Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Venlo (14km)
Kaldenkerkerweg 20
5913 AE Venlo
Mediator Roermond (15km)
Kapellerpoort 1
6041 HZ Roermond
Mediator Geleen (39km)
Transportlaan 1
6163 KW Geleen
Mediator Heerlen (44km)
Brederostraat 19
6414 EM Heerlen

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Jo Augustin

Al tijdens mijn rechtenstudie merkte ik dat ik mij het beste thuis voel in situaties waarin er rekening wordt gehouden met de belangen van beide partijen. Nu doe ik dat al vele jaren als scheidingsmediator in Panningen. Ik ben MfN- en ADR-gecertificeerd en geregistreerd bij de Raad voor de Rechtsbijstand. Dat laatste betekent dat u, afhankelijk van uw inkomen en vermogen, subsidie kunt krijgen voor de mediation. Ik bekijk elke situatie van beide kanten, omdat beide partijen hun eigen waarheid hebben. Ik ga vriendelijk én doortastend te werk en kan goed omgaan met de emoties die hoe dan ook bij een echtscheiding horen. Ik stel u als mens centraal en vanuit daar gaan we op zoek naar werkbare oplossingen.

Begeleiding van A tot Z bij echtscheiding in Panningen

Voor mediation bij echtscheiding is het belangrijk dat u open bent over wat u van mij als scheidingsmediator in Panningen verwacht. Tegelijk ben ik ook eerlijk en transparant over wat ik kan bieden. U mag van mij verwachten dat ik het overzicht behoud, alles uitleg wat u moet weten en antwoord op uw vragen geef. Ook kan ik wellicht uw angsten wegnemen.

Wat anderen over Jo Augustin zeggen

Daar zijn we trots op

Juiste balans tussen zakelijk/juridisch en empathie

Wij hebben een prettige ervaring met Mr. Augustin. Tijdens het intakegesprek (“ik zit hier voor U én voor U”), was snel duidelijk dat Mr. Augustin de juiste combinatie van juridische kennis, zakelijk inzicht en menselijke empathie heeft. Het proces is voortvarend en in harmonie gelopen, in de eerste plaats door onze eigen inzet (gunnen!), maar zeker ook door de vakkundige aanpak van Mr. Augustin. Het feit dat zaken duidelijk en in gewone mensentaal werden uitgelegd en toegelicht hebben wij als heel prettig ervaren.
Claudia uit Eijsden
10 december 2023

Betrokken en onpartijdig

Een inlevende mediator, die constructief meedenkt en oplossingsgericht is. Na jaren lang samen wonen, besloten wij beiden om met elkaar een Latrelatie aan te gaan. Dat betekende het een en ander qua huisvesting, inkomen en bezittingen. Met Jo Augustin als mediator gingen we aan de slag om alles goed te regelen. Al snel bleek dat deze zakelijke onderwerpen tevens als kapstok dienden om de relationele aspecten te benoemen. Door de empathische benadering van Jo, zijn onpartijdigheid en zijn manier van vragen stellen leerden we beter te communiceren: je aan de gemaakte afspraken houden; niet steeds “ja-maar” inbrengen; elkaar wat gunnen, je afvragen wat voor de ander belangrijk is. Na een aantal sessies ligt er nu een overeenkomst door Jo en ons opgesteld. We hebben geleerd elkaar vertrouwen te geven in de nieuwe situatie van een Latrelatie. Bedankt Jo en van harte aanbevolen als mediator. Eijsden- Margraten Maria en Gerard
Maria uit Eijsden-Margraten

We kunnen ons geen fijnere mediator(s) voorstellen als Jo en Ton!

Ik wil jullie beiden, jou en Ton, hartelijk en oprecht bedanken voor de begeleiding in deze, ondanks de goede verstandhouding die er nog tussen ons is (en we gaan er ook vanuit en er alles aan doen, om dat zo te houden), mindere periode. Alhoewel de gesprekken af en toe zwaar van stof waren en soms zelf emotioneel, zijn wij in ieder geval iedere keer met een goed gevoel van tafel gegaan. Het einde van dit proces komt nu langzaam echt in zicht en mede dankzij jullie geweldige begeleiding, vind ik dat wij ons er goed doorheen hebben geslagen (gelukkig niet letterlijk :-)) en straks als alles echt officieel is, een basis hebben gelegd, zodat we beiden, maar vooral de kids weer gelukkig kunnen worden en blijven….. samen maar apart! Nogmaals mijn oprechte dank hiervoor!!!
Christian uit Maastricht

Transparante en heldere mediation met goede uitleg.

Jo is een fijne mediator, rustig en duidelijk. Fijne gesprekken gevoerd, neemt de tijd om te luisteren. Hij denkt mee over mogelijkheden en oplossingen, maar lat ons als ouders hierin het voortouw nemen, zoals het hoort. Op basis hiervan wordt gehoor gegeven.
Cindy uit Maastricht

Uitmuntende hulp

Dank u wel dat u onze mediator wilde zijn. U heeft ons stap voor stap uitstekend begeleid, met oprechte interesse en verstand van zaken. Groeten, Ulrike.
Ulrike uit Hoensbroek
10 december 2023

Een scheidingsproces is immers een moeilijke periode, waarin er veel op u afkomt. Rond bijvoorbeeld de eigen woning, de pensioenen, bezittingen en alimentatie moet er van alles geregeld worden en u heeft wellicht nog geen goed beeld van hoe het nu verder moet. Samen behandelen we alle financiële, juridische en fiscale aspecten van de echtscheiding. Op die manier komt er rust en structuur in het proces.

Ouderschapsplan bij echtscheiding in Panningen

Gaat u scheiden en heeft u kinderen, dan nemen zij tijdens het scheidingsproces een belangrijke plaats in. Jullie gaan weliswaar uit elkaar, maar zullen als ouders voor altijd aan elkaar verbonden zijn. Samen bespreken we hoe jullie de zorg voor de kinderen in de toekomst vorm gaan geven en welke afspraken er gemaakt moeten worden. Aan de hand daarvan stel ik een ouderschapsplan op. Ook geef ik advies over de omgang met de kinderen tijdens de scheiding. Respect voor hun verdriet, zorgen en andere emoties is immers belangrijk.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

De keuze voor een mediator in Panningen is een belangrijke stap in uw scheidingsproces. Het is belangrijk dat u zich bij mij veilig en vertrouwd voelt en dat er een onderlinge klik is. Wilt u tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek onderzoeken of die klik er is? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een afspraak.