Andréas de Groot

Oranjesingel 24
6511NV Nijmegen

T 024 202 3661
E [email protected]

Scheidingsadvocaat Nijmegen

Of toch een mediator?

Wanneer u en uw partner besluiten het scheidingsproces te starten, is het in vele gevallen noodzakelijk een scheidingsadvocaat of mediator in te schakelen, zeker wanneer er minderjarige kinderen in het spel zijn. Er wordt dan namelijk een apart ouderschapsplan opgesteld dat ingeleverd dient te worden bij de echtscheidingsaanvraag. U heeft dus twee keuzes: een advocaat en een mediator. We lichten de verschillen hier toe.

Andréas de Groot

Mediator Nijmegen
Heeft u vragen of wilt u een gratis kennismakingsgesprek plannen?Direct contact

Wanneer schakelt u een scheidingsadvocaat of mediator in?

U heeft zelf in de handen wanneer u een mediator of scheidingsadvocaat in Nijmegen inschakelt. Het wordt vaak als prettig ervaren om dit al in een vroeg stadium te doen. Zo kan deze u informeren over zaken die er geregeld moeten worden en hoe u dit het beste kunt aanpakken. Ook is het mogelijk de mediator of scheidingsadvocaat in Nijmegen later in te schakelen waarbij deze de door u gemaakte afspraken naloopt en vervolgens het echtscheidingsverzoek indient.

Mogelijkheden qua hulp bij scheiding

In principe heeft u drie mogelijkheden:

Samen een advocaat

Het is mogelijk om te kiezen voor een gezamenlijke advocaat. Hiermee komt u niet tegenover elkaar te staan in de rechtbank en krijgt u de mogelijkheid samen de afspraken te maken. De advocaat zal helpen bij het opstellen van afspraken en begeleidt dit juridische proces. Als scheidingsadvocaat in Nijmegen zal hij/zij altijd een neutraal standpunt hebben waarbij zowel u als uw partners belangen worden behartigd.

Ieder een eigen advocaat

Wanneer u en uw partner niet in staat zijn gezamenlijke afspraken te maken en ieder voor het eigen belang gaat, is het noodzakelijk een eigen scheidingsadvocaat in Nijmegen in te schakelen. U beide bespreekt met de eigen advocaat wat uw wensen zijn en hoe u de scheiding graag ziet verlopen. De advocaat zet samen met u een voorstel op die naar uw partner wordt gestuurd. Wanneer de partner het hier niet mee eens is, kunt u een tegenvoorstel verwachten. Op deze manier zullen beide partijen proberen tot een overeenstemming te komen. Mocht het tot een overeenstemming komen niet slagen, dan worden de afspraken uitgevochten in de rechtbank door beide advocaten. De uiteindelijke beslissing komt in dit geval bij de rechter te liggen.

Hulp van een mediator

Ook is het mogelijk om te kiezen voor een mediator in plaats van een scheidingsadvocaat in Nijmegen. De mediator is een professionele bemiddelaar die u en uw partner samen begeleidt in het echtscheidingsproces. Het uiteindelijke doel is dan ook om in goed overleg gezamenlijk afspraken te maken. Via deze weg kunnen u en uw partner op een gezamenlijke en vlotlopende manier uit elkaar gaan.

Het grote voordeel van een mediator is dat dit vele malen goedkoper is dan een advocaat. Zo kunt u een complete scheiding met mediation regelen vanaf €55,- per persoon, terwijl het uurtarief van een advocaat vaak al rond de €150,- p/u ligt.

Kies voor een ervaren mediator van Dé ScheidingsMediator en plan een gratis kennismakingsgesprek in.

Vind een mediator voor een gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode
024 202 3661 Stuur een bericht Plan vandaag nog je gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog je gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog je gratis kennismakingsgesprek met Andréas de Groot