Samira Akbari

Veluwezoom 5
1327AA Almere

T 036 202 3571
E [email protected]

Mediator Lelystad

Samira Akbari

  • Albert Einsteinweg 4
  • 8218NH Lelystad
036 202 3571 Stuur een e-mail Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator MfN registermediator
Gesprekslocaties in de buurt
Lelystad (4km)
Albert Einsteinweg 4, 8218NH Lelystad
Almere (23km)
Veluwezoom 5, 1327AA Almere
Bij u thuis of online middels videobellen
Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator MfN registermediator
Scheidingsbemiddelaar Samira Akbari

Wat scheidingsmediator Samira Akbari voor u kan betekenen

Een echtscheidingsproces behoort vaak tot de moeilijkste periodes van het leven. Na jarenlang lief en leed gedeeld te hebben, komt er een einde aan een tijdperk. Dat gevoel van verlies leidt vaak tot een bittere nasmaak bij de betrokkenen. Mediation bij echtscheiding biedt echter de kans om die nasmaak zoveel mogelijk te verzachten. Er is ruimte voor meer dan alleen de cijfertjes. Mensen gaan, soms voor het eerst in lange tijd, weer écht met elkaar in gesprek. Ze voelen zich gehoord en gezien en krijgen eindelijk weer begrip voor elkaar. Elk echtpaar is uniek en iedere mediation biedt kansen om het huwelijk op een passende, waardige manier af te ronden. Als scheidingsmediator in Lelystad help ik daar graag bij. Neem contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen

Contact opnemen met Samira Akbari

Uw mediator in Lelystad

Waarom Dé ScheidingsMediator? Ervaren MfN-registermediators Altijd wel een mediator bij u in de buurt Deskundig, begripvol en ontzorgend Ontvang ondersteuning van A tot Z Direct contact met de mediator

Maak kennis met Samira Akbari

Tijdens mijn studie rechten kwam ik voor het eerst in aanraking met mediation. Ik zag mijn stagebegeleidster in actie en was getuige van de kracht en impact die mediation kan hebben. Er waren cliënten die het bij binnenkomst nog niet konden opbrengen om elkaar te groeten, maar na afloop leek het alsof er twee andere mensen het kantoor uitliepen. Er werd gelachen en er was contact. Ik vond het prachtig en besloot uiteindelijk om mij te richten op een carrière als mediator. Na het volgen van diverse opleidingen heb ik in 2017 mijn eigen praktijk als mediator in Lelystad geopend.

Cliënten laten in evaluaties regelmatig weten dat ze mijn werkwijze prettig vinden, omdat ik aandacht besteed aan het echtscheidingsproces én aan de mensen zelf. Ik bied graag een luisterend oor, zonder enig oordeel. Collega-mediators omschrijven mij onder meer als empathisch, analytisch, begripvol, warm, eerlijk en integer.

Echtscheiding in Lelystad goed geregeld

Tijdens een echtscheiding komt er veel op mensen af. Allerlei vragen, verantwoordelijkheden en aandachtspunten komen bovendrijven, in een situatie die doorgaans toch al langere tijd lastig was. Als scheidingsmediator in Lelystad zorg ik voor structuur en overzicht in het echtscheidingsproces. Ik zeg altijd dat scheiden lijkt op het ontvlechten van een relatievlecht. Dat moet zorgvuldig gebeuren, om te voorkomen dat er een warrige knoop ontstaat. Ik begeleid mijn cliënten dan ook stap voor stap door het proces en zorg dat alle noodzakelijke punten aan bod komen. Ik kan bijvoorbeeld een vermogensopstelling maken, de alimentatie berekenen en mensen behoeden voor juridische valkuilen. Cliënten bepalen uiteindelijk zelf welke afspraken er allemaal op papier komen.

Hulp bij interculturele echtscheidingen

Ik ben geboren in Afghanistan en opgegroeid in Nederland. Mede dankzij die achtergrond heb ik mij kunnen specialiseren in interculturele mediation. In die gevallen is er sprake van cultuur- en/of achtergrondverschillen tussen de betrokkenen.

Die spelen vaak een rol in het onderliggende conflict, maar ook in de oplossing daarvan. Ook bij echtscheidingen met een intercultureel aspect kan ik daarom van dienst zijn. Soms werk ik met een tolk, maar omdat ik vloeiend Engels, Duits en Farsi (Dari) spreek, is dat vaak niet nodig.

Kinderen bij echtscheiding in Lelystad

Jaarlijks krijgen zo’n 86.000 kinderen te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. Dat aantal kan ik niet verkleinen, maar ik kan wel zorgen dat ouders voldoende begeleiding krijgen tijdens hun echtscheiding. Met praktische tips probeer ik de negatieve impact voor de kinderen zoveel mogelijk te beperken. Bij een echtscheiding laten mensen elkaar weliswaar los als partners, maar de rol van ouders vervullen ze voor de rest van hun leven. Voor de kinderen is het van groot belang dat hun ouders een goede band onderhouden en als scheidingsmediator draag ik daar graag aan bij.

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek

Ieder echtpaar is uniek, dus elke scheiding eveneens. Dankzij mediation bij echtscheiding in Lelystad bied ik mensen de kans om zelf vorm te geven aan de afronding van hun huwelijk en het leven na de scheiding. Kunt u daar hulp bij gebruiken? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen 036 202 3571
Interessante artikelen
036 202 3571 Stuur een bericht Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek met Samira Akbari