Gesprekslocaties in de buurt

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Andréas de Groot

Nadat ik als predikant tientallen jaren conflicten in goede banen leidde, raakte ik zelf verzeild in een nare scheiding. Ik heb nooit de neiging gehad om het ‘gevecht’ aan te gaan, maar ik en mijn kinderen dreigden op straat te komen staan. De ‘mediator’ die ons bijstond zag er geen heil mee in en besloot er (begrijpelijkerwijs) mee te stoppen. overleg was niet meer mogelijk en dat maakte het allemaal bijzonder lastig. Daarbij komt dat ik mij als dominee schaamde voor mijn scheiding.

De scheiding was voor mij een beroerde tijd, maar het is me gelukt om mijn levenservaring om te zetten in daadkracht en begrip om mensen in kwetsbare situaties van een (dreigende) scheiding bij te aan. Ik heb alle opleidingen achter elkaar gedaan die ik maar kon doen. Hierdoor ben ik nu gecertificeerd MfN-registermediator, geaccrediteerd MfN-familiemediator, rechtbankmediator, High Trust bij de Raad voor Rechtsbijstand, ADR Full Certified Mediator, scheidingsspecialist en arbeidsmediator.

Meer over Andréas de Groot →

Mediation maakt scheiden in Nijmegen makkelijker

Een scheiding kan bijzonder verwarrend zijn. Dit komt vooral doordat resten van liefde en gevoelens van diepe verwijdering elkaar afwisselen. Hierdoor twijfelt u misschien of u de juiste keuze heeft gemaakt. Mediation in Nijmegen kan u hierbij helpen. Door mijn eigen ervaringen weet ik als geen ander waar jullie doorheen gaan. Daarnaast kan ik jullie helpen om het huwelijk goed en waardig af te sluiten. Ook ondersteun ik bij het maken van afspraken tussen u en uw partner voor nu en voor de toekomst.

Relatiecoach in Nijmegen

Twijfelt u of u moet scheiden? Zoek dan eerst uit of u het huwelijk met uw partner daadwerkelijk wilt verbreken. Een scheiding is namelijk niet iets wat u maar zo even terugdraait. Ik kan u van dienst zijn als de twijfel overheerst. Naast mediator in Nijmegen ben ik namelijk ook relatiecoach. Hierdoor kan ik mensen die twijfelen over een scheiding helpen om de juiste keuze te maken. Daarnaast kan ik u bijstaan als u een poging wilt doen om uw relatie te redden.

Wat anderen over ons zeggen

Daar zijn we trots op

Ik heb een goed gevoel overgehouden aan het hele traject.

Wij zijn goed bijgestaan in het hele proces en hebben in goed overleg alles goed kunnen regelen.
Danielle uit Woerden
10 december 2023

Prettig geholpen

Prettig geholpen
Christiaan van der Slik uit Zoetermeer

Goede hulp bij moeilijke zaken

Je kan zelf een hoop maar het is heel fijn als er iemand zit die vanaf afstand kan kijken naar de situatie waar je in zit. En ook op die manier je kan begeleiden daarin.
Frans uit Woerden

Zeer deskundig in zijn vakgebied, zeer goede communicatie en bereikbaarheid en vlotte afhandeling!

Dhr Richard Gregoire verstaat zijn vak en is heel goed benaderbaar. De gevraagde opdrachten zijn zeer accuraat en vlot behandeld en afgehandeld. Ik heb al vaker gebruik gemaakt van de diensten van dhr. Richard Gregoire en alle keren naar volle tevredenheid.
Andre uit Den Haag

Geweldig

Wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Maar zeer professioneel en luisterde aandachtig.
Lisa uit Breukelen

Geweldige mediator

Richard is iemand die op zeer prettige en menselijke wijze met belang voor beide partijen en betrokken kinderen de zaken deskundig oppakt. Hij denkt in oplossingen en mogelijkheden. Richard heeft belangeloos meer tijd in onze bemiddeling gestoken dan vooraf afgesproken. Ik zou een ieder wie voor de vervelende taak van een echtscheiding staat Richard aanraden.
Eveline uit Den Haag

Maak gratis en vrijblijvend kennis met Dé ScheidingsMediator

Als u op zoek bent naar een mediator in Nijmegen om uw bij te staan tijdens een scheiding, ben ik u graag van dienst. In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek vertel ik u graag wat ik allemaal voor u kan betekenen. U zit nergens aan vast en bepaalt uiteindelijk zelf of u ik de juiste persoon ben om u door het scheidingsproces te loodsen. Wilt u een afspraak maken? Dat kan makkelijk en snel via Dé Scheidingsmediator Nijmegen. Daarnaast ben ik ook werkzaam als mediator in onder andere Gennep en Boxmeer.

Veelgestelde vragen

Wat doet een mediator?

De echtscheidingsbemiddelaar faciliteert discussies tussen beide partijen en blijft daarbij neutraal. De bemiddelaar zal informatie verstrekken, verschillende opties onderzoeken en beide partijen helpen een gemeenschappelijke basis te vinden die voor iedereen werkt en prettig is. Daarnaast helpt de mediator-advocaat beide partijen haar belangen te identificeren en uit te drukken zonder het karakter of de persoonlijke gevoelens van de ander aan te vallen. Dit proces kan ook de communicatie vergemakkelijken tussen twee mensen die door emotie of vijandigheid niet in staat zijn effectief met elkaar te communiceren.

Dat hangt af van of u recht heeft op subsidie, een particuliere rechtsbijstandverzekering heeft die scheidingsmediation dekt, of niet. Als u recht heeft op subsidie (toevoeging) bij de Raad voor Rechtsbijstand, betaalt de overheid het grootste gedeelte van de mediation en kost de gehele mediation u of € 61,- of € 121,-. Dit is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen in het jaar 2022.

Komt u niet in aanmerking voor subsidie, dan rekent ik het commerciële tarief. Om een schatting te krijgen is het het beste om vrijblijvend contact op te nemen.