Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Wateringen (5km)
Plein 2
2291 CC Wateringen
Mediator Rotterdam (20km)
Wijnhaven 36
3011 WS Rotterdam

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Richard Gregoire

Meer dan een kwart eeuw heb ik in de financiële dienstverlening gewerkt. Als pensioen- en hypotheekadviseur hielp ik mensen bij het regelen van belangrijke zaken in hun leven. Nuttig werk, maar dag in dag uit was ik toch voornamelijk bezig met cijfers. In de loop der tijd kreeg de behoefte om meer met de menselijke kant van de zaak bezig te zijn, de overhand. Daarom heb ik een aantal jaren geleden besloten om een andere richting te kiezen en scheidingsmediator te worden.

Ik heb diverse opleidingen en cursussen gevolgd en mijn kennis en capaciteiten als mediator ontwikkeld. Zo ben ik MfN-geaccrediteerd familiemediator en zodoende aangesloten bij hét register voor beroepsmediators in Nederland. Daarnaast ben ik als mediator geregistreerd bij de Raad voor Rechtsbijstand, waardoor subsidie mogelijk is. Verder ben ik rechtbankmediator, wat inhoudt dat de rechter zaken waarin mediation gewenst is, naar mij doorverwijst.

Niet alleen die opleidingen helpen mij om cliënten in Naaldwijk te begeleiden tijdens hun echtscheiding. Jaren geleden kreeg mijn leven een flinke wending toen ik zelf ging scheiden. Als ervaringsdeskundige begrijp ik de emoties die bij een echtscheiding horen. Ik kan mij dan ook goed verplaatsen in de situatie van mijn cliënten.

Wat anderen over Richard Gregoire zeggen

Daar zijn we trots op

Geweldige mediator

Richard is iemand die op zeer prettige en menselijke wijze met belang voor beide partijen en betrokken kinderen de zaken deskundig oppakt. Hij denkt in oplossingen en mogelijkheden. Richard heeft belangeloos meer tijd in onze bemiddeling gestoken dan vooraf afgesproken. Ik zou een ieder wie voor de vervelende taak van een echtscheiding staat Richard aanraden.
Eveline uit Den Haag
10 december 2023

Prettig geholpen

Prettig geholpen
Christiaan van der Slik uit Zoetermeer

Zeer deskundig in zijn vakgebied, zeer goede communicatie en bereikbaarheid en vlotte afhandeling!

Dhr Richard Gregoire verstaat zijn vak en is heel goed benaderbaar. De gevraagde opdrachten zijn zeer accuraat en vlot behandeld en afgehandeld. Ik heb al vaker gebruik gemaakt van de diensten van dhr. Richard Gregoire en alle keren naar volle tevredenheid.
Andre uit Den Haag

Goede begeleiding

Op een vakkundige manier wordt toegewerkt naar een echtscheidingsconvenant. Indien er twjfel was over toepassing van de wet, dan werd dit nagevraagd bij een jurist door de scheidingsmediator. Mediation is prima voor de gebruikelijke standaard afwikkeling voor een scheiding. Wel ben ik van mening dat een vrouw beter een vrouwelijke mediator kan zoeken en een man een mannelijke.
Agnes uit Pijnacker

Veel kennis van zaken en neemt de tijd

Richard is een rustige en duidelijke mediator. Neemt de tijd voor je en legt alles goed uit. Heeft veel verstand van zaken en verteld duidelijk wat er allemaal gaat gebeuren, wat er nodig is en wat er allemaal op je af gaat komen. Helpt je op elk vlak en heeft een groot netwerk waarmee hij je andere mensen kan aanwijzen die je met andere belangrijke zaken verder kan helpen (denk aan hypotheekadviseurs, notaris e.d.) Ik ben uiterst tevreden over Richard en zou hem zeker willen aanraden.
Ron uit Hellevoetsluis

Voel me gehoord

Richard heeft een rust over zich en een goed luisterend oor. Vraagt door waar het nodig is maar geeft ook ruimte. Hij is ook zeker niet partijdig en wil dat we er goed samen uitkomen.
Dave uit Vlaardingen

Financiële en fiscale kennis bij echtscheiding in Naaldwijk

Vanzelfsprekend is mijn kennis en ervaring rondom de financiële dienstverlening belangrijk tijdens mijn werk als scheidingsmediator. Tijdens een echtscheiding dienen er doorgaans heel wat financiële, fiscale en juridische zaken geregeld te worden. Stap voor stap begeleid ik mijn cliënten bij het maken van keuzes over zaken als huis en hypotheek, vermogen, schulden, pensioenen en alimentatie. Daarnaast bied ik mijn cliënten inzicht in het financiële plaatje ná de echtscheiding. En zijn er kinderen bij de echtscheiding betrokken, dan geef ik de ouders advies over hoe ze het beste met hen om kunnen gaan.

Openheid, vertrouwen en rust tijdens echtscheiding

Gedurende de mediation blijf ik onder alle omstandigheden rustig. Met enige regelmaat hoor ik achteraf van cliënten in Naaldwijk dat ze er dankzij de rust die ik in hun scheidingsproces aangebracht heb, goed uit zijn gekomen. Mijn open persoonlijkheid maakt het voor veel mensen makkelijker om moeilijke dingen te vertellen. Ik kan goed luisteren en laat mensen hun verhaal doen, maar op z’n tijd ben ik ook niet bang om te vertellen hoe ik over bepaalde situaties denk. Zodoende werk ik samen met mijn cliënten aan een positieve uitkomst van dit ingrijpende proces. Kunt u mijn hulp gebruiken bij het afronden van uw scheiding? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.