Gesprekslocaties in de buurt

Mediation Amersfoort (25km)
Arnhemseweg 6
3817 CH Amersfoort
Mediator Almere (38km)
Veluwezoom 5
1327 AA Almere

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Bert le Blanc

Al sinds de jaren tachtig houd ik mij beroepsmatig bezig met het oplossen van en bemiddelen in conflicten. Jarenlang deed ik dat als advocaat en bedrijfsjurist, maar uiteindelijk heb ik besloten om van mediation ook echt mijn beroep te maken. Dat deed ik mede op aanraden van familie en vrienden, die in mij een geboren bemiddelaar zien. Sindsdien begeleid ik stellen in Nieuwegein die besloten hebben om een echtscheiding in gang te zetten.

Meer over Bert le Blanc →

Mijn werkwijze als scheidingsmediator in Nieuwegein

Tijdens de mediation probeer ik altijd een rustige sfeer te creëren. Mensen die gaan scheiden, bevinden zich immers vaak in een roerige, turbulente situatie met veel emoties. In de loop der jaren heb ik geleerd om die emoties op een prettige manier in goede banen te leiden. Wanneer dat enigszins gelukt is en de communicatie tussen jullie weer op gang gekomen is, inventariseren we samen wat er allemaal moet gebeuren. We maken een stappenplan, zodat jullie overzicht hebben over het verloop van jullie echtscheiding in Nieuwegein. Jullie bepalen zelf hoeveel tijd jullie willen nemen voor het proces.

Vervolgens gaan we aan de slag met alle financiële, juridische, fiscale en praktische kanten van de scheiding. Daarbij kunnen jullie vanzelfsprekend steunen op mijn uitgebreide kennis. Een van de mooie aspecten van de scheiding is dat jullie hier zelf afspraken over kunnen maken. Mediation in Nieuwegein draait dan ook niet om winnen of verliezen, maar om het vinden van oplossingen waar alle betrokkenen zich in kunnen vinden. De gemaakte afspraken leg ik voor jullie vast in een echtscheidingsconvenant.

Wat anderen over Mediator Nieuwegein zeggen

Daar zijn we trots op

Uitstekende service

Snel, vriendelijk en duidelijk. Zeker aan te bevelen!

Charissa – Deventer
10 december 2023

Helpend

Esther gaf op een prettige manier informatie, advies en sturing in het samen afspraken maken over de scheiding. Mede met dank aan haar hebben we alle afspraken volledig en weloverwogen kunnen maken zonder onderwerpen over het hoofd te zien waar we zelf niet over na gedacht zouden hebben. Mediation kost even wat maar ik vond het de inverstering waard.
Madelief uit Beverwijk
10 december 2023

Ivette is een professionele, maar ontzettend vriendelijk ondersteuner in een lastige periode.

Ivette heeft met ons heel prettig alle stappen doorlopen om een goed plan en convenant op te stellen waar wij beide ons in kunnen vinden. Ivette is erg professional, maar ook een lief persoon. Er was genoeg ruimte om ook even stil te staan bij persoonlijke momenten. Ondanks de niet leuke situatie, heb ik Ivette het hulp als zeer prettig ervaren.
Natascha uit Emmercompascuum

en fijn duidelijk contact.

Mijn ervaring met Annette,was zeer postief,erg betrokken fijn om mee te praten,dacht goed mee. En heeft ons/mijn heel goed geholpen,in de gehele afhandeling van de medeation.
D H Kloes uit alkmaar

Fijn

Ivette is een fijn persoon om als mediator te hebben. Ze is onpartijdig, legt duidelijk en goed uit. Zeker een aanrader wanneer je een mediator nodig hebt.
Wendy uit Sleen

Transparante communicatie

Deskundig en transparant heeft Gabrielle ons door het mediationtraject geholpen, waar mijn ex-partner en ik zeer blij mee zijn.
Fatima uit Naarden

Waarom kiezen voor mediation bij scheiding?

Een ervaren echtscheidingsbemiddelaar kan ervoor zorgen dat het proces efficiënter en kosteneffectiever verloopt, en u helpen een eerlijk resultaat voor beide partijen te bereiken. Echtscheidingsbemiddeling kan ook nuttig zijn omdat het echtparen in staat stelt hun scheiding op een persoonlijke manier te regelen, buiten de rechtbank om. Dit helpt mensen om dure juridische kosten en langdurige gevechten in de rechtszaal, die vaak veel tijd en geld kosten, te vermijden.

Waar op letten bij het kiezen van een mediator?

Bij het zoeken naar een echtscheidingsbemiddelaar is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze over de nodige kwalificaties en ervaring beschikt, zoals een registratie bij de MfN. Vraag hier gerust naar bij het kiezen van de mediator. Verder is het belangrijk om een betrouwbaar gevoel te krijgen bij het kennismakingsgesprek met de scheidingsbemiddelaar. Ten slotte is het belangrijk dat u een bemiddelaar vindt die in uw regio werkt, aangezien de plaatselijke voorschriften van invloed kunnen zijn op de manier waarop de zaak wordt behandeld.

Vorm geven aan jullie toekomstig ouderschap

Hebben jullie kinderen, dan komt hun situatie al in het eerste gesprek aan bod. Ik geef advies over de omgang met de kinderen tijdens het proces en help jullie vorm te geven aan jullie toekomstig ouderschap. De kinderen mogen natuurlijk niet het slachtoffer worden van jullie scheiding, daarom gaan we samen op zoek naar heldere en werkbare oplossingen en afspraken. Die afspraken gaan bijvoorbeeld over eventuele kinderalimentatie, maar ook over de verdeling van de zorg voor de kinderen. Ik stel voor jullie het ouderschapsplan op.

Afspraak voor mediation in Nieuwegein

Duidelijkheid, transparantie, een overzichtelijke manier van werken en goede en evenwichtige afspraken. Zijn dat voor jullie belangrijke kenmerken van mediation bij echtscheiding in Nieuwegein? Dan help ik jullie graag. Neem contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.