Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Wateringen (11km)
Plein 2
2291 CC Wateringen
Mediator Rotterdam (15km)
Wijnhaven 36
3011 WS Rotterdam

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Richard Gregoire

Dat een echtscheiding een moeilijk en ingrijpend proces is, heb ik persoonlijk ondervonden tijdens mijn eigen scheiding. Tegelijk heb ik ook gemerkt dat het mogelijk is om er sterker uit te komen. Die ervaringen helpen mij tijdens mijn werk als scheidingsmediator in Maassluis. Ik weet welke gevoelens er kunnen spelen en kan mij verplaatsen in mijn cliënten.

Naast mijn eigen echtscheiding speelde ook een andere factor jaren geleden mee in mijn beslissing om scheidingsmediator te worden. Meer dan 25 jaar had ik als hypotheek- en pensioenadviseur in de financiële dienstverlening gewerkt. Gaandeweg kreeg echter de behoefte aan het sociale aspect de overhand. Ik wilde graag meer met mensen en het leggen van verbindingen bezig zijn.

Ik heb daarom mijn eigen praktijk geopend en diverse opleidingen en cursussen op het gebied van (scheidings)mediation gevolgd. Zo mag ik mijzelf onder meer MfN-geaccrediteerd familiemediator en RvR-geregistreerd High Trust mediator noemen. Dat laatste houdt in dat ik door de Raad voor Rechtsbijstand erkend ben, waardoor subsidie mogelijk is.

Financiële en juridische kennis bij echtscheiding

Vanzelfsprekend gebruik ik mijn kennis over en ervaring met financiële dienstverlening dagelijks tijdens mijn werk als scheidingsmediator in Maassluis. Ik ondersteun mijn cliënten bij alle financiële, fiscale en juridische kwesties die bij een echtscheiding horen.

Wat anderen over Mediator Maassluis zeggen

Daar zijn we trots op

Uitstekende service

Snel, vriendelijk en duidelijk. Zeker aan te bevelen!

Charissa – Deventer
10 december 2023

Helpend

Esther gaf op een prettige manier informatie, advies en sturing in het samen afspraken maken over de scheiding. Mede met dank aan haar hebben we alle afspraken volledig en weloverwogen kunnen maken zonder onderwerpen over het hoofd te zien waar we zelf niet over na gedacht zouden hebben. Mediation kost even wat maar ik vond het de inverstering waard.
Madelief uit Beverwijk
10 december 2023

Ivette is een professionele, maar ontzettend vriendelijk ondersteuner in een lastige periode.

Ivette heeft met ons heel prettig alle stappen doorlopen om een goed plan en convenant op te stellen waar wij beide ons in kunnen vinden. Ivette is erg professional, maar ook een lief persoon. Er was genoeg ruimte om ook even stil te staan bij persoonlijke momenten. Ondanks de niet leuke situatie, heb ik Ivette het hulp als zeer prettig ervaren.
Natascha uit Emmercompascuum

en fijn duidelijk contact.

Mijn ervaring met Annette,was zeer postief,erg betrokken fijn om mee te praten,dacht goed mee. En heeft ons/mijn heel goed geholpen,in de gehele afhandeling van de medeation.
D H Kloes uit alkmaar

Fijn

Ivette is een fijn persoon om als mediator te hebben. Ze is onpartijdig, legt duidelijk en goed uit. Zeker een aanrader wanneer je een mediator nodig hebt.
Wendy uit Sleen

Transparante communicatie

Deskundig en transparant heeft Gabrielle ons door het mediationtraject geholpen, waar mijn ex-partner en ik zeer blij mee zijn.
Fatima uit Naarden

Ik inventariseer de stand van zaken rondom bijvoorbeeld huis en hypotheek, vermogen en schulden, pensioenen en lijfrentes. Aan de hand daarvan gaan we aan de slag om keuzes te maken over zaken als alimentatie en de verdeling van het vermogen en de goederen. Ook kan ik mijn cliënten inzicht geven in hun toekomstige financiële situatie. Dat laatste zorgt regelmatig voor rust en zekerheid. Tenslotte zorg ik ervoor dat de gemaakte afspraken allemaal netjes op papier komen.

Kinderen bij echtscheiding in Maassluis

Wanneer er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn, dan geef ik de ouders graag advies over hoe ze de impact van de scheiding voor hen zo beperkt mogelijk kunnen houden. Zo is het altijd goed om de boodschap samen over te brengen. Belangrijk is hoe dan ook dat de ouders een manier vinden om datgene wat hen verdeelt, niet tot last van de kinderen te maken.

 Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wanneer mensen uit elkaar gaan, dan ben ik van mening dat mediation in ieder geval geprobeerd moet zijn. Samen in goed overleg afspraken maken over de toekomst, dat zou toch iedereen moeten willen? Bent u het daar mee eens en mag ik u helpen met mediation bij scheiding in Maassluis? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.