Samira Akbari

Nijenhuislaan 33
8043WB Zwolle

T 038 202 3642
E [email protected]

Mediator Meppel

Samira Akbari

  • Nijenhuislaan 33
  • 8043WB Zwolle
038 202 3642 Stuur een e-mail Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator Rechtbankmediator RvR geregistreerd High Trust RvR geregistreerd MfN registermediator SKJ geregistreerd
Gesprekslocaties in de buurt
Zwolle (20km)
Nijenhuislaan 33, 8043WB Zwolle
Bij u thuis of online middels videobellen
Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator Rechtbankmediator RvR geregistreerd High Trust RvR geregistreerd MfN registermediator SKJ geregistreerd
Scheidingsbemiddelaar Samira Akbari

Wat scheidingsmediator Samira Akbari voor u kan betekenen

Ieder echtpaar is uniek, dus iedere scheiding ook. Mijn naam is Samira Akbari en als scheidingsmediator in Meppel help ik u om uw huwelijk op een waardige manier af te ronden. Mediation biedt u de kans om zelf de regie te houden over uw scheiding en onderling de afspraken te maken die nodig zijn voor een toekomst zonder elkaar. Samen doorlopen we stap voor stap het proces, met aandacht voor alle financiële, juridische, fiscale én persoonlijke aspecten van de scheiding. Wilt u ook in goed onderling overleg uw huwelijk afwikkelen? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen

Contact opnemen met Samira Akbari

Uw mediator in Meppel

Waarom Dé ScheidingsMediator? Ervaren MfN-registermediators Altijd wel een mediator bij u in de buurt Deskundig, begripvol en ontzorgend Ontvang ondersteuning van A tot Z Direct contact met de mediator

Maak kennis met Samira Akbari

Empathisch, assertief, analytisch, warm, eerlijk en integer. Dat zijn enkele kenmerken waarmee collega-mediators mij omschrijven. Uit evaluaties van mijn oud-cliënten komt naar voren dat mijn werkwijze als prettig wordt ervaren, omdat ik niet alleen veel aandacht besteed aan het proces, maar ook aan de mensen achter de scheiding. Ik bied graag een luisterend oor, zonder te oordelen. Vanzelfsprekend werk ik als mediator onafhankelijk en onpartijdig.

Die werkwijze hanteer ik sinds ik een aantal jaren geleden begon als mediator. Tijdens een stage voor mijn studie rechten was ik met het vak in aanraking gekomen. Ik zag mijn stagebegeleidster als mediator in actie en realiseerde me wat de kracht en impact van mediation kan zijn. Mensen die elkaar voor een gesprek bij binnenkomst nog niet aankeken, gingen na afloop lachend de deur uit. Ik vond het prachtig en besloot mij als mediator in te gaan zetten voor mensen die een conflict hebben. Ik heb een opleiding gedaan en mag mijzelf MfN-geaccrediteerd familiemediator noemen. Sinds 2017 heb ik een eigen praktijk en help ik mensen in Meppel die gaan scheiden.

Scheiden is als het ontvlechten van een ‘relatievlecht’

Wanneer echtparen gaan scheiden, komt er veel op hen af. Allerlei nieuwe vragen, verantwoordelijkheden en aandachtspunten komen bovendrijven, in een situatie die doorgaans toch al erg lastig was. Vaak hoor ik van cliënten dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Als scheidingsmediator in Meppel help ik hen het meest door helderheid, structuur en overzicht te bieden in het scheidingsproces. Ik zeg vaak dat een scheiding lijkt op het ontvlechten van een vlecht. Dat moet zorgvuldig en met oog voor detail gebeuren, om te voorkomen dat er een warrige knoop ontstaat.

Bij iedere bijeenkomst help ik mijn cliënten met het verder ontvlechten en uitwerken van de details van hun echtscheiding. We behandelen alle zaken die daarbij horen, van het huis en de hypotheek, tot aan de pensioenen en de alimentatie.

Kinderen bij echtscheiding in Meppel

Dat een scheiding een grote impact kan hebben op kinderen, is vanzelfsprekend. Met de juiste aanpak is het niettemin mogelijk om de negatieve gevolgen voor kinderen zoveel mogelijk te beperken. Als scheidingsmediator in Meppel begeleid ik ouders tijdens en na hun scheiding, bijvoorbeeld door het geven van tips. Wat kan je beter wel en niet zeggen tegen een kind dat vragen heeft over de scheiding van papa en mama? En hoe voorkom je dat kinderen het gevoel krijgen dat ze een kant moeten kiezen? Daarnaast probeer ik eraan bij te dragen dat de relatie als ouders ook op lange termijn goed blijft. Ondanks de scheiding blijven cliënten immers voor altijd als ouders aan elkaar verbonden.

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek

Mediation is bij echtscheiding een efficiënt, informeel en laagdrempelig middel om een van de moeilijkste periodes in het leven te overbruggen. Niet alleen biedt mediation in Meppel de kans om samen weer in gesprek te raken en elkaar weer te begrijpen, ook kunnen scheidende partners een goede basis leggen voor een mooie toekomst zonder elkaar. Mag ik u die kans bieden? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen 038 202 3642
Interessante artikelen
038 202 3642 Stuur een bericht Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek met Samira Akbari