Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Hoofddorp (4km)
Opaallaan 1180
2132 LN Hoofddorp
Mediator Haarlem (13km)
Diakenhuisweg 39
2033 AP Haarlem
Mediator Heemskerk (26km)
Strengweg 34
1969 MB Heemskerk

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Esther van Diepen

Het helpen van mensen op belangrijke momenten in hun leven loopt als een rode draad door mijn carrière. Jarenlang heb ik dat gedaan namens een van de grote banken in Nederland, waar ik klanten advies gaf over hun financiële situatie, nu en in de toekomst. Zo ben ik sinds 2012 geregistreerd bij de Federatie Financieel Planner (FFP) en sinds 2014 ben ik aangesloten bij het Register Financieel Echtscheiding Adviseur (RFEA). Tijdens mijn laatste jaar bij de bank heb ik meegedraaid in een pilot als Vakspecialist Scheiden en daar kwam ik erachter hoe mooi en belangrijk het is om mensen ‘aan de voorkant’ van hun echtscheiding te helpen. Ik kwam erachter dat ik mensen wilde helpen bij het maken van afspraken, op het moment dat ze er zelf niet uitkomen.

Daarom heb ik mij gericht op het vak van mediator en ben ik begin 2019 mijn eigen praktijk begonnen. Sindsdien begeleid ik mensen in onder meer Nieuw-Vennep die besloten hebben om te gaan scheiden, tijdens hun echtscheidingsproces. In veel gevallen behoort de situatie van de kinderen tot de belangrijkste zaken die geregeld moeten worden. De scheiding van hun ouders heeft vaak een grote impact op de kinderen. Daarom vind ik het belangrijk dat het ouderschapsplan vanuit het oogpunt van de kinderen wordt opgesteld.

Wat anderen over Esther van Diepen zeggen

Daar zijn we trots op

Mijn ervaring met Esther als mijn mediator heb ik als heel fijn ervaren.

Esther stond altijd klaar voor mij waar neer ik haar nodig had. Ze maakt haar beloftes waar zodat er een vertrouwensband kon worden opgebouwd. Esther is open, spontaan, direct en toont compassie en begrip. Ze wist mij goed uit te leggen over bepaalde zaken en daar ook eerlijk in te zijn zodat je weet waar je aan toe bent. Esther maakt een deskundige en betrokken indruk zodat je het gevoel hebt dat je in goede handen bent. Zonder haar was het scheidingsproces voor mij nog lastiger en moeilijker geweest. Bedankt Esther voor alles! Groetjes Ellen
Ellen Rijnders uit Heemskerk
10 december 2023

Keurige werkwijze

Blij met de keuze om met een mediator de scheiding te regelen. Alles is duidelijk op papier gezet en alles is op een nette wijze gegaan.
Nick uit Beverwijk

Respectvol, deskundig en zeer prettig in de afwikkeling!

Ik heb Esther van Diepen als een zeer fijne mediator ervaren. Ze heeft ons uitstekend geholpen, omdat mijn ex-vrouw en ik op bijna alle punten op 1 lijn zaten is het proces soepel verlopen. Esther heeft ons hierbij zeer professioneel geholpen. Behalve dat ze deskundig is, heeft ze ook een een fijne persoonlijkheid. Ik kan haar van harte aanbevelen! Esther bedankt!
Herman uit Heemskerk

Prettig en Soepel

Esther is heel rustig, professioneel en neutraal. Maar heel leuk in de omgang.
Onne uit Haarlem

Geweldig

Een professionele, neutrale en tevens empatische mediator. Ze wil het echt goed voor je regelen. Ze werkt snel. En ze heeft ons ook geholpen met de hypotheek. Ik ben Esther enorm dankbaar!
Esther uit Koog aan de Zaan

Fantastisch

Esther heeft ons ontzettend goed geholpen. Wij zijn samen met Esther tot een bemiddeling gekomen qua ouderschapsplan en alimentatie. Esther werkt snel en denkt echt aan beiden partijen. Ze luistert echt naar de wensen en behoeftes van beiden kanten wat wij als zeer prettig hebben ervaren. Ik/wij raden Esther zeker aan.
Lindsay uit Beverwijk

Bij het maken van afspraken over bijvoorbeeld het aantal wisselmomenten, vraag ik ouders altijd om zich in hun kinderen te verplaatsen. Mijn begeleiding is gericht op het maken van duidelijke afspraken, die praktisch uitvoerbaar en altijd in het belang van de kinderen zijn.

Financiële en fiscale kennis bij echtscheiding in Nieuw-Vennep

Ook het regelen van tal van financiële en fiscale zaken staat bij echtscheidingen hoog op het ‘to-do-lijstje’. Daar komt de kennis en ervaring die ik in vele jaren bij de bank opdeed mij goed van pas. Ik voorzie mijn cliënten van juiste en relevante informatie om samen afgewogen keuzen voor de toekomst te maken. Het vermogen, de goederen, de woning en alimentatie: alles komt aan de orde. De nadruk ligt daarbij op wat beide partijen nodig hebben om na de scheiding hun leven weer op te kunnen pakken. Dat laatste geldt overigens niet alleen voor de praktische kant van de zaak. Ook heb ik aandacht voor de emoties die bij een echtscheiding horen. Ik kan snel schakelen tussen de zakelijke en de emotionele kant en maak de mediation altijd persoonlijk.

Gratis eerste gesprek

Een echtscheiding vormt het einde van een periode, maar markeert ook een nieuw begin. Mediation stelt mensen in staat om zelf vorm te geven aan hun toekomst. Mensen in Nieuw-Vennep die het belangrijk vinden om elkaar met zorg voor de ander los te laten, zijn bij mij aan het juiste adres. Ik maak graag kennis tijdens een gratis en vrijblijvend eerste gesprek. Neem daarvoor contact op via Dé ScheidingsMediator.