Richard Gregoire

Overschieseweg 10M
3044 EE Rotterdam

T 010 321 1928
E [email protected]

Mediator Maassluis

Richard Gregoire

  • Frij ’s-Gravenzandseweg 2
  • 2291PE Wateringen
010 321 1928 Stuur een e-mail Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator Rechtbankmediator RvR geregistreerd High Trust RvR geregistreerd
Gesprekslocaties in de buurt
Wateringen (10km)
Frij ’s-Gravenzandseweg 2, 2291PE Wateringen
Rotterdam (11km)
Overschieseweg 10M, 3044 EE Rotterdam
Delft (12km)
Delfgauwseweg 1, 2628EG Delft
Bij u thuis
Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator Rechtbankmediator RvR geregistreerd High Trust RvR geregistreerd
Scheidingsbemiddelaar Richard Gregoire

Wat u van scheidingsmediator Richard Gregoire mag verwachten

Vechtscheidingen uitbannen, om te beginnen in Maassluis en omgeving. Dat is mijn missie. Mijn naam is Richard Gregoire en ik ben scheidingsmediator. Wanneer u mijn hulp inschakelt, mag u van mij verwachten dat ik het hele echtscheidingsproces begeleid. Ik help bij het afhandelen van financiële, juridische en fiscale kwesties en zorg dat de afspraken netjes op papier komen. Daarnaast ben ik een gesprekspartner die onder alle omstandigheden rustig blijft. Ik luister naar de verhalen van u en uw toekomstige ex-partner om een basis te scheppen om er samen uit te komen. Zodoende werken we aan een positieve uitkomst van dit ingrijpende proces. Heeft u behoefte aan mediation bij echtscheiding in Maassluis, neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator. Aan de hand van een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek kan ik al veel duidelijkheid scheppen.

Contact opnemen

Contact opnemen met Richard Gregoire

Uw mediator in Maassluis

Maak kennis met Richard Gregoire

Dat een echtscheiding een moeilijk en ingrijpend proces is, heb ik persoonlijk ondervonden tijdens mijn eigen scheiding. Tegelijk heb ik ook gemerkt dat het mogelijk is om er sterker uit te komen. Die ervaringen helpen mij tijdens mijn werk als scheidingsmediator in Maassluis. Ik weet welke gevoelens er kunnen spelen en kan mij verplaatsen in mijn cliënten.

Naast mijn eigen echtscheiding speelde ook een andere factor jaren geleden mee in mijn beslissing om scheidingsmediator te worden. Meer dan 25 jaar had ik als hypotheek- en pensioenadviseur in de financiële dienstverlening gewerkt. Gaandeweg kreeg echter de behoefte aan het sociale aspect de overhand. Ik wilde graag meer met mensen en het leggen van verbindingen bezig zijn.

Ik heb daarom mijn eigen praktijk geopend en diverse opleidingen en cursussen op het gebied van (scheidings)mediation gevolgd. Zo mag ik mijzelf onder meer MfN-geaccrediteerd familiemediator en RvR-geregistreerd High Trust mediator noemen. Dat laatste houdt in dat ik door de Raad voor Rechtsbijstand erkend ben, waardoor subsidie mogelijk is.

Financiële en juridische kennis bij echtscheiding

Vanzelfsprekend gebruik ik mijn kennis over en ervaring met financiële dienstverlening dagelijks tijdens mijn werk als scheidingsmediator in Maassluis. Ik ondersteun mijn cliënten bij alle financiële, fiscale en juridische kwesties die bij een echtscheiding horen.

Ik inventariseer de stand van zaken rondom bijvoorbeeld huis en hypotheek, vermogen en schulden, pensioenen en lijfrentes. Aan de hand daarvan gaan we aan de slag om keuzes te maken over zaken als alimentatie en de verdeling van het vermogen en de goederen. Ook kan ik mijn cliënten inzicht geven in hun toekomstige financiële situatie. Dat laatste zorgt regelmatig voor rust en zekerheid. Tenslotte zorg ik ervoor dat de gemaakte afspraken allemaal netjes op papier komen.

Kinderen bij echtscheiding in Maassluis

Wanneer er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn, dan geef ik de ouders graag advies over hoe ze de impact van de scheiding voor hen zo beperkt mogelijk kunnen houden. Zo is het altijd goed om de boodschap samen over te brengen. Belangrijk is hoe dan ook dat de ouders een manier vinden om datgene wat hen verdeelt, niet tot last van de kinderen te maken.

 Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wanneer mensen uit elkaar gaan, dan ben ik van mening dat mediation in ieder geval geprobeerd moet zijn. Samen in goed overleg afspraken maken over de toekomst, dat zou toch iedereen moeten willen? Bent u het daar mee eens en mag ik u helpen met mediation bij scheiding in Maassluis? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen 010 321 1928
Interessante artikelen
010 321 1928 Stuur een bericht Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek met Richard Gregoire