Samira Akbari

Veluwezoom 5
1327AA Almere

T 036 202 3571
E [email protected]

Mediator Nunspeet

Samira Akbari

  • Albert Einsteinweg 4
  • 8218NH Lelystad
036 202 3571 Stuur een e-mail Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator MfN registermediator
Gesprekslocaties in de buurt
Lelystad (21km)
Albert Einsteinweg 4, 8218NH Lelystad
Almere (35km)
Veluwezoom 5, 1327AA Almere
Bij u thuis of online middels videobellen
Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator MfN registermediator
Scheidingsbemiddelaar Samira Akbari

Mediation bij echtscheiding in Nunspeet

Maar al te vaak is een scheiding een rommelige situatie waarin ruzie, onbegrip en miscommunicatie op de loer liggen. Regelmatig ontaardt het in een vechtscheiding. Dat kan ook anders: gestructureerd, overzichtelijk en met respect voor elkaars gevoelens, belangen en wensen. Mijn naam is Samira Akbari en als mediator in Nunspeet kan ik jullie begeleiden tijdens jullie echtscheiding. Samen ronden we jullie huwelijk op een waardige manier af en leggen we een goede basis voor een leven zonder elkaar. Tijdens een gratis en vrijblijvend eerste gesprek vertel ik jullie daar graag meer over. Neem contact op met Dé ScheidingsMediator Nunspeet. 

Contact opnemen

Contact opnemen met Samira Akbari

Uw mediator in Nunspeet

Waarom Dé ScheidingsMediator? Ervaren MfN-registermediators Altijd wel een mediator bij u in de buurt Deskundig, begripvol en ontzorgend Ontvang ondersteuning van A tot Z Direct contact met de mediator

Mediation in Nunspeet: laagdrempelig en efficiënt

Een mooie ervaring tijdens een stage voor mijn rechtenstudie zette mij jaren geleden op het spoor van mediation. Ik besloot om van het bemiddelen in conflicten mijn vak te maken en sindsdien ben ik actief als mediator in Nunspeet en omgeving. Een echtscheiding is bij uitstek een situatie waarin mediation tot zijn recht komt als efficiënte en laagdrempelige manier om tot oplossingen te komen. 

Bij mediation draait het om veel meer dan alleen het vinden van een compromis. Het is óók een manier om de communicatie tussen mensen te herstellen, onderling begrip te kweken en ruimte te bieden aan de bijbehorende emoties. Een scheiding vloeit immers vaak voort uit een situatie die al langere tijd gespannen en moeilijk is. Ik heb dan ook oog voor de mensen achter de scheiding en neem de tijd om naar hun verhalen te luisteren. Dat doe ik op een begripvolle, empathische manier, zonder te oordelen. 

Zelf de regie over scheiding in Nunspeet

Naast een luisterend oor bied ik rust, structuur en helderheid tijdens jullie scheiding. Ik beschik over alle benodigde financiële, juridische en fiscale kennis om het proces te begeleiden en jullie te helpen om goede afspraken te maken. Een van de voordelen van mediation is dat jullie zelf de regie houden en eigen keuzes kunnen maken over jullie scheiding. Jullie bepalen zelf wat jullie allemaal in het echtscheidingsconvenant willen opnemen en uiteindelijk leg ik de afspraken voor jullie vast. 

Ik ben geboren in Afghanistan en opgegroeid in Nederland. Mede dankzij die achtergrond heb ik veel kennis van en ervaring met interculturele mediation. Dat is een vorm van mediation waarbij de verschillende achtergronden van de deelnemers een rol spelen. Ook bij scheidingsmediation kan dat het geval zijn. 

Rol als ouders na scheiding in Nunspeet

Een scheiding betekent het einde van jullie relatie als partners, maar wanneer jullie kinderen hebben blijven jullie als ouders aan elkaar verbonden. Cliënten zijn het er vrijwel altijd over eens dat de kinderen niet de dupe mogen worden van hun scheiding, maar in de praktijk blijkt het toch niet altijd makkelijk om goede en heldere afspraken te maken. Ik begeleid jullie dan ook bij het vormgeven van jullie toekomstige rol als ouders. Daarnaast geef ik handvatten voor de omgang met jullie kinderen tijdens het scheidingsproces. Wat kun je bijvoorbeeld wel of beter niet zeggen? Hoe voorkom je dat kinderen in een loyaliteitsconflict komen? Wat als ze zich actief gaan bemoeien met de scheiding? Ik ben er voor al jullie vragen. 

Mediator in Nunspeet inschakelen

Een scheiding is een emotioneel proces met heel wat financiële, juridische en praktische valkuilen. Professionele hulp in deze periode is voor veel mensen in Nunspeet onmisbaar. Hoe eerder u een mediator inschakelt, hoe soepeler de scheiding zal verlopen. Neem daarom contact op met Dé ScheidingsMediator Nunspeet voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Contact opnemen 036 202 3571
Interessante artikelen
036 202 3571 Stuur een bericht Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek met Samira Akbari