voor veel spanning en is een beladen onderwerp bij de meeste scheidingen. Toch vormt dit een belangrijk onderwerp. Wanneer u ervoor zorgt dat alles financieel en fiscaal goed geregeld is, kunt u met een gerust hart de toekomst tegemoet gaan.
Onderwerpen die we zullen behandelen zijn: wat gaat er gebeuren met de huidige woning, heeft u recht op alimentatie of moet u alimentatie betalen en welke gevolgen heeft de scheiding voor uw pension en inkomen?

Een scheidingsmediator nodig in Katwijk? Maak vandaag nog een afspraak met Geraldine

Afspraken maken over de omgang met de kinderen en over de financiën is niet makkelijk. Dit is ook een van de redenen dat mediation bestaat. Ik heb als MfN geregistreerd familie mediator, RFEA geregistreerd financieel echtscheidingsmediator en gediplomeerd financieel planner, de kennis, kunde en ervaring in huis om u op alle fronten (juridisch, fiscaal, financieel) te ondersteunen. Zo zorgen we ervoor dat u deze periode op een goede manier kunt afsluiten.