Geraldine Mandas

Papelaan-West 117
2254AH Voorschoten

T 071 203 3226
E [email protected]

Scheidingsadvocaat in Den Haag

Of scheiden met hulp van een mediator?

Samen met uw partner heeft u besloten om uw huwelijk of geregistreerd partnerschap te beëindigen. Dat betekent dat er veel op u afkomt. Voor zowel de korte als de lange termijn moet er van alles geregeld en besloten worden. Gelukkig zijn er professionals die hulp bij echtscheiding in Den Haag kunnen bieden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een scheidingsadvocaat, maar dat is niet altijd nodig. Een andere optie is de hulp van een scheidingsmediator. Een scheidingstraject via een mediator is vaak goedkoper en sneller én vergroot de kans dat u na de scheiding nog goed samen door één deur kunt. Wij vertellen u graag meer over het verschil tussen een scheidingsadvocaat en een scheidingsmediator in Den Haag. Op die manier kunt u zelf bepalen wat het beste bij uw situatie past.

Geraldine Mandas

Mediator Leiden
Heeft u vragen of wilt u een gratis kennismakingsgesprek plannen?Direct contact

U zoekt een scheidingsadvocaat in Den Haag

Echtparen die gaan scheiden, denken vaak het eerst aan het inschakelen van een scheidingsadvocaat om hen bij te staan tijdens het scheidingsproces. In veel gevallen nemen beide partijen een advocaat in de arm, die hun individuele belangen behartigt. Kiest u voor deze optie, dan zal de advocaat u helpen bij het aanvragen van de echtscheiding. Hij of zij brengt u op de hoogte van alle juridische regels en aspecten die u moet weten over de echtscheiding. Vervolgens gaat de advocaat namens u het scheidingsproces in. Samen gaat u in gesprek over alles wat er rondom de echtscheiding geregeld moet worden. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over de financiën, de bezittingen en eventueel de situatie van de kinderen. De advocaat zal een voorstel opstellen, dat geheel aan uw wensen voldoet. Met dat document gaat hij of zij vervolgens naar de advocaat van uw toekomstige ex-partner, die een gelijksoortig voorstel zal hebben.

Review over Esther van Diepen, Amstelveen Fantastisch
Esther heeft ons ontzettend goed geholpen. Wij zijn samen met Esther tot een bemiddeling gekomen qua ouderschapsplan en alimentatie. Esther werkt snel en denkt echt aan beiden partijen. Ze luistert echt naar de wensen en behoeftes van beiden kanten wat wij als zeer prettig hebben ervaren. Ik/wij raden Esther zeker aan. Lindsay, Beverwijk 25-03-2022

Mocht uw voorstel meteen goedgekeurd worden, dan is dat natuurlijk mooi. In veruit de meeste gevallen bevatten beide voorstellen echter conflicterende wensen of eisen. Over die punten zullen de beide advocaten dan ook met elkaar in onderhandeling gaan. De communicatie tussen u en uw toekomstige ex-partner verloopt in dit geval via de advocaten.

Ondanks het werk van de beide advocaten, kan het gebeuren dat u er uiteindelijk niet uitkomt. Het verschil tussen de wensen en eisen van beide kanten is te groot of de relatie is dusdanig slecht geworden dat een oplossing niet meer mogelijk is. U bent in een zogeheten ‘vechtscheiding’ beland. In dat geval wordt de zaak meegenomen naar de rechter, die uitspraak zal doen over de punten waar u samen niet uitgekomen bent. U heeft zelf geen inspraak meer en moet akkoord gaan met de beslissingen van de rechter. Doorgaans blijft minimaal één van beide partijen teleurgesteld achter.

Mediation bij echtscheiding in Den Haag

Een andere optie bij echtscheiding in Den Haag is het inschakelen van een mediator. In dat geval kiest u ervoor om samen, in onderling overleg, de scheiding te regelen. Het belangrijkste verschil met een advocaat is dat een scheidingsmediator er voor beide partijen is. Hij of zij is neutraal en onafhankelijk. U doorloopt samen het proces en de mediator begeleidt de gesprekken tussen u en uw toekomstige ex-partner. Wanneer de relatie bij het begin van de mediation niet goed is, zal de mediator eerst proberen het contact te herstellen en het gesprek weer op gang te brengen. Vervolgens bespreekt de scheidingsmediator in Den Haag samen met u alle relevante aspecten van de echtscheiding. Hij of zij gaat op zoek naar oplossingen waar beide partijen mee kunnen instemmen. Daarbij gaat het natuurlijk om financiële, juridische en fiscale onderwerpen, maar het kan ook gaan over emoties en persoonlijke zaken.

Review over Richard Gregoire, Rotterdam Geweldige mediator
Richard is iemand die op zeer prettige en menselijke wijze met belang voor beide partijen en betrokken kinderen de zaken deskundig oppakt. Hij denkt in oplossingen en mogelijkheden. Richard heeft belangeloos meer tijd in onze bemiddeling gestoken dan vooraf afgesproken. Ik zou een ieder wie voor de vervelende taak van een echtscheiding staat Richard aanraden. Eveline, Den Haag 10-06-2021

Uw mediator legt de afspraken die u samen gemaakt heeft vast in een echtscheidingsconvenant. Heeft u kinderen, dan begeleidt hij of zij u bij het opstellen van een ouderschapsplan. De mediator zorgt er vervolgens voor dat de documenten worden ingediend bij de rechtbank in Den Haag. Het is niet nodig dat u aanwezig bent bij de zitting waar de scheiding schriftelijk wordt vastgelegd.

Maak de juiste keuze voor uw scheiding in Den Haag

Of een advocaat of een mediator de beste keuze is bij uw echtscheiding in Den Haag, is afhankelijk van de situatie. Het is verstandig om ieder een advocaat in te schakelen als u zeker weet dat u er écht niet met de ander uit gaat komen. Wanneer u bereid bent om het ‘gevecht’ aan te gaan en het risico te lopen dat de uitkomst van het proces anders is dan u hoopt, kunt u een advocaat in de arm nemen die alleen uw belangen behartigt.

Staat u nog op goede voet met elkaar, of bent u in ieder geval bereid om de communicatie te herstellen en een onderlinge oplossing een kans te geven, dan is een mediator de beste keuze. Dit proces gaat vaak sneller en is goedkoper. U betaalt immers allebei een advocaat, terwijl u de kosten voor een mediator kunt delen. Daarnaast legt u met een mediator een betere basis voor de toekomst. Wanneer u in harmonie uw echtscheiding regelt, is de kans groter dat uw relatie ook op langere termijn goed blijft. Zeker wanneer u kinderen heeft is dat laatste natuurlijk erg prettig. Wilt u meer weten over mediation bij echtscheiding in Den Haag?

Vind een mediator voor een gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode
071 203 3226 Stuur een bericht Plan vandaag nog je gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog je gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog je gratis kennismakingsgesprek met Geraldine Mandas