Jo Augustin

Boschstraat 25
6211AS Maastricht

T 043 204 2611
E [email protected]

Mediator Kerkrade

Jo Augustin

  • Brederostraat 19
  • 6445AN Brunssum
31452032649 Stuur een e-mail Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator MfN registermediator
Gesprekslocaties in de buurt
Heerlen (9km)
Brederostraat 19, 6445AN Brunssum
Valkenburg (20km)
Vroenhof 116, 6301KJ Valkenburg
Geleen (21km)
Transportlaan 1, 6163KW Geleen
Maastricht (26km)
Boschstraat 25, 6211AS Maastricht
Bij u thuis
Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator MfN registermediator
Scheidingsbemiddelaar Jo Augustin

Wat u van scheidingsmediator Jo Augustin mag verwachten

Een huwelijk is als het Zuid-Limburgse landschap. Vergelijkbaar met de vele heuvels zijn er pieken en dalen en net als de rivier de Maas is een relatie soms rustig en soms woest en turbulent. En net zoals de rivier een scheiding vormt in het landschap, kan er ook binnen een huwelijk een breuk ontstaan. Als scheidingsmediator in Kerkrade zie ik mijzelf als bruggenbouwer en verbinder. Ik ben een faciliterende mediator die de communicatie weer op gang brengt of verbetert. Dat alles met het idee dat vragende en pratende mensen geholpen kunnen worden. Op die manier help ik mijn cliënten om hun huwelijk waardig af te ronden. Kunt u daar ook hulp bij gebruiken? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.  

Contact opnemen

Contact opnemen met Jo Augustin

Uw mediator in Kerkrade

Maak kennis met Jo Augustin

Enkele jaren geleden heb ik de keuze gemaakt voor het vak van mediator. Dat was voor mij de uitkomst van een jarenlang proces. Van iemand die altijd wilde winnen en anderen wilde overtuigen, ben ik langzaam maar zeker veranderd in een persoon die aandachtig luistert, het probleem analyseert en via een goed gesprek op zoek gaat naar een oplossing voor beide partijen. Dat is precies wat ik nu doe als scheidingsmediator in Kerkrade.

Na een gratis kennismakingsgesprek gaan we samen aan de slag. Daarbij is het van belang dat beide partijen beseffen dat niet ik, maar zijzelf het conflict moeten duiden en weergeven. Ook is het belangrijk dat de deelnemers aan de mediation gemotiveerd zijn om er samen uit te komen. Ik bewaak het proces, zorg ervoor dat alle relevante zaken op tafel komen en kneed samen met jullie aan een oplossing.

Emoties en kinderen bij echtscheiding in Kerkrade

Tijdens de mediation is er voldoende ruimte voor emoties. Er is immers niet één waarheid. Beide partijen hebben hun eigen waarheid over de reden van hun breuk en hebben recht op de bijbehorende gevoelens. Mensen die voor mediation bij echtscheiding kiezen, laten tegelijk zien dat ze de kracht hebben om aan een nieuwe toekomst te bouwen. Dat is extra belangrijk wanneer er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn. Het doel van de mediation is enerzijds om de relatie tussen de partners op een goede manier te verbreken, maar anderzijds ook om de band als ouders onverminderd sterk te houden.

Alle praktische zaken goed geregeld

Een echtscheiding gaat vaak gepaard met veel onrust en onzekerheid. Wat moet er bijvoorbeeld met de woning gebeuren? En hoe ziet het financiële plaatje er straks uit? De emotie wint het dan maar al te vaak van de redelijkheid. Als scheidingsmediator in Kerkrade is het mijn taak om al die onzekerheden bespreekbaar te maken en mijn cliënten richting oplossingen te begeleiden. Zodoende leggen we samen een structuur voor een nieuwe, mooie toekomst.

De juridische, fiscale en financiële aspecten van een echtscheiding probeer ik zoveel mogelijk in hapklare brokken te verdelen. Zodoende blijft het proces overzichtelijk. Met de input van mijn cliënten schrijf ik het echtscheidingsconvenant en ik begeleid bij het vormgeven van het ouderschapsplan. Na afloop van de mediation begeleid ik mijn cliënten richting een advocaat die de echtscheiding bij de rechtbank gaat aanvragen. Zodoende zijn ook alle praktische aspecten van een echtscheiding goed geregeld.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Ik ben ervan overtuigd dat een goede dialoog deuren opent, ook in emotionele en onzekere tijden. Ik begeleid die dialoog in goede banen. Mag ik ook u daarbij helpen? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen 31452032649
Interessante artikelen
31452032649 Stuur een bericht Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek met Jo Augustin