Andréas de Groot

Oranjesingel 24
6511NV Nijmegen

T 024 202 3661
E [email protected]

Een advocaat voor een echtscheiding in Nijmegen

Kies verstandig

Scheiden kan in sommige gevallen voor een langslepend traject zorgen. Het maakt vele verschillende emoties los en u moet daarnaast veel zaken regelen waar u op dat moment niet toe in staat bent. Emoties als verdriet, boosheid of machteloosheid komen veelvuldig voor. U kunt hierdoor vaak niet de beste keuzes maken. Het is dan van groot belang dat u iemand inschakelt die ervoor zorgt dat de scheiding op een professionele en aangename wijze verloopt. Zo kan er iets geregeld worden waar u niet alleen nu, maar ook in de toekomst achter staat.

Andréas de Groot

Mediator Nijmegen
Heeft u vragen of wilt u een gratis kennismakingsgesprek plannen?Direct contact

Een scheiding kan via diverse wegen belopen worden. U kunt gebruik maken van een mediator of een advocaat voor uw echtscheiding in Nijmegen. Welke optie is dan beter? En welke voor- en nadelen hebben beide opties?

Een mediator of advocaat voor uw echtscheiding in Nijmegen

Als u en uw partner scheiden, komt er veel op jullie pad. Door emoties is het maken van afspraken vaak niet altijd even gemakkelijk. Professionele hulp kan dan de juiste uitkomst bieden. Dit kan in de vorm van een mediator zijn of een advocaat die uw echtscheiding in Nijmegen regelt. Maar hoe maakt u nu de juiste keuze?

Een mediator van Dé Scheidingsmediator

U kunt voor uw scheiding in Nijmegen voor een mediator kiezen. Een mediator zal ervoor zorgen dat er gezamenlijk een oplossing gevonden wordt die aanvaardbaar is voor u en uw partner. Door de onafhankelijke hulp die u en uw partner krijgen, zal het regelen van een scheiding makkelijker verlopen. Dé Scheidingsmediator zal belangrijke onderwerpen bespreken die geregeld moeten worden. Onze mediator zorgt tevens voor een goede oplossing wanneer u het niet eens kan worden over een bepaald onderwerp. Iedere afspraak die uw partner en uzelf maken, wordt vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Tevens worden afspraken over de kinderen vastgelegd in een ouderschapsplan.

De scheiding wordt pas definitief wanneer het convenant en het ouderschapsplan ondertekend zijn door beiden en deze door de mediator bij de rechter worden ingediend. U hoeft niet naar de rechter wanneer u een mediator inschakelt. De procedure loopt nog steeds via de rechter, maar deze wordt schriftelijk geregeld. De procedure met een mediator is doorgaans sneller afgehandeld dan wanneer u een advocaat voor uw echtscheiding in Nijmegen regelt. 

Een advocaat voor echtscheiding in Nijmegen

Helaas is het niet altijd mogelijk om op een schappelijke manier uw scheiding in Nijmegen te regelen. Als een scheiding een strijd wordt, is het ook nog mogelijk om een advocaat in te schakelen. Een echtscheidingsadvocaat in Nijmegen helpt u bij het regelen en aanvragen van een scheiding. U en uw partner kunnen beide een advocaat inschakelen. Beide advocaten gaan de onderhandeling voor u aan en proberen een passende regeling te vormen. Als dit niet lukt, zult u met uw advocaat de echtscheiding in Nijmegen bij de rechter moeten neerleggen. De advocaat zal dan namens u de scheiding aanvragen.

De onderwerpen waar u en uw partner niet aan uit komen, worden vervolgens voorgelegd aan de rechter. De advocaten zullen tijdens deze zitting het woord voor u voeren. Daarnaast zal een advocaat u het gehele proces ondersteunen. Normaliter zorgt het gebruiken van een advocaat voor uw echtscheiding in Nijmegen ervoor dat het proces langer zal aanhouden. Dit kan voor ongewenste stress en problemen zorgen die u liever uit de weg gaat. 

Gratis eerste gesprek met Dé Scheidingsmediator

Wilt u liever geen lange echtscheiding doorlopen? Dan kunt u gebruik maken van onze mediators. Ook voor diverse vraagstukken helpen wij u graag verder bij Dé Scheidingsmediator. U kunt makkelijk een gesprek inplannen. Het eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Regel uw scheiding in Nijmegen op een aangename wijze met één van onze mediators.

Vind een mediator voor een gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode
024 202 3661 Stuur een bericht Plan vandaag nog je gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog je gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog je gratis kennismakingsgesprek met Andréas de Groot