Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Groningen (13km)
Martinikerkhof 29
9712 JH Groningen

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Arold Boersma

Jarenlang werkte ik als ICT’er voornamelijk met apparaten. Toch kwam ik er gaandeweg achter dat mijn passie meer ligt bij mensen dan bij techniek. Daarom heb ik een aantal jaren geleden de afslag richting het vak van mediator genomen. Na het volgen van diverse opleidingen en specialisatietrajecten mag ik mijzelf MfN-geaccrediteerd familiemediator noemen. Met veel passie en inzet begeleid ik stellen die besloten hebben om te gaan scheiden tijdens hun echtscheidingsproces. 

Naast mijn werkzaamheden als mediator, ben ik actief bij Humanitas. Daar help ik als buurtbemiddelaar bij het oplossen van conflicten tussen buren. Daarnaast ben ik coördinator van het project Begeleide Omgangsregeling. Ik geef leiding aan een team van vrijwilligers dat ouders helpt die er niet in slagen om zelfstandig vorm te geven aan een omgangsregeling voor hun kinderen. De redenen daarvoor lopen sterk uiteen: van psychische en verslavingsproblemen, tot het ontbreken van duidelijke afspraken of goede communicatie. De begeleiding is altijd tijdelijk en bedoeld om toe te werken naar een regeling die de ouders zelfstanding kunnen uitvoeren. 

Kinderen bij echtscheiding in Leek

Mijn ervaringen bij Humanitas helpen mij bij mijn werk als scheidingsmediator. Tijdens bemiddeling bij echtscheiding in Leek kan ik in het bijzonder van meerwaarde zijn wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Vaak heeft een scheiding grote impact op kinderen, maar de manier waarop hun ouders ermee omgaan kan het leed verzachten. De behoefte van kinderen aan ouders die er voor hen zijn, maar er ook van elkaar mogen zijn, is groot. Ex-partners die er in slagen om tijdens en na de scheiding goed te functioneren als ouders, bewijzen zichzelf en hun kinderen een grote dienst. Daar help ik hen graag bij. Ik ondersteun bij praktische zaken als het opstellen van een ouderschapsregeling, maar ik heb ook een scherp oog voor de emotionele kant van het verhaal.

Wat anderen over ons zeggen

Daar zijn we trots op

Geweldige mediator

Richard is iemand die op zeer prettige en menselijke wijze met belang voor beide partijen en betrokken kinderen de zaken deskundig oppakt. Hij denkt in oplossingen en mogelijkheden. Richard heeft belangeloos meer tijd in onze bemiddeling gestoken dan vooraf afgesproken. Ik zou een ieder wie voor de vervelende taak van een echtscheiding staat Richard aanraden.
Eveline uit Den Haag
10 december 2023

Prettig geholpen

Prettig geholpen
Christiaan van der Slik uit Zoetermeer

Zeer deskundig in zijn vakgebied, zeer goede communicatie en bereikbaarheid en vlotte afhandeling!

Dhr Richard Gregoire verstaat zijn vak en is heel goed benaderbaar. De gevraagde opdrachten zijn zeer accuraat en vlot behandeld en afgehandeld. Ik heb al vaker gebruik gemaakt van de diensten van dhr. Richard Gregoire en alle keren naar volle tevredenheid.
Andre uit Den Haag

Geweldig

Wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Maar zeer professioneel en luisterde aandachtig.
Lisa uit Breukelen

Goede hulp bij moeilijke zaken

Je kan zelf een hoop maar het is heel fijn als er iemand zit die vanaf afstand kan kijken naar de situatie waar je in zit. En ook op die manier je kan begeleiden daarin.
Frans uit Woerden

Ik heb een goed gevoel overgehouden aan het hele traject.

Wij zijn goed bijgestaan in het hele proces en hebben in goed overleg alles goed kunnen regelen.
Danielle uit Woerden

Ik gun alle betrokkenen dat zij hun leven na de scheiding weer op kunnen pakken en met vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen zien. 

Mensen in plaats van regels

Als MfN-geaccrediteerd familiemediator beschik ik over voldoende kennis van financiële en juridische zaken rond echtscheidingen. Bij gecompliceerde vraagstukken kan ik een beroep doen op diverse specialisten in mijn netwerk. Dat werkt doorgaans efficiënter dan wanneer ik mij zelf in de materie zou gaan verdiepen. 

Toch is de juridische en financiële kant van het verhaal voor mij niet het belangrijkst. Natuurlijk zijn mensen die gaan scheiden aan allerlei regels gebonden. Voor mij is het echter de uitdaging om die regels in het voordeel van mijn cliënten te laten werken. Vaak is er veel meer ruimte voor maatwerk dan vooraf gedacht wordt. Dat is wat mediation voor mij zo boeiend maakt. Het gaat immers niet om regels, maar om mensen. 

Gratis kennismakingsgesprek

Mediation bij echtscheiding in Leek is voor veel stellen een goede en betaalbare manier om hun huwelijk waardig af te ronden. Heeft u de intentie om er samen uit te komen en wilt u dat met gezond verstand en zonder juridische strijd doen? Neem dan contact op met Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met Arold Boersma. Ik ben benieuwd wat ik voor u kan betekenen.