Ton Schmitz

Kaldenkerkerweg 20
5913AE Venlo

T 0475 205 594
E [email protected]

Mediator Maastricht

Ton Schmitz

  • Boschstraat 25
  • 6211AS Maastricht
  •  
0475 205 594 Stuur een e-mail Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator MfN registermediator
Gesprekslocaties in de buurt
Maastricht (0km) Toon adres
Boschstraat 25
6211AS Maastricht
Valkenburg (6km) Toon adres
Vroenhof 116
6301KJ Valkenburg
Sittard-Geleen (17km) Toon adres
Transportlaan 1
6163KW Sittard-Geleen
Brunssum (21km) Toon adres
Brederostraat 19
6445AN Brunssum
Roermond (42km) Toon adres
Kapellerpoort 1
6041HZ Roermond
Venlo (66km) Toon adres
Kaldenkerkerweg 20
5913AE Venlo
Bekijk alle locaties
Scheidingsbemiddelaar Ton Schmitz

Maak kennis met Ton Schmitz – scheidingsmediator Maastricht

U heeft de beslissing gemaakt of de beslissing is voor u gemaakt: u gaat scheiden. Naast de emotionele rollercoaster waar u in beland, is er ook de juridische realiteit. Er gaan heel veel dingen veranderen, zowel juridisch als financieel. Mediation kan een uitkomst bieden en ervoor zorgen dat u in deze turbulente tijd, structuur en duidelijkheid vindt. Mediation kan van waarde zijn, omdat een scheidingsmediator u op deskundige en praktische wijze door deze tubelente tijd zal helpen. Is het voor u en uw ex-partner dus nog mogelijk om samen onder begeleiding in één ruimte te zijn? Dan is mijn advies om te kiezen voor een scheidingsmediator in Maastricht die u verder helpt. 

Contact opnemen

Contact opnemen met Ton Schmitz

Uw mediator in Maastricht

Ik ben Ton Schmitz – scheidingsmediator Maastricht

Tijdens mijn rechtenstudie kwam ik er al vrij snel achter dat ik mijn kwaliteiten liever inzet bij een tweezijdig conflict. Ik heb jarenlang ervaring als scheidingsmediator en ik ben MfN en ADR gecertificeerd. Verder ben ik werkzaam als Mediation docent. Ik hoor graag alle kanten van een verhaal en situatie. Ik geloof er namelijk heilig in dat aan beide kanten een deel van de waarheid ligt. Mijn doel is om als echtscheidingsmediatior samen met u en uw ex-partner te komen tot heldere, duidelijke en werkbare oplossingen voor uw beiden. Als u met mij als scheidingsmediator Maastricht in zee wilt gaan, verzeker ik u dat ik op een vriendelijke maar doortastende manier toe werk naar een werkbaar plan.

Het creëren van rust, structuur en overzicht

Het scheidingsproces creëert een onrustige en onduidelijk periode. Wat gaat er financieel allemaal voor u veranderen? Zijn er toeslagen waar u recht op heeft? Heeft u recht op alimentatie of moet u alimentatie gaan betalen? En hoe hoog is dit bedrag dan? Wat gaat er gebeuren met het huis? Zijn er veranderingen in uw beleggingen en pension? En hoe gaat de verdeling tussen de kinderen zijn? Dit is slechts een deel van de vragen die u waarschijnlijk heeft. Ik krijg van veel mensen terug dat het voelt alsof u in een achtbaan stapt en niet weet hoeveel rondjes hij zal gaan. Door alles inzichtelijk te maken, creëren we inzicht in de te zetten stappen. En dit brengt rust. Er wordt een (ouderschaps)plan opgesteld zodat er structuur en overzicht komt.

Als scheidingsmediator Maastricht wil ik u structuur brengen. Dit doe ik door alle moeilijke begrippen te verklaren en samen met u de juridische en financiële stappen inzichtelijke te maken en samen af te vinken. Zodat u en uw ex-partner op een respectvolle manier én met een plan, een andere toekomst tegemoet kunnen gaan. 

Wat mag u van mij verwachten?

In onze consulten zal ik u door het hele scheidingsproces heen leiden. Ik ben vriendelijk én doortastend. Twee eigenschappen die mijn inziens noodzakelijk zijn wanneer er veel onduidelijkheid en emoties heerst en er nog geen helder pad is van 'hoe nu verder'. 

Mijn doel is om samen met u en uw ex-partner tot een duurzame overeenkomst te komen, waar u in de toekomst altijd op kunt terugvallen. Bent u ook ouders? Papa en mama blijven jullie de rest van jullie leven. Uw kinderen krijgen extra aandacht in uw scheidingsproces. We zullen samen doorlopen hoe de verdeling van de kinderen zal zijn en hoe u kunt omgaan met zowel de emoties die bij uzelf als vader of moeder als bij uw kind(eren) ervaart. 

Een afspraak met Ton – scheidingsmediator Maastricht

Het ontvangen van begeleiding, in de juridische realiteit waar u met een scheiding in terechtkomt, is wenselijk. Een scheidingsmediator helpt u hierbij. Als u een scheidingsmediator zoekt in Maastricht, dan bent u verzekerd van juridische en financiële ondersteuning. 

Alle juridische en financiële aspecten zullen in kaart worden gebracht. Samen met u en uw ex-partner, probeer ik tot heldere, duidelijke, rationele en weloverwogen oplossingen te komen. Zodat voor u beiden de weg vrij is naar een andere toekomst.

Interessante artikelen
I.v.m. de maatregelen rondom COVID-19 bieden wij nu ook Online Mediation middels videobellen aan. Lees hier meer over de mogelijkheden > I.v.m. COVID-19 Online Mediation mogelijk. Meer info