Gesprekslocaties in de buurt

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Kennismaken met Peter Wesche

De basis voor mijn beroep als scheidingsmediator in Raalte ligt in de verzekeringswereld. Ik heb hier ruim 25 jaar gewerkt met pensioenen, hypotheken, verzekeringen en financiële planningen. Voordat ik uiteindelijk mijn eigen mediationpraktijk startte, heb ik een gedegen mediationopleiding door The Lime Tree en de specialistische opleiding tot Financieel Echtscheidingsadviseur gevolgd. Sinds 2010 ben ik in het bezit van de certificeringen MfN geaccrediteerd familiemediator, RvR geregistreerd High Trust familiemediator en rechtbankmediator.

Oog voor emotionele processen


Bij een scheiding moeten allerlei juridische en financiële zaken geregeld worden. Om te voorkomen dat jullie dingen over het hoofd zien, is het verstandig om een scheidingsmediator in Raalte in te schakelen. Ik begeleid de echtscheiding van begin tot eind en zorg dat alle zaken geregeld worden. Ik regel de processuele afhandeling bij de rechtbank, inclusief convenant, alimentatieberekening, ouderschapsplan en vermogensopstelling.
Door mijn ervaring als mediator in Raalte weet ik als geen ander dat scheiden voor veel mensen ingrijpend is. Jullie bevinden je in een emotionele en verwarrende periode, maar moeten toch belangrijke beslissingen nemen met het oog op de toekomst. Er komen vragen als ‘hoe zit het met de financiën?’ en ‘hoe gaat het met de kinderen?’ op jullie af. Ik bespreek dergelijke vragen samen met jullie, zodat er uiteindelijk overal duidelijke en gezamenlijk gedragen afspraken gemaakt worden.

Mediation in Raalte op kantoor of aan huis

Schakelen jullie mij in voor mediation in Raalte? Dan kunnen de gesprekken op mijn kantoor in Raalte plaatsvinden. Sommige mensen vinden het fijner om in een voor hen vertrouwde omgeving te praten. Daarom kunnen inwoners van Overijssel en Gelderland ook kiezen voor mediation aan huis. De lastige gesprekken kunnen dan ‘gewoon’ aan de keukentafel gevoerd worden.

Wat anderen over Peter Wesche zeggen

Daar zijn we trots op

Uitstekende service

Snel, vriendelijk en duidelijk. Zeker aan te bevelen!

Charissa – Deventer
10 december 2023

Uitstekende service

Snel, vriendelijk en duidelijk. Zeker aan te bevelen!
Charissa uit Deventer
10 december 2023

Kinderen komen op de eerste plaats bij scheiden in Raalte

De rol van kinderen mag niet onderschat worden bij scheiden in Raalte. Helaas zijn er genoeg ouders die niet naar de gedachte en gevoelens van hun kind(eren) luisteren als zij in scheiding liggen. Zonde, want dit kan later voor problemen zorgen. Daarom komen kinderen bij mediation in Raalte altijd op de eerste plaats. Jullie kiezen samen welke afspraken jullie maken over de kinderen. In mijn rol als scheidingsmediator in Raalte leid ik jullie op menselijke, wettelijke en financiële wijze door het proces.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Mediation is uitermate geschikt om op een goede en respectvolle manier een streep onder jullie huwelijk te zetten. Zoeken jullie nog een scheidingsmediator in Raalte? Ik ben jullie graag van dienst. Via Dé Scheidingsmediator plannen jullie een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij in. Tijdens dit één uur durende gesprek vertel ik jullie graag meer over mijzelf en mijn werkwijze. Dit helpt jullie om te bepalen of ik de beste mediator in Raalte ben.